ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μία κλωστή κράτησε και δεν ξέσπασε γενική έκρηξη, παρά την πυροδότησή της από Σαμούρη – Τζαννάκο

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, αποσαφήνισε πώς «ό,τι είπαμε για τις ανοιχτές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ισχύει»!


Με κλειστό και συμφωνημένο ψηφοδέλτιο απ’ όλες τις παρατάξεις η ανάδειξη των προσώπων στις θέσεις οργανισμών του Δήμου Πατρέων


Μετά από αρκετούς «κοιλόπονους», εν κρυπτώ διαμάχες των παρατάξεων, αλλά και έκρηξη πολέμου μεταξύ αυτών της Βίβιαν Σαμούρη και του Νίκου Τζαννάκου για τις θέσεις που έπρεπε να καταλάβουν στους οργανισμούς, επετεύχθη συμφωνία στα πρόσωπα που θα τις στελεχώσουν και δεν έμεινε παρά η πίκρα της αντιπαράθεσης Σαμούρη, Τζαννάκου, Δημαρά, που αρχικά δήλωναν «ριγμένοι». Μάλιστα η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πρώτων εξέκπλησσε τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, πολύ περισσότερο, που αυτή η… κολόνια στο πρώην κραταιό ΠΑΣΟΚ κρατάει χρόνια, σε σημείου που να μένουν εμβρόντητοι όσοι την παρακολούθησαν χθες.

Όμως τέλος καλό, όλα καλά, όπως απεδείχθη εκ του αποτελέσματος, αφού το Σώμα οδηγήθηκε σε ψηφοφορία για τα πρόσωπα, πλην όμως με κλειστό ψηφοδέλτιο υποψηφίων, που δεν παραβιάστηκε από κανέναν.

Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, αν λάβουμε υπόψη ότι στην συνάντηση του Σαββάτου, που αναφέρεται σε προηγούμενη ανάρτηση του Istologiou G. Mosxou, (βλέπε: Συμφώνησαν διαφωνώντας οι παρατάξεις του Δήμου Πατρέων...) η οποία έγινε στην οικία επικεφαλής παράταξης, παρά την αντίθεση Σαμούρη, που αν και συμμετείχε θα προτιμούσε αίθουσα του Δήμου, εμφανίστηκε μπλοκ μεταξύ Χριστόπουλου, Οικονομόπουλου, Τζαννάκου σε αντίθεση με τους υπολοίπους, εξ ου και η χθεσινή σφοδρή αντιπαράθεση Σαμούρη – Τζαννάκου, όλα προμήνυαν ότι πάντα κρεμόντουσαν από μία κλωστή. Αυτή κλωστή ήταν που άντεξε και δεν ξέσπασε γενική έκρηξη! Αντιθέτως έδωσε την θέση της στην ομόνοια, προς το παρόν!

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ

 Πριν την έναρξη της διαδικασίας εκλογής μελών των Δ.Σ. των Οργανισμών του Δήμου Πατρέων, από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης αφού αποσαφήνισε πώς «ό,τι είπαμε για τις ανοιχτές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ισχύει», τόνισε αναφορικά με τους Οργανισμούς, ότι η Δημοτική παράταξη, περιορίστηκε στο «να μην φτιάξει μια ισχυρή πλειοψηφία, αλλά μια πλειοψηφία απολύτως αναγκαία για την ομαλή λειτουργία των Οργανισμών». Ο Κ. Πελετίδης τόνισε ακόμα, ότι «επειδή οι παρατάξεις είναι πολλές, πρέπει να εκπροσωπηθούν όλες» και ανακοίνωσε, ότι «δεν θα υπάρχει αμοιβή στις παραστάσεις των συμβούλων στις συνεδριάσεις».

Η εκλογή μελών στους Οργανισμούς του Δήμου Πατρέων, από το Δημοτικό Συμβούλιο, που κατέληξε με ομοφωνία, είναι η παρακάτω:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Πρόεδρος: Θεόδωρος Τουλγαριδης
Αντιπρόεδρος: Ελένη Μπιρλή
Μέλη: (Από την πλειοψηφία): Άννα Ανδρεάτου, Βικτωρία Αξιώτη, Βασίλης Κακατσίδης, Δημήτρης Πελεκούδας, Παναγιώτης Σακαρέλλος, Αντώνης Ταβουλάρης. Και πέντε από την αντιπολίτευση: Έφη Γιαννιά, Παναγιώτης Λάμπρου, Σπύρος Σκιαδαρέσης, Νίκος Τζανάκος, Παναγιώτα Αγγελοπούλου, Μαρία Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη.
Εκπρόσωπος των εργαζομένων που θα οριστεί.
Αναπληρωματικά μέλη: Παναγιώτης Βλαχάκης, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, Γιάννης Κανελλόπουλος, Ελένη Λέκκα, Θεοδόσης Μουστάκας, Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου, Αγγελική Παπανικολάου, Θεοφάνης Τσεκούρας, Νικολίτσα Παπαδοπούλου, Βασίλης Λουλέλης, Παντελής Πρέζας, Χρήστος Πατούχας, Αγγελική Ορδίτη, Μελπομένη Χρήστου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Πρόεδρος: Βασίλης Θωμόπουλος
Αντιπρόεδρος: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Μέλη: Πέτρος Βάης, Γιώργος Δρίτσας, Νίκος Μπαλής, Κώστας Παπαφιλίππου, Διονύσης Πλέσσας, Μαρία Σοφούλη. Από την αντιπολίτευση: Η. Γκοτσόπουλος, Κ. Μαλαμής, Ανδ. Παναγιωτόπουλος, Ν. Οικονομόπουλος, Αϊδονίδης, Δ. Βούλγαρης.
Εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Εκπρόσωπος του Παμμικρασιατικού Συλλόγου: Μιχαήλ Τσοπανίδης.
Αναπληρωματικά μέλη: Φώτης Αραβαντινός, Σοφία Ασπρούλια, Γιάννης Κανελλόπουλος, Θωμάς Κρούσαλης, Αρτέμης Μπεκρόπουλος, Κώστας Τηλιγάδης, Γιάννης Τριπαναγνωστόπουλος, Θωμάς Χόνδρος. Από την αντιπολίτευση: κ. Γιαννατζικίδου, Ε. Παπαγιαβής, κ. Μελισσαροπούλου, κ. Καράβολα, Α. Σκιαθάς, Θοδ. Ντρίνιας, Στ. Λέκκας.

ΔΕΥΑΠ
Πρόεδρος: Ανδρέας Παπανικήτας
Αντιπρόεδρος: Νίκος Χρυσοβιτσιάνος
Μέλη: Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Νίκος Κατσικαρέλης, Χρήστος Κορδάς, Παναγιώτης Μελάς. Από την αντιπολίτευση: Γ. Καυκάς, Ν. Κοντοές, Γιαν. Μανέτας. Εκπρόσωπος του ΤΕΕ και Κώστας Λυκοκάπης, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων.
Αναπληρωματικά μέλη: Παντελής Βακάλογλου, Γιάννης Γκοτσόπουλος, Θωμάς Κρούσαλης, Ελένη Λέκκα, Παύλος Στάμος, Αντώνης Ταβουλάρης. Από την αντιπολίτευση: Κ. Χριστόπουλος, κ. Αποστολόπουλος Χρ. Πατούχας. Εκπρόσωπος του ΤΕΕ και Χαράλαμπος Καρτέρης εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων.

ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ
Πρόεδρος ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης
Αντιπρόεδρος: Ελένη Γκανά
Μέλη: Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, Ελένη Λέκκα, Γιώργος Λαζαράτος, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος. Από την αντιπολίτευση: Ι. Ιγγλέση, Βίβιαν Σαμούρη, Αχ. Γεωργακόπουλος, κ. Παπαφιλιπποπούλου. Βίκυ Μητροπούλου, εκπρόσωπος Τοπικού Διαμερίσματος
Αναπληρωματικά μέλη: Τασούλα Μπάτσικα, Διονύσης Πλέσσας, Ελένη Σουτέρα, Παύλος Στάμος, Ανδρονίκη Ντανοβασίλη. Από την αντιπολίτευση: κ. Ζαρούλια, Μαρία Αντωνέλη, κ. Γιώτης, κ. Μαρτζάκλης.

ΦΟΔΣΑ
Πρόεδρος: Χρήστος Κορδάς
Αντιπρόεδρος: Παύλος Στάμος
Μέλη: Παναγιώτης Μελάς, Νίκος Χρυσοβιτσάνος, Κ. Χριστόπουλος.
Αναπληρωματικά μέλη: Παντελής Βακάλογλου, Διονύσης Πλέσσας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Θεοδοσία Καββαδία, Γ. Καυκάς.
Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού στο Δήμο Πατρέων ο Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Βασίλης Θωμόπουλος.
Αντιπρόεδρος τοποθετείται ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.
Πρόεδρος Κοινωνικού Τομέα ο Θόδωρος Τουρνατζής
Αντιπρόεδρος η Ελένη Μπιρλή.
Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Αντιπρόεδρος η Ελένη Γκανά
Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Ανδρέας Παπανικήτας. Αντιπρόεδρος ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος.
Από την μείζονα μειοψηφία στο Δ. Σ. εξελέγη ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Καυκάς.

Επίσης για την «Εκλογή δύο δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, για τις περιπτώσεις που επιλαμβάνεται ως συλλογικό πειθαρχικό όργανο» εξελέγησαν οι Χρήστος Μπακαλάρος αντιπρόεδρος Δημ. Συμβουλίου εκλεγμένος με το συνδυασμό «Νέα Πόλη» του Κ. Χριστόπουλου της ΝΔ και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, από το συνδυασμό «Αγωνιζόμενοι Πολίτες». Βλέπε: Επίσημη πρώτη της δημαρχίας Πελετίδη του ΚΚΕ.

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Την αντίθεσή του στον έλεγχο μετατροπής συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, εξέφρασε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων.

Το ψήφισμα που εκδόθηκε έχει ως εξής:

«Με τον έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), αποκαλύπτει την σκοπιμότητά της, για νέες χιλιάδες απολύσεων.

Θέλει να ξεφορτωθεί εργαζομένους με συγκροτημένα, πλήρη δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο ακόμα παραπέρα, σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε τομείς φιλέτα του δημοσίου και των ΟΤΑ.

Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά.

Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της «νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» της συγκυβέρνησης, που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα. Ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών. Διαδικασία που ξεκίνησε ήδη και στον Δήμο Πατρέων και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση. Η κυβέρνηση εμπλέκει τις δύο διαδικασίες με προφανείς σκοπούς.

Κυβέρνηση, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους εργαζόμενους συμβασιούχους με ομηρικές σχέσεις εργασίας και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες, και αξιοκρατία στις απολύσεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, αποφασίζει ότι κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζόμενου να μην δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε τον Ν.4250/14 και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για την κατάργησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: