ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Το τελευταίο που θα ήθελε η Ευρώπη είναι η ελληνική πτώχευση!

Ο Αλέξης είναι αποφασισμένος να θέσει δίλημμα στους δανειστές, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβέρνηση.


"Όλο και περισσότεροι βλέπουν ότι το πρόγραμμα της τρόικας είναι καταστροφικό, ακόμη και το ΔΝΤ μιλά για διαγραφή του χρέους. Το τελευταίο που θα ήθελε η Ευρώπη είναι η ελληνική πτώχευση. Παραμένουμε κίνδυνος για το ευρώ και τις τράπεζες".

Tα παραπάνω υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του, ενώ τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης της αριστεράς προέταξε ο Αλέξης Τσίπρας στη σουηδική εφημερίδα ETC που μίλησε  εξηγώντας γιατί πιστεύει ότι οι δανειστές θα αναγκαστούν στο τέλος να συζητήσουν το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αν οι εναλλακτικές είναι πτώχευση ή μια κυβέρνηση που θέλει να διαπραγματευτεί τους όρους, τότε δεν έχουν άλλη επιλογή" ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Αλ. Τσίπρα, αφού προηγουμένως είχε επισημάνει.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: 

"-Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε, μόλις πάρουμε την εξουσία, είναι να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους τόκους. 

-Το δεύτερο είναι να καταργήσουμε τους περίπου 400 νόμους που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζει ο κόσμος, είναι η εγκαθίδρυση ενός νέου θεσμού στη χώρα μας. 

-Το τρίτο είναι να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. 

-Και το τέταρτο να επανακτήσουμε την παραγωγική βάση της χώρας".

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, επίσης, η συνεννόηση με τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και η εξεύρεση λύσης, τύπου new deal, και κατά τα πρότυπα της συμφωνίας του 1953 για τη Γερμανία.

Το βασικό, κατά τον Αλέξη Τσίπρα, είναι "αν η Ευρώπη θα αποδεχθεί μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση, με έλλειψη φαρμάκων, με ανθρώπους που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: