ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Για εσχάτη προδοσία οι χρυσαυγίτες βουλευτές

Γ. Ρουπακιάς κατά την μεταφορά του από την Εθελπίδων.


Tης ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
            (από avgi.gr)

Νέο γύρο διώξεων και μάλιστα για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας, που επισύρει ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, προαναγγέλλει το διαβιβαστικό που απέστειλαν στη Βουλή οι ανακριτές Γεωργουλέας και Παπακώστας, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με αίτημα την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Ευστάθιου Μπούκουρα και
Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Χθες απολογήθηκε στον ανακριτή για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματικής οργάνωση ο Γιώργος Ρουπακιάς, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ενώ τα βλέμματα από την επόμενη εβδομάδα θα στραφούν στο Εφετείο όπου θα συνεδριάσει η ολομέλεια για να τοποθετηθεί εφέτης ειδικός ανακριτής.

Στο εννεασέλιδο έγγρφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή και το οποίοι αποτελεί πρόγευση των κατηγορητηρίων που αναμένεται να συνταχθούν, οι δύο ανακριτές "ακτινογραφούν" τη Χρυσή Αυγή αναφέροντας ότι "σκοπός της οργάνωσης ήταν εξαρχής και παραμένει η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση του άρθρου 134 επ. του Ποινικού Κώδικα)". 

Επιπλέον τονίζουν ότι προκύπτουν "ενδείξεις τέλεσης φορολογικής φύσεως αδικημάτων (αλλά και του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες) εκ της -αρρήκτως συνδεομένης με την οργάνωση- επιχειρηματικής δράσεως του βουλευτή της Β' Περιφέρειας Αθηνών Ηλ. Παναγιώταρου".

Με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους από πρόσωπα που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, οι ανακριτές ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας από τους χρυσαυγίτες βουλευτές και συγκεκριμένα:

* Για τον Γ. Γερμενή, ο οποίος αναφέρεται ως επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων μελών της Χρυσής Αυγής. Στο διαβιβαστικό αναφέρεται με λεπτομέρειες το είδος  της στρατιωτικής εκπαίδευσης που παρείχε στους "νεοσύλλεκτους" ο "Καιάδας" της οργάνωσης, αλλά και η οργάνωση και διεξαγωγή στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεων εις βάρος αλλοδαπών.

* Για τον Ευστάθιο Μπούκουρα, ο οποίος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, "διατηρεί, διακινεί και αποθηκεύει οπλισμό" (γίνεται λόγος για πιστόλια εργοστασίου κατασκευής Zastava) και έχει απόλυτο έλεγχο της δράσης των πυρήνων της οργάνωσης στον νομό Κορινθίας. Επιπλέον υπάρχουν ενδείξεις και μαρτυρίες ότι ο Κορίνθιος βουλευτής "εγκρίνει παρανόμους πρακτικές παροχής προστασίας από στελέχη της οργανώσεως σε καταστήματα της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου".

* Για τους Παν. Ηλιόπουλο και Γ. Γερμενή αναφέρεται ότι είναι από πολλά έτη σημαίνοντα στελέχη της οργάνωσης, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και την επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης.

Όσον αφορά τους τρεις βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος), οι ανακριτές υπογραμμίζουν ότι έχουν προκύψει αποχρώσες ενδείξεις ενοχής, που δικαιολογούν απολύτως τη λήψη περιοριστικών της ελευθερίας τους μέτρων.

Στον ανακριτή ο Γ. Ρουπακιάς

Ενώπιον των ανακριτών Αθήνας που ερευνούν τη δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής συμμορίας βρέθηκε χθες ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Το ενεργό μέλος των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, που μάλιστα ανήκε στο διαβόητο πενταμελές συμβούλιο της Τ.Ο. Νίκαιας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μαρτυρίες είχε τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνία με τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη.

Ωστόσο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση  ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.
Νωρίτερα, ο 42χρονος που κρατείται στις φυλακές του Μαλανδρίνου, οδηγήθηκε στον ανακριτή της υπόθεσης της Χ.Α,  προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ότι είχε ο Γ. Ρουπακιάς είχε ενεργή συμμετοχή στις εγκληματικές ενέργειες της Χ.Α, όπως επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών.

Η απολογία του Γ. Ρουπακιά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα καλούνταν να απαντήσει ποιος ήταν εκείνος που του έδωσε την εντολή να δολοφονήσει τον νεαρό ράπερ. Αρχικά ο Γ. Ρουπακιάς είχε ισχυριστεί ότι είναι απλό μέλος της Χρυσής Αυγής, ωστόσο από το σύνολο σχεδόν των μαρτυρικών καταθέσεων προκύπτει ο κομβικός του ρόλος στους ξυλοδαρμούς και στις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών.

Απολογία και για τον 36χρονο Αθανάσιο Τζόρβα, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στους ανακριτές και συνελήφθη στη συνέχεια από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Τζόρβας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ρουπακιά και Πατέλη τη μοιραία νύχτα του φόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: