ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Μεγάλη δικαστική νίκη των εργαζομένων στην Coca-Cola!

Μεγάλη δικαστική νίκη των εργαζομένων στην Coca-Cola! - Η εταιρεία έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει κατά της κήρυξης μποϊκοτάζ σε προϊόντα της

 Η εταιρεία έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει κατά της κήρυξης μποϊκοτάζ σε προϊόντα της

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει η εταιρεία Coca-Cola σε βάρος των απεργών εργατών του εργοστασίου της, στη Θεσσαλονίκη, με την οποία ζητούσε να τους απαγορευτεί να καλούν τους πολίτες σε μποϊκοτάζ του αναψυκτικού και άλλων προϊόντων της 3Ε.
 
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και 335 ημέρες σε απεργία, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα κλείσει το εργοστάσιο, ενώ  με συνεχείς αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωναν τους πολίτες για τον αγώνα τους και τους καλούσαν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της 3Ε.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει το protothema.gr, αντέδρασε στην κίνηση αυτή των απεργών  και κατέθεσε αίτηση  ασφαλιστικών μέτρων, επικαλούμενη ότι θα υποστεί σημαντική οικονομική και ηθική βλάβη από τις επίμαχες ενέργειες  και τη συμπεριφορά των απεργών.

"Νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης"

Το Πρωτοδικείο, με την υπ' αριθμ. 8839/2014 απόφασή του, έκρινε ότι η προσφυγή της Coca Cola θα πρέπει «να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη, δεδομένου ότι το μποϊκοτάζ, το οποίο γίνεται για ιδεολογικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς λόγους, κείται εκτός του νόμου 146/1914, που αφορά τον αθέμιτο ανταγωνισμό, επειδή στερείται ανταγωνιστικού σκοπού και γίνεται από πρόσωπα που δεν μετέχουν στην ανταγωνιστική διαδικασία».

Μάλιστα, αναφέρει η δικαστική απόφαση ότι η  αντίδραση αυτή των εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία θεωρείται «ως νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης (άρθρο 14 του Συντάγματος)».

Εκκρεμεί προσφυγή κατά των απολύσεων

Χαρακτηριστικά αναφέρει το Πρωτοδικείο ότι «το μποϊκοτάζ, στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό, δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό, αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι  στην Coca-Cola έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και κατά των απολύσεων στο εργοστάσιο της Θέρμης και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: