ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

«Τις πιο όμορφες θάλασσες δεν τις έχουμε ταξιδέψει ακόμη κι είμαστε σίγουροι, εσύ θα μας δείχνεις τη ρότα» Αντρέα!

Στον δρόμο που δεν έχει γυρισμό, οδεύει η σορός του αξιαγάπητου καθηγητή.


Μέγα πλήθος στην κηδεία του καθηγητή των κοινωνικών αγώνων – Επικήδειοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΟΜΜΕ και  την ΕΛΜΕ



Γρηγόρης Καλομοίρης.

Στερνό κατευόδιο από συντρόφους, φίλους, συναδέλφους, συγχωριανούς και γνωστούς σήμερα το μεσημέρι από τον ΙΝ Αγ. Διονυσίου προς τον αξιαγάπητο Ανδρέα Γαλάζιο, που αν  και μη Πατρινός, αγάπησε τόσο την Πάτρα, που έμεινε για ένα τέταρτο του αιώνα εδώ, κάνοντας οικογένεια και σταδιοδρομία στα Γράμματα της Μέσης Εκπαίδευσης.

Στην κατάμεστη κόσμου εκκλησία, διέκρινε κανείς ανάμεσα στο βουβό πλήθος προσωπικότητες από τον χώρο της Μέσης Εκπαίδευσης που ο αείμνηστος διακόνησε στην Πάτρα από το 1990, συναδέλφους, αλλά και πρώην μαθητές του, συντρόφους σημερινούς μα και παλιούς από την ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά, φίλους και γνωστούς από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Στην πρώτη γραμμή προ του φέρετρου  ήταν ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β. Χατζηλάμπρου και της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, ο επικεφαλής της ΡΑΠ Κώστας Σπαρτινός, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης, ο αντιδήμαρχος Β. Λοτσάρης, η δημοτική σύμβουλος Ήρα Κουρή, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης των Οικολόγων Γιώργος Κανέλλης,  ο Γιώργος Βασιλακόπουλος από την ΟΙΚΙΠΑ, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Νίκος Κοντοές  και πολλοί άλλοι.

Επικήδειο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εκφώνησε ο Γρ. Καλομοίρης μέλος της ΚΕ του κόμματος και της ηγεσία της ΟΛΜΕ, ο οποίος τόνισε ότι «ο κόσμος της αριστεράς, όπως και η εκπαιδευτική κοινότητα, της Αχαΐας και ευρύτερα, πενθεί την απώλεια ενός άξιου στελέχους της ριζοσπαστικής αριστεράς, ενός ακαταπόνητου εργάτη της Παιδείας και συνεπούς αγωνιστή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων».

Αναφέρθηκε στην συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα του εκλιπόντος στην κοινωνία και στην Παιδεία για να επισημάνει: «Η προσφορά του Αντρέα Γαλάζιου στους αγώνες για καλύτερη Παιδεία και καλύτερες συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών υπήρξε πολύτιμη».

Επεσήμανε δε, «ο Αντρέας Γαλάζιος βιάστηκε να φύγει από κοντά μας» και έτσι δεν πρόλαβε «να χαρεί την ανατροπή που ήδη ξεκίνησε στον τόπο μας, την σταδιακή αποδόμηση του παλιού κόσμου, της ανισότητας, της αδικίας και την εκμετάλλευσης. Την οικοδόμηση ενός διαφορετικού μέλλοντος και μιας άλλης Παιδείας, όπως κι εκείνος τα οραματίστηκε».

Και έδωσε όρκο πίστης με τα παρακάτω:
«Είμαστε βέβαιοι, πως τελικά θα πραγματώσουμε τα οράματα που εκείνος δεν πρόλαβε να τα δει να πραγματώνονται, αλλά μας τα κληροδότησε πολύτιμη παρακαταθήκη».

Και να καταλήξει ποιητικά: «Τις πιο όμορφες θάλασσες δεν τις έχουμε ταξιδέψει ακόμη, αλλά είμαστε σίγουροι σε αυτό το ταξίδι, γιατί εσύ θα μας δείχνεις τη ρότα. Καλό σου ταξίδι ακριβέ μας σύντροφε Αντρέα».

Ακόμη εκ μέρους της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας τον νεκρό κατευόδωσε με επικήδειο το μέλος του ΔΣ Μπούμπουλης Ανδρέας, όπως και ο φίλος του, καθηγητής φυσικός ΜΕ Διον. Πομώνης, αλλά και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρ. Ριζούλης που χαιρέτησε τον αείμνηστο εκ μέρους της τοπικής ηγεσίας και των μελών κόμματος.

Τέλος εκ μέρους του Συλλόγου Ζυγιωτών αποχαιρέτησε τον αείμνηστο ο συγχωριανός και εξάδελφός του Ηλίας Καρανάτσης, λέγοντας «Αντρέα όλοι οι συγχωριανοί σε περιμένουν».

Κι αυτά ενώ βουβοί με βουρκωμένα μάτια, καθόλη την διάρκεια της τελετής έστεκαν οι γονείς του Μένιος και Πούλια Γαλάζιου, ο αδελφός του Κώστας, η σύζυγός του Κωνσταντίνα Ζελέτα, η κόρη του Δανάη και οι άλλοι συγγενείς του εκλιπόντος

Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας η νεκρική πομπή που είχε σχηματιστεί στον χώρο προ του ΙΝ Αγ. Διονυσίου ξεκίνησε για το χωριό Ζυγός Πέττα Άρτας, ιδιαίτερη πατρίδα του αγωνιστή καθηγητή, όπου τα χώματά της υποδέχθηκαν την σορό του αείμνηστου πατρινολάτρη Ανδρέα Γαλάζιου.

Εκ μέρους των συγγενών, όπως και του ιδίου εν ζωή, είχε εκφρασθεί η επιθυμία να μην αποσταλούν στεφάνια και το αντίτιμό τους να κατατεθεί προς ενίσχυση του κέντρου μεταμόσχευσης μυελού του ΠΠΝΠ.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, με την οποία εκφράζονται προς τους οικείους του αείμνηστου τα συλλυπητήριά της.

Ο Ανδρέας Γαλάζιος αποδήμησε σε ηλικία 54 ετών χάνοντας την μάχη με την επάρατο, που έδινε από δύο ετών περίπου. Υπηρετούσε στο  7ο Λύκειο Πατρών ως φιλόλογος, όταν τον Αύγουστο του 2012 έλαβε τα πρώτα ενοχλητικά μηνύματα του καρκίνου εγκεφάλου, από τις επιδράσεις του οποίου εξέπνευσε, το π. Σάββατο 15-5-2014, μετά από σκληρή μάχη, ενώ από μηνός είχε ενημερωθεί πως επίκειται το τέλος του και με νηφάλια αποδοχή του τελεσμένου όρισε ως επιθυμία του να μην συνοδεύσουν την σορό του αχρείαστα στεφάνια λουλουδιών. Το δε τελευταίο δεκαπενθήμερο είχε εισέλθει στην διαδικασία του κώματος.












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Thus, when hydroquinone is not so good with acne marks treatment, what are other choices.
Honestly the right choices for you are natural acne marks treatments.

See, as they have many points on other acne scars
medications. They are cheap than others. Also they
never have negative effects such as hydroquinone has.
This is a big advantage as you never would like a solution that on
one hand is trying to solve one problem of yours and
on the other hand looks to give one more issue. Also these natural medications
for acne scars are very quick and effective will provide you results in weeks.
Urine therapy is one such cure. It is very effective, all you need is
apply your morning pee with some cotton on the marks.
Alright, I feel this might be bit hard for some of you
to do it. Thus, we would some feasible acne marks treatment options.

Check out the link put up here.
removing pimples