ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η άρνηση Πελετίδη να χρηματοδοτήσει μετάβαση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα συνιστά σημαντικό γεγονός!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Δεν πρέπει να ένιωσαν και πολύ ευχάριστα εκεί στο ΠΑΜΕ της Πάτρας, από την στάση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Πληροφορίες επιμένουν πως παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου, είχαν βάλει στο μάτι κάποια από τα έξι εκατομμύρια ευρώ «μαξιλάρι» που είχε αποθηκεύσει ο απελθείς δήμαρχος για να τα βρει ο επελθών. Και τούτο τους δημιούργησε ιδιαίτερη έξαψη, καθώς ένα μόνον μέρος του θα τους έλυνε το πρόβλημα, μέρες με πιένες που περνούν!

Βλέπετε οι παλιές καλές ημέρες, που στο σωματείο-αιχμή του ΚΚΕ, αυτό των οικοδόμων, μπορούσαν και εξασφάλιζαν την οικονομική αυτάρκειά του με την υποχρεωτική καταβολή των συνδρομών από τα μέλη, προκειμένου να πάρουν βεβαίωση, ώστε να τους αποδοθεί από το ΙΚΑ το επίδομα Χριστουγέννων, Πάσχα κ.ό.κ. έχουν παρέλθει.


Η ανεργία είναι στα ύψη, το ΚΚΕ με ελάχιστους βουλευτές και συνεπαγόμενη πενιχρή οικονομική εισφορά τους, τα έξοδα λειτουργίας του Ριζοσπάστη πολλά με αποτέλεσμα τις λιγότερες σελίδες του, η ανεργία των μελών του, τμήμα από την γενικότερη ανεργία της χώρας και άρα το ερώτημα είναι από πού θα βγουν τα έξοδα μετάβασης στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα;

Μα από πού αλλού; Από τον «δικό μας Δήμο». Όπως παλαιότερα επί Άννινου! Κάποιοι αντιδήμαρχοι του συγχωρεμένου Κεφαλλονίτη, που σήμερα το έφερε η τύχη, -βάσκανος μοίρα, λένε κάποιοι- να βρίσκονται στα ίδια πόστα, ξέρουν πολύ καλά τι γράφει ο διαχειριστής αυτού του blog Istologio G. Mosxou, όπως γνωρίζουν και τα ποσοστά απόδοσης από την με μαϊμού διαγωνισμούς ανάληψη εκτέλεσης δημοτικών έργων, τα οποία απεδεικνύοντο προσοδοφόρα, τόσο για τον λήπτη, όσο και για το κόμμα…

Τα χρόνια όμως έχουν αλλάξει. Μπροστά τους βρέθηκε Πελετίδης, που τουλάχιστον τον διακρίνει νουνέχεια. Και γνωρίζει πως πια όλοι σήμερα είναι σοφότεροι από το παρελθόν!

Γιαυτό επαναλαμβάνω, πρέπει να δυσαρεστήθηκαν εκεί στο ΠΑΜΕ, που ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων για το αίτημα, πλην έδωσε γραμμή απόρριψης που εξετελέσθη μετά βαΐων και κλάδων.

Κάποιοι καχύποπτοι μίλησαν για ντρίπλα Πελετίδη, ώστε να δοθεί γραμμή απόρριψης αιτημάτων συλλόγων κ.α.π. που στο παρελθόν κατέφευγαν στο δημοτικό βαλάντιο για ενίσχυση και όντως εύρισκαν ανταπόκριση.

Μιλάω και καιρούς πριν το μνημόνιο, γιατί εξ όσων γνωρίζω και η προηγούμενη δημοτική αρχή, επί εποχής μνημονίου, είχε απορρίψει τέτοια αιτήματα, με κορυφαίο αυτό της διεκδίκησης μισθού από διαμερισματικούς συμβούλους, αλλά και το αίτημα πολιτιστικού συλλόγου του Ανατολικού διαμερίσματος Πάτρας για ενίσχυση του ταμείου του, προκειμένου να… ψήσει σουβλάκια για την Τσικνοπέμπτη του 2011.

Ωστόσο στα καθ’ ημάς πάλι, το ερώτημα είναι εάν αυτή η απόρριψη συνιστά έναρξη στάσης διαφοροποίησης Πελετίδη από τους «φορούντες τα φαιά της σοφίας» επιτηρητές του ενταύθα Περισσού. Και τι αντιδράσεις θα διαμορφωθούν υπογείως. Διότι δημόσια μην περιμένετε να τις δείτε. Δεν συνηθίζεται. Κι όταν τις δείτε θα σημάνουν το τέλος εποχής! 

Και πάλι το ερώτημα είναι: Δεν είχε προηγηθεί συζήτηση επί του αιτήματος, πριν αυτό κατατεθεί; Ποιος είναι αυτός που έδωσε ελπίδες για την κατάθεσή του; Εν αγνοία του δημάρχου Πελετίδη; Και πως αγνόησαν την θέση του; Που εκ του αποτελέσματος, ήταν απορριπτική!

Απλά ερωτήματα τα παραπάνω, που όμως έχουν την σημασία τους!

1 σχόλιο:

Καντριανιώτης είπε...

Παρότι το τιμημένο τσέπωσε 4.700 απο το ξεπούλημα της δημόσιας συχνότητας του 902,έχει λές οικονομικό πρόβλημα?
Σύντροφε το τιμημένο εκτός απο εμφανείς και αφανείς επιχειρήσεις,έχει στην κατοχή του περί τα 800 ακίνητα σε όλη την χώρα.
Τα περισσότερα απο αυτά τα νοικιάζει με ικανοποιητικά μισθώματα.
Θα μου πείς πως έχει να συντηρήσει ένα κομματικό στρατό και να θρέψει ενα τεράστιο αριθμών επαγγελματιών αέργων.
Και αυτό σωστό αλλά....
Ετσι κάτι δεν μου έρχεται καλά πως αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα αυτός ο οικονομικός οργανισμός.
Η στάση Πελετίδη στο θέμα που θίγεις,δεν ξέρω τι υποκρύπτει.
Θα δείξει το μέλλον.
Ισως η αναγκαστική συναναστροφή με οπορτουνιστές να είναι ένας λόγος.
Αυτοί είναι ικανοί να σε κάνουν να κοιμηθείς θεόστραβος και να ξυπνήσεις μονόφθαλμος!!!.
Υ.Γ Ισως έμαθες πως ο Πελετίδης θέλει φέτος να τιμήσει την μνήμη των εκτελεσμένων στο κτήμα Μουρτζούχου,''ενωτικά''λέει.
Ολα τα προηγούμενα χρόνια όμως αυτός και το κόμμα του ήταν προκλητικά απόντες απο τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που πραγματοποιούσαν οι προηγούμενοι Δήμαρχοι.
Καλό είναι αυτά να μην ξεχνιούνται και να τους υπενθυμίζονται σε κάθε ευκαιρία.