ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Συμφώνησαν διαφωνώντας οι παρατάξεις του Δήμου Πατρέων, αλλά άγνωστο τι θα βγάλει η… καλάδα !

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ.


Άτυπο μέτωπο των Κ. Χριστόπουλου, Ν. Τζανάκου, Ν. Οικονομόπουλου θέτει εκτός όλους τους υπολοίπους επικεφαλής των παρατάξεων

Για δυσφορία των δημοτικών παρατάξεων της Πάτρας έναντι της αρχής Πελετίδη, κάνει λόγο η εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ στο σημερινό της φύλλο, ενώ στις 2 το μεσημέρι ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων με θέμα την κατανομή των θέσεων στις Επιτροπές του Δήμου, σύμφωνα με την δύναμη της κάθε μίας παράταξης, όπως ορίζει με την διαβούλευση ο Καλλικράτης.

Με δεδομένο δε ότι οι παρατάξεις Δημαρά και Σαμούρη αυτονομούνται από το σύνολο των παρατάξεων του Δήμου Πατρέων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η θέση που θα κρατήσουν. Αν και πληροφορίες φέρουν την παράταξη Σαμούρη να είναι δυσαρεστημένη μετά από εκείνη την συνάντηση του Σαββάτου, όπου είχαν συμφωνήσει οι παρατάξεις να μετέχει στο σχήμα της Οικονομικής Επιτροπής και η ίδια, αλλά με ευθύνη Χριστόπουλου άλλαξε ο καταμερισμός και τέθηκε εκτός η ίδια.

Για αυτό και αναμένεται να κρατήσει δική της θέση στην πρόταση προσώπων για τις θέσεις του Δήμου, στους οργανισμούς και τις επιτροπές, μετά από την διαδικασία της ψηφοφορίας στην οποία αναμένεται να κριθούν οι θέσεις αυτές, αφού είναι μάλλον αδύνατο να υπάρξει συμφωνία παρατάξεων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά από κείνη την συνάντηση του Σαββάτου διαχώρισε την θέση της και η παράταξη Δημαρά και άρα αυτή θα διαφανεί στην ψηφοφορία.

Φαίνεται μάλιστα να έχουν συγκροτήσει άτυπο μέτωπο οι Κ. Χριστόπουλος, Ν. Τζανάκος Ν. Οικονομόπουλος θέτοντες εκτός όλους τους υπολοίπους επικεφαλής των παρατάξεων. Μάλιστα σε συνάντηση για τις Επιτροπές είχαν συμφωνήσει και τον αριθμό προσώπων. Μετά από αυτά η συνάντηση και… συμφωνία παρατάξεων είναι απρόβλεπτη όσον αφορά το τι θα ισχύσει στην πράξη. Και όπως έλεγε δημοτικός παράγοντας, «άγνωστο το τι θα βγάλει η… καλάδα».  

Πάντως όσον αφορά την παράταξη του Κ. Σπαρτινού (ΣΥΡΙΖΑ) φαίνεται να έχει υπάρξει επαφή και ευθεία συνεννόηση με τον Κ. Πελετίδη, για το ζήτημα των επιτροπών και οργανισμών.

Ο ίδιος Κ. Σπαρτινός σε ερώτηση του Istologiou G. Mosxou δεν το αρνήθηκε. Αντίθετα μίλησε για καλό κλίμα, αλλά όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί και από την θέση των άλλων παρατάξεων.

Για την συνάντηση των επικεφαλής παρατάξεων

Γράφοντας για το θέμα αυτό τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ σήμερα στην πρώτη τους σελίδα αναφέρουν τα παρακάτω:

«Συναντήσεις εργασίας έχουν εγκαινιάσει οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων, με αντικείμενο την αντιμετώπιση διαδικαστικών θεμάτων αλλά και την ενασχόλησή τους με θέματα ουσίας που αφορούν το διευρυμένο Δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Γ», δύο τέτοιες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές, από τις οποίες όμως απουσίαζαν, οι παρατάξεις Δημαρά και Σαμούρη.

Τα διαδικαστικά θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν οι θέσεις που δικαιούνται (σύμφωνα με το Νόμο) οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στους Οργανισμούς, τις Επιτροπές και άλλα όργανα του Δήμου και πως αυτές θα καλυφθούν, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου (ώρες συνεδριάσεων κ.λ.π.).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκφράστηκε η δυσφορία των παρατάξεων, αφού μέχρι σήμερα, δεν έχει σταθεί δυνατόν, να συναντηθούν οι επικεφαλής, με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη, γεγονός που θεωρείται απαράδεκτο και προσβλητικό απέναντι στις παρατάξεις και το θεσμό που υπηρετούν.

Επίσης, οι παρατάξεις κρίνουν αναγκαίο και απαραίτητο, να υπάρχει συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την Αντιπολίτευση, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, όσο και για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των δυνάμεων, με στόχο το καλό της πόλης και του Δήμου.

Εξάλλου οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης,  θεωρούν αδιανόητο να μην υπάρχει συνεργασία της Δημοτικής Αρχής μαζί τους, για όλα τα μεγάλα προβλήματα, όπως διαχείριση απορριμμάτων και υδάτινων πόρων, κυκλοφοριακό κ.λ.π.

Ο συναντήσεις αυτές αναμένεται να συνεχισθούν, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζονται οι  όποιες διαφορές αντιλήψεων υπάρχουν ανάμεσα στις παρατάξεις…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: