ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Υπέκυψε στη μάχη με την επάρατο ο αγαπητός καθηγητής συνδικαλιστής Μέσης Εκπαίδευσης Ανδρέας Γαλάζιος

24-3-2012, ο αείμνηστος Ανδρ. Γαλάζιος με φίλους και σύντροφους στο κοσμικό κέντρο "Κληματαριά" στο Κοτρώνι Πατρών.


Η κηδεία του θα γίνει στον Άγ. Διονύσιο Πατρών αύριο ώρα 11 και η ταφή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του το χωριό Ζυγός Άρτας



Ανδρ. Γαλάζιος.
Την τελευταία του πνοή άφησε στο κρεβάτι του ΠΠΝΠ του Ρίου, ο Αρτινός καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης  Ανδρέας Γαλάζιος, ετών  54,  υποκύπτοντας στην μάχη με την επάρατο, που είχε αρχίσει από δύο περίπου ετών.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου Πατρών, ώρα 11 π.μ. και στην συνέχεια η σορός του θα διακομιστεί στο νεκροταφείο της ιδιαίτερης πατρίδας του. Επιθυμία του είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά στο κέντρο μεταμόσχευσης μυελού του ΠΠΝΠ.

Ο εκλιπών ήταν πατέρας μίας κόρης, της Δανάης, που εργάζεται δικηγόρος στην Πάτρα.  Γεννήθηκε στο χωριό Ζυγός Άρτας το 1960 και είχε άναν αδελφό τον Κώστα Γαλάζιο, ενώ οι γονείς του Μένιος και Πούλια, ζουν στο χωριό σε ηλικία 83 ετών.  Τις γραμματικές του γνώσεις, ο εκλιπών τις ξεκίνησε στην πόλη της Άρτας, όπου φοίτησε στο εκεί γυμνάσιο. Στην συνέχεια εισήχθη στην Φιλοσοφική Σχολή των Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησε με την ιδιότητα του καθηγητή Μέσης.

Παντρεύτηκε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων την Τζελέτα Κωνσταντίνα -φιλόλογος σήμερα στην πόλη μας- την οποία γνώρισε στο εκεί Πανεπιστήμιο. Μαζί απέκτησαν την κόρη τους Δανάη στην Καστοριά, όπου  ο ίδιος διορίσθηκε. Από κει το 1990 πήρε μετάθεση οικογενειακώς και οι τρεις τους ήρθαν την Πάτρα, την οποία αγάπησε ως δεύτερη Πατρίδα του. 

Την πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την ΚΝΕ ως φοιτητής, πέρασε στο ΚΚΕ και μετά στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ενιαίο ΣΥΝ στο οποίου την ΝΕ Αχαΐας είχε διατελέσει μέλος επί αρκετά χρόνια. Τέλος με την συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε μέλος του.
Ήταν αγαπητός στους κύκλους των συναδέλφων του και για αυτό σε όποιο από τα συνδικαλιστικά όργανα του Συλλόγου Καθηγητών έβαζε υποψηφιότητα τον εξέλεγαν στην πρώτη γραμμή. Είχε ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, της οποίας υπήρξε διαμερισματικός σύμβουλος του Ανατολικού διαμερίσματος Πάτρας από το 2010 έως σήμερα, είχε καλλιτεχνικές ευαισθησίες, υπήρξε αυτοδίδακτος μουσικός  πνευστών και εγχόρδων, εικαστικός καλλιτέχνης και γαστριμαργικός μάγειρας!

Ο Ανδρέας Γαλάζιος, υπηρετούσε στο  7ο Λύκειο Πατρών ως φιλόλογος, όταν τον Αύγουστο του 2012 έλαβε τα πρώτα ενοχλητικά μηνύματα του καρκίνου εγκεφάλου, από τις επιδράσεις του οποίου εξέπνευσε, μετά από σκληρή μάχη, ενώ από μηνός είχε ενημερωθεί πως επίκειται το τέλος του και με νηφάλια αποδοχή του τελεσμένου όρισε ως επιθυμία του να μην συνοδεύσουν την σορό του αχρείαστα στεφάνια λουλουδιών. Το δε τελευταίο δεκαπενθήμερο είχε εισέλθει στην διαδικασία του κώματος.

Η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Γαλάζιου προκάλεσε αισθήματα λύπης στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, αφού αποχωρίστηκαν ένας πολίτιμο σύντροφο και συνεργάτη.

Από το Istologio εκφράζουν τα συλλυπητήριά του στους οικείους και κυρίως, στους γονείς του, στην χήρα του Κωνσταντίνα, την κόρη του Δανάη και τον αδελφό του Κώστα.
13-6-2012, ο Αδρ. Γαλάζιος στο εκλογικό στέκι του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον γνωστό καλλιτεχνικό παραγωγό Αλ. Γκλαβά εκφράζουν τις ίδιες καλλιτεχνικές ανησυχίες. Στα έγχορδα ο πρώτος, στον μουσικό λόγο ο δεύτερος.

Χαρακτηριστικά είναι τα πολλά σχόλια για τον θάνατο του Ανδρέα Γαλάζιου, που δημοσιεύτηκαν με το άκουσμα της είδησης. Τα παρακάτω προέρχονται από το πατραϊκό πόρταλ  thebest:
 

1 σχόλιο:

μινα κ. είπε...

μακρύς ο δρόμος
δεν τον φοβήθηκες
πικρός ο πόνος
δεν τον αρνήθηκες.
Έφυγες
δεν λησμονήθηκες.
θάσαι πάντα εδώ,
παντού και για όλους
γιατί σε χρειαζόμαστε
για το θάρος την ελπίδα
μιά αιώνια ἠλιαχτίδα'
Μίνα