ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η Κυριακάτικη Αγγαρεία τον καιρό του Μνημονίου

Χαρακτικό του Κλίφροντ Χάρπερ.


Πάνω από ένα αιώνα πίσω μας φέρνει ο νόμος για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Καταργούν την αρχαιότερη κατάκτηση όχι απλά των εργαζομένων αλλά της κοινωνίας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρευστό και διαθέσιμο εισόδημα δεν πρόκειται να φέρει καμιά «τόνωση» της αγοράς. Εκείνο που θα τονωθεί είναι η προδιάθεση της κοινωνίας για την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος από όσα έχουν απομείνει, προετοιμάζοντάς μας για την επανεφαρμογή της κυριακάτικης αγγαρείας.

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΣΠΑ



Το Υπουργείο Εσωτερικών,
η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης 
και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
σε συνεργασία
με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου & Ιονίου
διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

ΑΛΗΘΕΙΑ Newsletter 31-10-2013‏




 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Υπουργοί πλέον υπόλογοι των πράξεών τους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα:
«Υλοποιώντας...Read More

Γ. Δραγασάκης: Αναγκαία η παραγωγική ανασυγκρότηση - Αναπόφευκτη μια νέα ρύθμιση του χρέους




Συνέντευξη του οικονομολόγου του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα "Η Θεσσαλία"

1) Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την «Χρυσή Αυγή» παρέχουν την εγγύηση ότι αποκαθίσταται ένα κλίμα εμπιστοσύνης στο κοινοβουλευτικό σύστημα; Ποια άλλα μέτρα, από νομοθετικής πλευράς, απομένει ακόμη να ληφθούν;

Η κινητοποίηση της κυβέρνησης για την εξάρθρωση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση. Ωστόσο, παρότι όψιμα, τα μέτρα που ελήφθησαν, υπό την πίεση τόσο της εγχώριας και διεθνούς κοινής γνώμης όσο και της Αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος, συνιστούν αναμφίβολα ένα θετικό βήμα.

Δεν συναινούμε στο κλείσιμο των ΕΑΣ, ούτε σε μια «αναδιάρθρωση» ως συμβιβασμό με την τρόικα

Φωτογραφία από την συμμετοχή Χατζηλάμπρου στην άσκηση Παρμενίων.



Αυτή τη φορά ανέλαβε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά, συνεπικουρούμενη από τον κ. Κ. Τασούλα, τον άχαρο ρόλο να παίξει το χιλιοπαιγμένο έργο «συκοφαντούμε τον ΣΥΡΙΖΑ», για να καλύψουμε τα αδιέξοδα των μνημονίων και επί του προκειμένου την ανυπαρξία σοβαρού σχεδίου για τη διάσωση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Εξήντα δήμαρχοι συνεργαζόμενοι με τους Γερμανούς


0,,17180161_403,00


Του ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΝΟΥ

Εξήντα Έλληνες δήμαρχοι και περιφερειάρχες και πολλοί ακόμα δημοτικοί παράγοντες συμμετείχαν στην 4η ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων που διεξήχθη στη Νυρεμβέργη το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου. Η Ντόιτσε Βέλλε στο Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε πανηγυρίζει «ενώ τον περασμένο χρόνο ακόμη, στην 3η Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των Ελλήνων δημάρχων δεν έφτανε ούτε τους 20, τώρα στον κατάλογο

Μνήμη «Άμπετ Χασμάν» σήμερα στην Πάτρα στην εκδήλωση του Πολυδύναμου Κέντρου Ατόμων με αναπηρία

Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τον Άμπετ Χασμάν, έναν άνθρωπο που έκανε πράξη την προσφορά, είπε ο πρόεδρος Κώστας Μπουρδούλης στο λόγο του.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, η εκδήλωση ονοματοδοσίας του Πολυδύναμου Κέντρου Ατόμων με αναπηρία, σε  «Άμπετ Χασμάν». To Κέντρο βρίσκεται στην οδό Θουκυδίδου 106 στα Κρύα Ιτεών και η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.

Η κυβέρνηση της καταστροφής με την φορολόγηση αγροτικών τεμαχίων δίνει ένα ακόμη χτύπημα στο ήδη κατακρεουργημένο αγροτικό εισόδημα

Από διαμαρτυρία αγροτών στην Πλ. Γεωργίου Πάτρας τηςν 15 Φεβρουαρίου 2013.


Η ανατροπή των σχεδίων τους και η αντίσταση στη διάλυση της οικογενειακής γεωργίας και της επιβίωσης της υπαίθρου είναι στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών
Από το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΝΕ Αχαϊας ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης για φορολόγηση των αγροτικών τεμαχίων. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα παρακάτω:

Επικράτησαν οι ίδιες συντηρητικές λογικές των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης


Ο Σπ. Τζόκας στο βήμα.


Αναφορά Σπύρου Τζόκα, ως μέλους του Κογκρέσου των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης

Ο συντονιστής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ  Σπύρος Τζόκας, ως μέλος του Κογκρέσου των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, έλαβε μέρος στην 25η ολομέλεια του οργάνου στο Στρασβούργο από τις 29 ως τις 31 Οκτωβρίου.  Το κεντρικό θέμα της ολομέλειας ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας και αναφέρονταν στην απάντηση των Δήμων και των

Μπορούμε να υποχρεώσουμε την πολυεθνική Κόκα Κόλα σε αναδίπλωση;

Τα λόγια είναι περιττά. Η φωτογραφία μιλάει μόνη της! Ήταν μετά την επιβολή της ΠΝΠ της 18-10-85, με την οποία απολύθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Κόκα Κόλα στην Πάτρα, Γιώργος Βουρλιόγκας, μετά από δύο μήνες απεργίας ενάντια στην ΠΝΠ του ΠΑΣΟΚ, που επέβαλε στους εργοδότες να μην δίνουν αυξήσεις μισθών! 


ΔΕΥΑΠ: Πολιτικές Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Αναλγησίας

Ένα από τα σοβαρότερα καθημερινά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των Πατρινών είναι η διαχείριση του νερού από τη ΔΕΥΑΠ. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις για μείωση των τελών και δωρεάν παροχή νερού για τους οικονομικά ανήμπορους συμπολίτες μας, πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν από τη δημοτική αρχή. Μάλιστα μετά την

Ναυπάκτιοι λόγοι: «Έει κουμπάρις κι κ’μπάρ εκι σιαπάν’ στα ιηρά μαγαζιά!! Σα δεν ντρέπιστι»!

Χωρίς λόγια...

“Εει κουμπάρις κι κ’μπάρ εκι σιαπάν’ στα ιηρά μαγαζιά!! Σα δεν ντρέπιστι! Τι σας έκανι ρε θειομπαίχτις ου παππούλ’ς ο Ιγνάτιους;; Εκλιψιιι;; Ατίμασι;;; Είνι ηριτικός; Βλαστήμ’σι;; Γιατί ουρέ ζαγάρια τουν κυν’γάτε;  Ηπειδί κάν’ ντζάπα βαφτίσεις κι μυστήρια κι σας χαλάει τ’ν  πιάτσα;; Ου Ιγνάτιους μόνου καλά κανι’ γιαφτό τουν αγαπάμι ούλοι! Ριζίλιιι τουν σκ’λιώνν γίνατιι σας πηραν πριέφα, γιατι του κάν’τιιι. Ντρουπή σας ουρέ! Ξιφτιλιστίκατι, σας παρέσιρι κι σας έκανι ριζίλι ου ιερόθιους μι του πουλί μιαλό!

Περισσότερα στη διεύθυνση: http://syletpatr.blogspot.gr/2013/10/blog-post_29.html

Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Φωτογραφία αρχείου.


Και η κυβέρνηση απαξιώνει με την τακτική της τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο συνολικά

Νέα ερώτηση για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας κατέθεσε ο Γιώργος Πάντζας και 32 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Βουλευτές, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι στα Μουσικά Σχολεία χάνονται 17000 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, εξαιτίας των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό. Επισημαίνουν επίσης ότι λόγω της έλλειψης σε εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών μαθημάτων, ακυρώνεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των Καλλιτεχνικών Σχολείων, ενώ δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους.

Με πρόσχημα τη δημοσιονομική κρίση απαξιώνονται τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας

Φωτογραφία αρχείου.


Υπενθύμιση ερώτησης 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς: Παιδείας-Θρησκευμάτων και Εσωτερικών

Στο πλαίσιο της άσκησης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σαράντα έξι (46) Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέσαμε την 1η Φεβρουαρίου 2013 την αριθμ. 6634/601 Ερώτηση με ΑΚΕ, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας σε μαρασμό και στο οριστικό τους κλείσιμο». Στο περιεχόμενο της ερώτησης είχαν επισημανθεί, μεταξύ άλλων, οι τραγικές

Οι καλοπροαίρετοι και οι επιδιώξεις τους



“Οι καλοπροαίρετοι Ρωμαίοι μ΄ εκνευρίζουν πιο πολύ
από τους ειλικρινείς παλιανθρώπους»

Ρόδης Ρούφος- Κανακάρης, Οι Γραικύλοι

Του ΟΜΗΡΟΥ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ

Το ιστορικό: Έχω αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα μου στη δύσκολη σχέση της χώρας μας με τη σημερινή Γερμανία: προσπάθησα να απαγκιστρώσω, από το δόκανο του αντιγερμανισμού και την κριτική που ασκείται προς την γερμανική πλευρά – στο βαθμό που έχουν κάποια απήχηση και επιρροή οι απόψεις μου (η όποια αδυναμία επιρροής δεν οφείλεται στο περιεχόμενο και την «ποιότητα» της επιχειρηματολογίας, αλλά στην ισχύ του «μέσου», σε αυτές τις περιπτώσεις «το μέσο είναι το μήνυμα»).

Με λιγότερο προσωπικό, λόγω οικονομίας θα λειτουργεί η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» από την ερχόμενη Κυριακή

Φύλλο αρχείου της εφημερίδας.


Ανακοινώθηκε σήμερα με σχετικό κείμενο της σύνταξης της εφημερίδας

Η σύνταξη του «Ριζοσπάστη» σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, αναφέρεται στις αλλαγές που γίνονται στην εφημερίδα και οι οποίες θα αποτυπωθούν στη νέα μορφή του φύλλου, αρχής γενομένης από μεθαύριο Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η στάση του ΚΚΕ θυμίζει Αγκόπ στην ταινία του ’60: «Γαρσοοοοόν, α, να μένει το βύσσινο. Α, να μπάκλαβα»!

Αγκόπ Αγκοπιάν.


Κουτσούμπας: Μου λένε οι πολίτες «μπείτε σε μια κυβέρνηση μπας  και γίνει τίποτα, γιατί εσάς σας θεωρούμε εγγύηση»

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Αντιφατικό είναι το γεγονός πως χθες ο Γραμματέας Δημ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του προς τον Ρ/Σ 9,84 παραδέχθηκε ότι κατά τις περιοδείες του πολλοί απλοί πολίτες ζητούν από το ΚΚΕ συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή αυτό που εννοούσε στην αρθρογραφία του και ο αποπεμφθείς δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Ν. Μπογιόπουλος!

Χαρακτηριστικά είπε ο Γραμματέας:

Συνέχεια στο σήριαλ των απολύσεων του «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Φωτούλας που είχε ζητήσει εξηγήσεις



Και ο κοινοβουλευτικός συντάχτης Γιάννης Φωτούλας απολύθηκε από τον «Ριζοσπάστη» μετά από 23 χρόνια υπηρεσίας. Ήταν ο τελευταίος από τους 14 δημοσιογράφους που είχαν ζητήσει τον περασμένο Φεβρουάριο να ενημερωθούν για τις απολύσεις και καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών. Πλέον ο «Ριζοσπάστης» δεν έχει κανέναν δημοσιογράφο στη Βουλή.

Στο μεταξύ επιβεβαιώθηκε ότι ο Ν. Μπογιόπουλος ετέθη εκτός κομματικής εφημερίδας με απόφαση του ΚΚΕ και όχι της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη». Αιτία ήταν η απόφαση του

Νοσοκομείο Ρίου: Έδιωξαν καρκινοπαθείς γιατί υπάρχει έλλειψη πόρων για σχήματα χημειοθεραπείας!



Του Γιάννη Γεωργόπουλου


Ανασφάλεια για το αύριο, φόβος, ταλαιπωρία και απαξίωση συνθέτουν το σκηνικό που έζησαν σήμερα δεκάδες καρκινοπαθείς από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι είχε προγραμματιστεί να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου.

Αιτία το γεγονός  ότι λόγω έλλειψης πόρων δεν υπήρχαν τα φάρμακα που απαιτούνται για την δημιουργία των σχημάτων τα οποία δίνονται στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Να σημειωθεί πως η αναβολή της  χημειοθεραπείας  δημιούργησε σοβαρά  προβλήματα, καθώς  στο Νοσοκομείο του Ρίου υποβάλλονται σε θεραπεία ασθενείς από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και τα Ιόνια Νησιά, ενώ πολλοί άλλοι  είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσουν να υποβληθούν τις επόμενες ημέρες σε αγωγή, καθώς είναι πιθανό να έχουν αλλάξει οι δείκτες τους και κάτι τέτοιο να είναι απαγορευτικό.

Πηγή: patrastimes.gr

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Μεταξύ σφύρας και άκμονος πιεζόμενος ο σύγχρονος πολιτικός «Κρόνος τρώει τα παιδιά του»!

Νίκος Μπογιόπουλος.




Παρελθόν για τον «Ριζοσπάστη» ο Νίκος Μπογιόπουλος



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Παρελθόν για τον «Ριζοσπάστη» από σήμερα 29-10-2013 το απόγευμα ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Προσκύνημα στη νησίδα Λαζαρέτο της Κέρκυρας σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου, προς τιμήν των εκτελεσμένων



Σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10 π.μ. στη νησίδα Λαζαρέτο της Κέρκυρας, το Σωματείο «ΛΑΖΑΡΕΤΟ», με την συνεργασία του Δήμου Κερκυραίων, θα πραγματοποιήσει την ετήσια τελετή Μνήμης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, που εκτελέστηκαν και ετάφησαν εκεί κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου.

Το «ΛΑΖΑΡΕΤΟ» είναι Σωματείο Συγγενών και Φίλων Εκτελεσμένων Πολιτικών Κρατουμένων Φυλακών Κέρκυρας περιόδου 1946-1949.
Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες  στα τηλ και φαξ 210.52.03.604 και 210.58.19.145.