ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Στάθης Κεραμιδάς, δημοτικός σύμβουλος Πατρέων του ΚΚΕ: Η Ιστορία δεν γράφεται με προβοκάτσιες

Στάθης Κεραμιδάς: Το ΚΚΕ είναι υπέρ των κονδυλίων της ΕΕ.


Υπέρ της διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων είναι το ΚΚΕ, απαντά ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων του Κώστα Πελετίδη

Το ΚΚΕ λέει, ο Στάθης Κεραμιδάς, δημοτικός σύμβουλος Πατρέων με την παράταξη Πελετίδη, είναι υπέρ της διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και απαντά στην δημοσίευση του Istologiou της 2 Ιουλίου με τίτλο: «Η Μέγαιρα Ευρώπη, τα καλά ευρώπουλα των ΕΣΠΑ και η κωλοτούμπα του ΚΚΕ στην Αυτοδιοίκηση».


«Την άντληση πόρων από το ΕΣΠΑ για την Αυτοδιοίκηση θέτει ως στόχο το ΚΚΕ, εφόσον από τον Σεπτέμβριο θα κληθεί να διοικήσει τέσσερις δήμους της χώρας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν “σύμφωνα με τις δικές μας ιεραρχήσεις, υποδομές και προγράμματα, που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες”, έγραφε το Istologio στις 2 Ιουλίου και συνέχιζε:

Αυτά αναφέρει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και δεν μπορεί παρά κάποιος που γνωρίζει την αρνητική περί καταραμένης Ευρώπης θέση του ΚΚΕ να μην σταθεί και να καλωσορίσει τα μέλη του ανώτατου οργάνου στην “Κόλαση της ΕΟΚ των Μονοπωλίων”!


Τέτοια θέση σε άλλα χρόνια θα ήταν αδιανόητη για το κόμμα που αντιπαλεύει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και μέχρι πρότινος υποστήριζε ανοικτά την συγκρότηση συνασπισμού κομμάτων εκτός ΕΕ. Ήδη έχει αποχωρήσει εδώ και λίγες ημέρες από την ευρωομάδα GUE/NGL που επί χρόνια συμμετείχε από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έβλαπτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι «η ομάδα είχε χάσει τον ομόσπονδο χαρακτήρα της» κ.α.  Ωστόσο οι ανάγκες για κάλυψη προγραμμάτων που θα κληθεί να υλοποιήσει στους δήμους που θα διοικήσει, μεταξύ αυτών και ο Πατρέων, είναι πιεστικές.

Προφανώς αυτά τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης με τον επικεφαλής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης κ. Παφίλη, ο οποίος είχε καλέσει στον Περισσό προ ημερών –πριν εκδοθεί η απόφαση της ΚΕ- τις αυτοδιοικητικές ομάδες των εκλεγέντων στους συγκεκριμένους δήμους, όπου και ενημερώθηκαν για την πρόθεση του κόμματος να κάνει κωλοτούμπα στο θέμα των κοινοτικών κονδυλίων.

Μία από τις πρόσφατες Τετάρτες κλήθηκαν και οι εκλεγέντες στην Πάτρα, υπό τον Κ. Πελετίδη, για να τους γίνει η σχετική κατήχηση. Λέγεται ότι κατά την επιστροφή τους στην πόλη μας έφθασαν με «αυτιά κατεβασμένα», όπως ενημέρωσε γνώστης του αυτοδιοικητικού ρεπορτάζ!

Και όσοι το έμαθαν έψαχναν την αιτία, ώσπου έσκασε η είδηση περί κωλοτούμπας». (Βλέπε περισσότερα στο: Η Μέγαιρα Ευρώπη, τα καλά ευρώπουλα των ΕΣΠΑ και η κωλοτούμπα του ΚΚΕ στην Αυτοδιοίκηση...).

Στα παραπάνω που δημοσιεύτηκαν, όπως προανέφερα, στο Istologio G. Mosxou την Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014, απάντηση δίνει ο Στάθης Κεραμιδάς,  δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πελετίδη και διευκρινίζει ότι η στάση του ΚΚΕ ήταν πάντα υπέρ της διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων (ΕΣΠΑ κλπ), παρά το γεγονός ότι το κόμμα επιδιώκει απένταξη της χώρας από την ΕΕ, κι ωστόσο όπως γράφει: 

«Δεν αρνουμαστε τα κοινοτικα κονδυλια (τα δικα μας λεφτα) οπως διαδιδουν οι διαφοροι...καλαμαραδες και εκπροσωποι της κυριαρχης πολιτικης. Αντιθετως , τα θελουμε , τα διεκδικουμε και τα απαιτουμε, επιδιωκοντας ομως να αξιοποιηθουν προς οφελος του λαου».

Μάλιστα στην πρόταση του Istologiou φιλοξενήσει τις απόψεις του δημοτικού συμβούλου, που αρχικά δημοσιεύτηκαν στο FB, η απάντηση ήταν: «Βεβαιως και να το βαλεις στο ιστολογιο σου και οπου θες, οι θεσεις μας ειναι αυτες και δεν αλλαζουν».

Επειδή λοιπόν όπως γνωρίζεται πάντα οι απόψεις του Istologiou ήταν πως κάθε λουλούδι πρέπει να έχει χώρο για να ανθίσει. Ακόμη κι αν δεν μας αρέσει η μυρωδιά του (παράφραση της σχετικής ρήσης του Μάο) ολόκληρη η απάντηση του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ δημοσιεύεται παρακάτω. Κι ωστόσο από Σεπτέμβρη μένει να αποδειχτεί η διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων από κομμουνιστή δήμαρχο, στην Πάτρα, εδώ, και στους άλλους δήμους. Ξεκαθαρίζω πως προσωπικά ως διαχειριστής του Istologiou δεν είμαι εναντίον της διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων από δημάρχους και δη ΚΚΕ.

«Στάθης Κεραμιδάς Η Ιστορία δεν γράφεται με προβοκάτσιες»

«Ρε ζαγάρια, η ιστορια δε γραφεται με αστειακια, κιτρινη μελανη και αντικομμουνισμο». (Δήλωση Αρη Βελουχιωτη προς τους καλαμαράδες της εποχής του).

ΕΠΕΙΔΗ ξεκινησαν οι προβοκατσιες εις βαρος της νεας δημοτικης Αρχης , με αφορμη την ανακοινωση -αποφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ και ποια πολιτικη κατευθυνση θα ακολουθησουν οι 4 Δημοι της χωρας οπου εξελεγησαν κομμουνιστες δημαρχοι, ας υπενθυμησουμε σε ' ασπονδους φιλους ' μερικα βασικα ζητηματα :

ΣΕ ο,τι αφορα στα προγραμματα ΕΣΠΑ , οπου ' φιλια ' πυρα εκτοξευθηκαν, πως ταχα αρχισαν οι ' κωλοτουμπες ' , αποδεχομενοι την πολιτικη της Ε.Ε. ως προς την αξιοποιηση κοινοτικων πορων , η αληθεια ειναι ΜΙΑ και δεν αλλαξε ουτε απο την προσπαθεια προεκλογικων διαστροφεων, να αλλοιωσουν τις θεσεις μας.

Η κακοβουλη φημολογια αναπτυχθηκε προεκλογικα απο συντηρητικες δυναμεις , οι οποιες προεταξαν το ψευδος, για να παγιδευσουν εκλογεις.

Οι δυναμεις αυτες συνετριβησαν και εκτοτε (ξανα)μπηκαν στο καβουκι τους.

Εμφανιστηκαν , ομως , οι θιασωτες του ευρωμονοδρομου, οι οποιοι κανουν αναπαραγωγη της ηττημενης φημολογιας. Λενε , δηλαδη , οτι η Κ.Ε. του ΚΚΕ ' καπελωσε ' , ταχα , τη νεα δημοτικη Αρχη Πελετιδη , η οποια ανεκαθεν ' ηταν αρνητικη στην αξιοποιηση κοινοτικων πορων '.
Ουδεν ψευδεστερο !

Ποτε και πουθενα η Λαικη Συσπειρωση δεν ειχε αυτη τη θεση. Την αντιθεση μας με την Ε.Ε. την αναλυσαμε πολλες φορες στο απερχομενο Δημοτικο Συμβουλιο.

Ειδικοτερα για τα προγραμματα ΕΣΠΑ λεγαμε - και συνεχιζουμε να λεμε -πως ειναι λεφτα των φορολογουμενων ευρωπαιων πολιτων. Δηλαδη, ειναι ΚΑΙ δικα μας λεφτα καθως , ειδικα για την Ελλαδα , ειναι προιον φοροληστειας.

Αντιθετως , οι υπερμαχοι της Ε.Ε. θεωρουν πως τα χρηματα αυτα μας τα δινουν καποιοι...φιλανθρωποι κεφαλαιοκρατες.

Διαφωνουμε , φυσικα. Οπως διαφωνουμε και με τον τροπο διαχειρισης παντος ειδους κοινοτικων πορων.

Εχει αποδειχθει , οτι το Διευθυντηριο των Βρυξελλων , σχεδιαζει και υλοποιει εργα , τα οποια φανταζουν αναπτυξιακα , πλην ομως , δεν καλυπτουν βασικες λαικες αναγκες. Πρωταρχικο μελημα αυτης της πολιτικης , ειναι η περαιτερω αυξηση της κερδοφοριας του ντοπιου και ξενου κεφαλαιου.

Προκρινονται εργα, με τα δικα ΜΑΣ λεφτα , τα οποια υλοποιουν οι ' εθνικοι εργολαβοι ' κι οταν αυτα ολοκληρωθουν, επιβαλλονται διοδια η χαρατσια δεκαετιων, που καρπωνονται οι ιδιοι μεγαλοκατασκευαστες.

Οπου δεν προβλεπεται τετοια διαχειριση , δεν μπαινει ουτε ...τουβλο !Αναρωτηθειτε, γιατι επι 6 χρονια το Νοσοκομειο Αγ. Ανδρεας παραμενει γιαπι ;

Γιατι δεν εχουμε επαρκεις παιδικους σταθμους ;

Γιατι , ενω ζουμε σε σεισμογενη περιοχη, δεν προκριθηκε ποτε η αντισεισμικη θωρακιση ;

Γιατι , ενω καιγομαστε , σχεδον , καθε καλοκαιρι δεν υλοποιουνται εργα αντιπυρικης προστασιας;

Γιατι δεν γινονται εργα αντιπλημμυρικης προστασιας ; Γιατι δεν γινονται αποχετευτικα εργα και , εν ετει 2014 , υπαρχουν παραθαλασσιες περιοχες, οπου τα βοθρολυματα εκχυνονται στη θαλασσα ;

Πολλα τα ' γιατι ', αλλα η απαντηση ειναι μια και απλη. Τα προαναφερομενα ειναι εργα που καλυπτουν λαικες αναγκες , αλλα δεν υλοποιουνται επειδη δεν προβλεπονται διοδια ωστε να μαζευουν χρημα οι πλουτοκρατες.

Εδω , λοιπον , εγκειται η μεγαλη διαφωνια μας με τους σχεδιασμους του Διευθυντηριου της Ε.Ε. Γιατι εμεις , ΘΕΛΟΥΜΕ τα χρηματα που δικαιουμαστε απο τα προγραμματα ΕΣΠΑ να επενδυονται σε εργα προς οφελος των λαικων αναγκων και οχι για τις αναγκες του Μπομπολα , του Λατση, του Φουχτελ και της υπολοιπης παρεας των ' νταβατζηδων ' καπιταλιστων.

Επομενως , δεν αρνουμαστε τα κοινοτικα κονδυλια ( τα δικα μας λεφτα ) οπως διαδιδουν οι διαφοροι...καλαμαραδες και εκπροσωποι της κυριαρχης πολιτικης. Αντιθετως , τα θελουμε , τα διεκδικουμε και τα απαιτουμε, επιδιωκοντας ομως να αξιοποιηθουν προς οφελος του λαου.

Δυστυχως , ομως , ακομα και τωρα , εμφανιζονται διαφοροι ' αριστεροι ψαλτες ' που διαστρεβλωνουν την πραγματικοτητα και, θελητα η αθελητα , συντασσονται με την αρχουσα ταξη».

1 σχόλιο:

Καντριανιώτης είπε...

Ο Στάθης το θερίο πήρε τον καυγά πάνω του!!!
Μάλιστα χωρίς να κοκκινίσει χρησιμοποιεί και μια ρήση του Αρη που το κόμμα που υποστηρίζει είχε χαρακτηρίσει προδότη,και ούτε νερό ούτε ψωμί στον μιζέρια.
Τέλος πάντων δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλύτερο απο αυτούς.
Ο Κεραμιδάς λοιπόν νομίζει πως απεθύνεται σε ομοίους του.
Αφού τα λεφτά της Ε.Ε είναι δικά μας-και έτσι είναι-,και μπορείς να τα διαχειρίζεσαι στην τοπική αυτοδιοίκηση,τότε ρε Κεραμιδά γιατί το κόμμα σου δεν αναλαμβάνει κυβερνητικές ευθύνες για να διαχειρίζεται,πρός όφελος του λαού πάντα,και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο τα κονδύλια της Ε.Ε,όπως θέλεις να γίνει και στον Δήμο? Γιατί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο προβάλει σαν δικαιολογία πως έτσι ''διαχειρίζεται τον καπιταλισμό'',και να μην συμβαίνει το ίδιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση? Τα λεφτά της Ε.Ε είναι καλά όταν δίνονται για τους δήμους,και όταν είναι για την κυβέρνηση είναι βρώμικα και όποιος τα παίρνει διαχειρίζεται τον καπιταλισμό,λέει ο Στάθης και κατ'επέκταση το ΚΚΕ!! Τι λογική δύο μέτρων και δύο σταθμών είναι αυτή? Ή μήπως ο Καλικράτης και οι άλλοι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης,δεν είναι θεσμοί καπιταλιστικοί μέχρι το μεδούλι?
Αλλά Στάθη δεν μπορείτε να κρυφτείτε άλλο πιά.Στα λόγια τα παχιά και τις κορώνες μπορεί να λέτε πως είστε ενάντια στην Ε.Ε,αλλά όταν πρόκειται για τα λεφτά της κάνετε γαργάρα τις απειλές και τις φοβέρες,είτε πρόκειται για το ΕΣΠΑ,είτε πρόκειται για τις απολαβές-αποζημιώσεις των τουριστών που στέλνετε στην Ευρώπη για να παριστάνουν τους ευρωβουλευτές,είτε για χρήματα που παλιότερα πήρε το ΚΚΕ για να στήσει τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις-κάτεργα τύπου ''Τυποεκδοτικής''κλπ.
Ετσι τα παραμύθια σας Κεραμιδά αλλού.
Απλά το μόνο που θα συμβεί όταν αναλάβετε τον δήμο,θα είναι να γελάσει κάθε πικραμένος με τα έργα και τις ημέρες των καλαμαράδων της νέας δημοτικής αρχής.
Γιατί ήταν οι καλαμαράδες του ΚΚΕ που κατηγόρησαν τον Αρη σαν προδότη και τον παρέδωσαν στους δημίους του,ορέ Κερμιδά.
Και κίτρινοι,και καλαμαράδες και αντικομμουνιστές.