ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Έμποροι και εμποροϋπάλληλοι Πάτρας είπαν ΠΟΤΕ την ΚΥΡΙΑΚΗ για μία ακόμη φορά στην πόλη της ανεργίας


«Σκέψου ότι αυτός ο υπάλληλος που θα σε εξυπηρετήσει σήμερα πληρώνεται με 420 ευρώ το μήνα και σήμερα θα πληρωθεί με 1,8 ευρώ την ώρα» βροντοφώναζε ο απεργός αυτός που είναι στην κεφαλή της πορείας, στον πεζόδρομο της Ρ. Φεραίου.


 Δύο διμοιρίες ΜΑΤ ήσαν σε ετοιμότητα για να επιβάλλουν την… εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, αλλά ατύχησαν!
Βίντεο της πορείας από το Istologio G. Mosxou.

ΠΟΤΕ την ΚΥΡΙΑΚΗ είπαν για μία ακόμη φορά οι έμποροι και  οι εμποροϋπάλληλοι σήμερα 19-1-2014 στην Πάτρα, ενώ η πόλη αστυνομοκρατούνταν με κάθε συμβολή οδών, στο κέντρο, να έχει και τον... αστυνόμο της. Δύο διμοιρίες αστυφυλάκων ΜΑΤ ήσαν σε ετοιμότητα για να επιβάλλουν την… εύρυθμη λειτουργία της αγοράς! Προφανώς στο αρχηγείο της Αστυνομίας είχαν την πληροφορία ότι οι καταναλωτές θα συνωστίζονταν στις εξώπορτες των αραχνιασμένων από τη φτώχεια καταστημάτων και ήθελαν να προλάβουν τυχόντα επεισόδια!   

Γ. Βουρλιόγκας, Περ. Γεραλής, Β. Χατζηλάμπρου.
Ομάδες αστυφυλάκων σε κάθε συμβολή οδών σηματοδοτούσαν την στιβαρά χείρα της εξουσίας, όπως την επεσήμανε η εισαγγελέας Πατρών, όταν κάλεσε τον πρόεδρο Γ. Ρώρο στο γραφείο της, σύμφωνα με την άνωθεν εντολή, ώστε όλα τα καταστήματα να ανοίξουν για να διευκολύνουν τους… πλουτοκράτες ανέργους και φτωχοποιημένους πρώην νοικοκυραίους, ώστε να υλοποιηθεί το σάξες στόρι του Σαμαρά!

Μόνον που όλα τα πράγματα δεν γίνονται πραγματικότητα επειδή έτσι επιθυμούμε. Κατά συνέπεια το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων παρέμεινε κλειστή, ήταν μία φυσική συνέπεια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη την Πάτρα επί 2.700 καταστημάτων, ούτε 150 δεν άνοιξαν. Στο ιστορικό κέντρο επί 900 καταστημάτων άνοιξαν τα περίπου 120, φτιάχνοντας έτσι κλίμα αγοράς για τα μεγάλα καταστήματα, όπως Ζάρα κλπ, που όντως δούλεψαν ικανοποιητικά!

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του Ε&ΕΣΠ. Από το σύνολο των οπτικών άνοιξαν 3 καταστήματα, από τα χρυσοχοεία 1, βιβλιοπωλεία, ηλεκτρικών ειδών, κινητής τηλεφωνίας κ.α. μηδέν.

Ο Πρόεδρος των Εμπόρων Γιώργος Ρώρος μιλώντας στο Istologio G. Mosxou είπε: «Οι εργαζόμενοι ζουν σε κλίμα τρομοκρατίας. Αρκετοί είναι απλήρωτοι, ανασφάλιστοι και ζουν με τον φόβο. Θα ήθελαν να ήσαν με την οικογένειά τους σήμερα Κυριακή. Άλλωστε η καταναλωτική κίνηση είναι από ανύπαρκτη έως λίγη.  Εκείνο που λείπει από τους καταναλωτές είναι το χρήμα και όχι ο χρόνος. Το άνοιγμα τις Κυριακές εξυπηρετεί τα μεγαλοκαταστήματα και όχι τους πολίτες. Ο όγκος πώλησης ειδών ήταν περιορισμένος στο περίπου 20% και αυτές οι πωλήσεις έγιναν σε ελάχιστα μεγάλα καταστήματα, ενώ η συμμετοχή στην αποχή έφθασε στο 90% των καταστηματαρχών.

Τουναντίον χθες Σάββατο 18-1-2014, που άνοιξε το 80% των μικροκαταστημάτων με την συμβολή του Ε&ΕΣΠ και τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν,  η κίνηση ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα για όλους. Αντιθέτως σήμερα ο τζίρος ήταν απογοητευτικός.  Κι αυτά με δεδομένο το κλίμα αστυνομοκρατίας που επεβλήθη».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, από την Πέμπτη ομάδα ασφαλιτών είχε θέσει σε παρακολούθηση  τα γραφεία του Ε&ΕΣΠ, στο άνω μέρος της πλ. Γεωργίου Α΄. Το ίδιο είχε συμβεί και στην απεργία της 3 Νοέμβρη 2013, όπου επιπροσθέτως η αστυνομία επισκέπτονταν τα καταστήματα του κέντρου της Πάτρας ενημερώνοντας για το ωράριο που θα ίσχυε εκείνη την Κυριακή!

Παράλληλα η απεργία των εμποροϋπαλλήλων σημείωσε ρεκόρ με τους απεργούντες να ανέρχονται στο 95%.

Παρόντες στην συμβολή Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος, όπου και το… στρατηγείο του αγώνα ήσαν ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Χατζηλάμπρου, ο επικεφαλής της παράταξης Πάτρα Μπροστά του ΚΚΕ Κ. Πελετίδης, ο δήμαρχος Δύμης Παναγιωτόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης Ανυπότακτη Πολιτεία Χρ. Πατούχας, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κώστας Σπαρτινός, ο πρόεδρος Γ. Ρώρος με το ΔΣ του Συλλόγου, ο αντιπρόεδρος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Βασ. Παπασημακόπουλος (η πρόεδρος Γιώτα Παναγοπούλου ήταν απούσα λόγω πένθους) κ.α.  

Έμποροι και Υπάλληλοι, στα λίγα καταστήματα που δούλεψαν, θα πληρωθούν με 1,80 ευρώ την ώρα και αν τα πάρουν κι αυτά. Το ανέφερε το σωματείο Πάτρας των Εμποροϋπαλλήλων, που με την ντουντούκα καλούσε τους καταναλωτές να μην προσέλθουν και ψωνίσουν.

«Σκέψου ότι αυτός ο υπάλληλος που θα σε εξυπηρετήσει σήμερα πληρώνεται με 420 ευρώ το μήνα και σήμερα θα πληρωθεί με 1,8 ευρώ την ώρα» βροντοφώναζε ο απεργός που ήταν στην κεφαλή της πορείας στον πεζόδρομο της Ρ. Φεραίου.

Και ενημέρωνε: «Οι εργαζόμενοι έχουν τρομοκρατηθεί για να δουλέψουν την Κυριακή. Παρόλο που έχει κηρυχθεί απεργία, εξαναγκάζονται να δουλεύουν κυριακάτικα». Την ίδια στιγμή εργαζόμενες σε πολυτελές κατάστημα που είχαν σταθεί στην εξώθυρά του μήπως και… τουφεκίσουν πελάτη, κουνούσαν καταφατικά τα κεφάλια τους. Ο εργοδότης τους ευαισθητοποιημένος δεν εμφανίστηκε. Μάλλον θα προτίμησε την κυριακάτικη τουριστική απόδραση!

«Βοηθείστε μας να μην περάσει το μέτρο της Κυριακής για ανοικτά καταστήματα. Ψωνίστε κάποια άλλη μέρα» διαλαλούσαν οι απεργοί. Και οι απεργοί έμποροι τόνιζαν: «Προσπαθούν να περάσουν το μέτρο της Κυριακής για να ανοίξουν τον δρόμο για λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο».

Εκβιασμοί ότι θα ακολουθήσουν απολύσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 90% η συμμετοχή των εμπόρων που είπαν Ποτέ την Κυριακή. 20% ο τζίρος των καταστημάτων που έμειναν ανοικτά.  Δεδομένο είναι ότι ακολούθησαν τα υπερκαταστήματα την γραμμή της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ, που δούλεψε γι αυτά. Και υπόψιν από χθες άρχισε η καρναβαλική περίοδος για τους Πατρινούς. Καρναβαλική και όχι εμπορική! Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πορεία των εμπόρων και υπαλλήλων στον πεζόδρομο της οδού Ρ. Φεραίου Πάτρας το αποδεικνύουν.

Εκτός από το άνοιγμα του Τριώδιου χθες στην Πάτρας, στα Γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ σήμερα μετά την επιτυχία του κινήματος ΠΟΤΕ την ΚΥΡΙΑΚΗ, άρχισαν τα… καρναβάλια και οι μεταξύ τους κατηγορίες για την ανικανότητά τους να αντιπαρατεθούν στους ΣΥΡΙΖΑίους που κράτησαν καθηλωμένο το σάξες στόρι  που είχε εκπονήσει η Ρηγίλλης και για την πόλη!

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ISTOLOGIOU G. MOSXOU














Στιγμιότυπα από την πορεία εμπόρων και υπαλλήλων στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου Πάτρας και από το ραντεβού στην συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: