ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Δικαίωμα στην ανεμελιά κι από Σεπτέμβρη πάλι μαζί

Το Μικρό Πάσχα του καλοκαιριού. 15αύγουστος του 1951, στον εσωτερικό περίβολο της Ι. Μ. Παναγίας Γηροκομίτισσας, στο ύψωμα του Γηροκομειού Πάτρας, κάτω από τον πλάτανο: Στο μέσο ο διαχειριστής του Istologiou αριστερά της φωτογραφίας η γιαγιά του Μαριγώ, χήρα Γεωργ.  Μόσχου και δεξιά η αδελφή του Μαρία Μόσχου-Καθαροπούλου. Πάνω στην κουρελού απλωμένη η... πραμάτεια για την διανυκτέρευση, από την παραμονή εορτής της Παναγίας. Το καλάθι, η κατσαρόλα με το φαγητό της οικογένειας (οι άλλοι λείπουν από την φωτογραφία) τα αλουμινένια πιάτα, (προς Θεού, όχι πορσελάνης, αυτά άξιζαν μία ολόκληρη περουσία, το κύπελλο της γιαγιάς κι αυτό αλουμινένιο και το κυριότερο, η μπουκάλα με το κρασί. Ε, Πανηγύρι της Παναγίας και χωρίς οίνο, δεν ταίριαζε! Και όλα τα χρειαζούμενα μετακομίζονταν παραμάσχαλα, από την παραμονή το απόγευμα στο Γηροκομείο.  Πίσω δεξιά ο εφημεριδοπώλης της Πάτρας Καπερώνης και δίπλα του ένας αναγνώστης. Άλλες εποχές, άλλοι καιροί, άλλες συνήθειες από μία Πάτρα που ζει μόνον στις αναμνήσεις μας!


Κι ο διαχειριστής το blog, αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες συνεχίζει να ασκεί το δικαίωμα στην τεμπελιά σε κοντινή παραλία, όπως αναφέρει κι ο Γάλλος φιλόσοφος. Έτσι για λίγες ημέρες το Istologio G. Mosxou βγήκε σε αναγκαστική... αγρανάπαυση! Οι καλοκαιρινές ζέστες έσφιξαν, παρά την αισιοδοξία για πιο ήπιο ερχομό τους. Ο ελληνικός Αύγουστος, που μας συνήθισε επί χρόνια, να διαβαίνει το κατώφλι  ττου δροσερός, μας την έσκασε! Μας "λιάνισαν" οι ζέστες μεσούντος του μηνός. Άρα οι παραλίες είναι το καλύτερο κλιματιστικό. 

Ο διαχειριστής του blog συνεχίζει να ασκεί οικογενειακώς το δικαίωμά του στην ανεμελιά, παρά τις συστάσεις της καλής μας κυβέρνησης, (που ο θεός να μας  κόβει χρόνια και να της δίνει δευτερόλεπτα) και τις προτροπές των "νερόβραστων"  γκόλντεν μπόις τροϊκανών να μην συνεχίσουμε την σπάταλη ζωή, κάθε μέρα φαγητό και άλλες ασυγχώρητες δαπάνες, όπως νηπιαγωγία για όλα τα παιδιά, σχολεία ανθρώπινα με δασκάλους που θα χαίρουν αξιοπρέπειας, παραλίες που δεν θα βγαίνουν στο "σφυρί" κάθε τόσο και άλλα πολλά!

Από Σεπτέμβριο, που και ο Αντωνάκης με τον Ευάγγελο τον... παχυλό θα λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις για εκλογές και πάλι θα τα λέμε. Κι ωστόσο εάν προκύψει κάτι έκτακτο, ο διαχειριστής δεν θα έχει εξαφανιστεί... 

Καλή ξεκούραση και ευχάριστες διακοπές σε όσους τυχερούς, μήπως βάλει κι η Παναγία το χεράκι της, να αποφασιστούν εκλογές σύντομα, για να δούμε κυβέρνηση της Αριστεράς στο τιμόνι της πολύπαθης χώρας μας!

Από την κοντινή παραλία του μαγευτικού Αρκουδιού, Δήμου Κάστρου και της λουτρόπολης του Λίντζι με αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: