ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Η ΝΔ συρρικνώνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Αυτός είναι ο μεγάλος εφιάλτης τους !

Με αρκετό ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παραβρισκόμενοι τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση με τίτλο "40 χρόνια μετά


Αλλά ο Γ. Κυρίτσης προειδοποίησε: «Μπορεί να συμβεί έγκλημα από κάποιον μετανάστη και να εμπεδωθεί ο φόβος»



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ



Την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επόμενη κυβέρνηση εξέφρασαν η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης στις ομιλίες τους χθες στο ΜΛΤ της Πάτρας.

Η πρώτη τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα ποσοστά του Σαμαρά συρρικνώνονται, το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται, η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Αυτός είναι ο μεγάλος εφιάλτης τους.


 Ο δεύτερος μάλιστα προειδοποίησε για προβοκάτσια που μπορεί να αξιοποιηθεί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ από τα διαπλεκόμενα μέσα με του Μαξίμου, τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες, κάνοντας λόγο ακόμη και για ρατσιστικό έγκλημα.


Στο πάνελ, Τ. Χριστοδουλοπούλου,

Κ. Σπαρτινός, Γ. Κυρίτσης.
«Με την μεταπολίτευση ήρθε και η έκρηξη του συλλογικού και του δημοσίου. Τώρα επιχειρείται η απαξίωση. Το κάνουν ΜΜΕ και διανοούμενοι, που έτσι βοηθούν την κυβέρνηση. Γίνεται κυριολεκτική λεηλασία στην κοινωνία.  Και οι πολίτες ανακαλύπτουν νέες μορφές οργάνωσης, καθώς οι μορφές που υπήρχαν επί σαράντα χρόνια είναι πια απαξιωμένες».

Με τα παραπάνω, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε να απαντήσει στα ερωτήματα «40 χρόνια μετά, αγώνας για τη Δημοκρατία, ανατροπή τώρα» και πως αυτά θα υλοποιηθούν, που ήταν και το κεντρικό θέμα της συζήτησης, η οποία διοργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, στο ΜΛΤ χθες Τετάρτη 14-11-13, με την συμμετοχή και του Γιώργου Κυρίτση δημοσιογράφου της εφημερίδας ΑΥΓΗ και του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 Στο Κόκκινο».

Μιλώντας για την σύγχρονη πραγματικότητα τόνισε πως  «λείπει η κοινωνική συναίνεση στην κυβέρνηση, γι αυτό και προσφεύγει στην καταστολή. Φοβάται το ξέσπασμα της κοινωνίας και σε κάθε διαμαρτυρία χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ. Νομοθετεί μόνον με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορούν έκτακτες καταστάσεις στη χώρα και κατασκευάζει κράτος έκτακτης ανάγκης, καταργώντας το Σύνταγμα και υποβαθμίζοντας τη Βουλή, ενώ καθιστά διεκπεραιωτές τους βουλευτές που την στηρίζουν, υπό τον φόβο μην γίνουν εκλογές και βρεθούν εκτός Κοινοβουλίου. Αυτά συνέβαιναν στην Λατινική Αμερική, πριν χρόνια» υπενθύμισε.

Και συνέχισε:
Τ. Χριστοδουλοπούλου.
«Τα ποσοστά του Σαμαρά συρρικνώνονται, το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται, η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Αυτός είναι ο μεγάλος εφιάλτης τους. Για τούτο τα συστημικά ΜΜΕ, -αναφέρομαι  κυρίως στα κανάλια με τις ειδήσεις των 8 στην Αθήνα- έχουν ανοίξει μέτωπο κατασυκοφάντησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

 Πρόσφατο γεγονός αυτό με τις σεξιστικές αναφορές κατά των βουλευτίνων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της ΕΡΤ και έγιναν αντικείμενο χλευασμού, ακόμη και σκίτσου, όπως αυτό της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, από τον σκιτσογράφο Δημ. Χατζόπουλο, κάτι που ξεσήκωσε την διαμαρτυρία όχι μόνον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Ένωσης Συντακτών, της Ομοσπονδίας τους κ.απ.

«Τα κυβερνητικά κόμματα έπαιξαν με την ΧΑ, αλλά αυτό το μόρφωμα έχει την δική του απαίτηση να αναπτυχθεί. Τα κανάλια μετά το έγκλημα του Φύσσα έβαλαν την ΧΑ στο περιθώριο, αλλά μετά την δολοφονία των δύο χρυσαβγιτών την εξαγνίζουν και την επαναφέρουν στο προσκήνιο και μιλούν για νέο δικομματισμό θέλοντας να βάλουν στο κάδρο και τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον ενοχοποιήσουν με την απαξιωμένη λέξη» για να τον παραλληλίσουν με τους φθαρμένους του δικομματισμού. «Θέλουν να μας ενσωματώσουν στο σύστημα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε» τόνισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μίλησε ακόμη για τους ανέργους, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, που έχει πληγεί καίρια, για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των ΕΡΑ που εργάζονται πέντε μήνες τώρα χωρίς πληρωμή, για να βγάζουν ένα άρτιο πρόγραμμα ενημέρωσης, για τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕΤ που λειτουργούν το εργοστάσιο με αυτοδιαχείριση, για τους πολίτες που φοβισμένοι δεν κάνουν το αναγκαίο αποφασιστικό βήμα για γκρέμισμα της μνημονιακής κυβέρνησης, για το σύστημα  κοινωνικής ασφάλισης που θέλει κυβέρνηση να το καταργήσει, για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που βρίσκονται στη δέκατη εβδομάδα κοινητοποιήσεων και είπε ότι κριτήριο της δικής μας αριστεράς δεν μπορεί  παρά να είναι το ταξικό!

Και κατέληξε, η αστική τάξη καταβαραθρώθηκε και γυρνά με τα κουρέλια που της έχουν απομείνει, οι μικρομεσαίοι πνίγονται στα χρέη, οι εργαζόμενοι καθημερινά συμπιέζονται, από αυτά που λέμε, μόνον τα μισά να κάνουμε, θα μας εμπιστευθεί η κοινωνία. Χρειάζεται όμως να ενεργήσουμε με σεμνότητα, όπως επιβάλλεται στους αριστερούς!

Γιώργος Κυρίτσης.
Γ. Κυρίτσης: Παραπλανητική η τηλεόραση

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης μίλησε για το δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης, που ναι μεν δεν το βλέπει πολύς κόσμος, καθώς όλοι γνωρίζουν πως είναι παραπλανητικό, αλλά μην ξεχνάμε –είπε- ότι η κύρια προπαγάνδα γίνεται μέσα από τις δευτερεύουσες εκπομπές.

Μίλησε για την θεωρία  των δύο άκρων που πλασάρει το ακροδεξιό επιτελείο της ΝΔ και που έχει προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος και υπενθύμισε ότι «η ΧΑ είναι κατ’ εξοχήν δημιούργημα της τηλεόρασης».

Μάλιστα δίνοντας παράδειγμα με τοπικό πατραϊκό χρώμα είπε: «Στην Πάτρα το γνωρίζεται πολύ καλά, διότι είχατε το παράδειγμα με τον καταυλισμό και την αντιμετώπιση του ζητήματος».

Και αναφερόμενος στην παραποίηση γεγονότων είπε: «Το σύστημα έκανε τα άσπρα μαύρα και μετά την εκτέλεση των δύο η ΧΑ απενοχοποιήθηκε και σημειώνει αύξηση. Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει μεγάλη άνοδο και αυτό είναι ο πονοκέφαλος των κυβερνώντων.

Στις επόμενες εκλογές θα εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Ωστόσο υπάρχει θέμα ενός φόβου. Μπορεί να συμβεί έγκλημα από κάποιον μετανάστη και να εμπεδωθεί ο φόβος, με αιτιάσεις που θα προπαγανδίζονται από τα φιλοκυβερνητικά κανάλιαμ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει, λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής μας. Αλλά -είπε- για να τα αντιμετωπίσουμε ένας τρόπος υπάρχει: Να κάνουμε τις θέσεις μας πιο κατανοητές στην κοινωνία».

Και κατέληξε:
«Το έδαφος είναι εύφορο, όπως το ’73, ’74 επί χούντας. Εάν χάσουμε την ευκαιρία, εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι». 

Ένα ακόμη στιγμιότυπο από το πάνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: