ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Συλλαλητήριο την Τρίτη στην Πλ. Γεωργίου Πάτρας κατά της «σκούπας» εναντίον των μεταναστών

Είναι Αφγανός, αλλά πουλάει ελληνικές σημαίες ανήμερα της εθνικής Παλιγγενεσίας πέρυσι στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.



"Mos Maiorum". Είναι ο τίτλος της επιχείρησης-σκούπα που πραγματοποιείται 13-26/10 σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιταλικής προεδρίας της Ε.Ε. 

Στόχος είναι όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες χωρίς χαρτιά οι οποίοι θα κυνηγηθούν ανηλεώς, θα υποστούν την αυθαιρεσία της κρατικής καταστολής, θα στοιβαχτούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και κάποιοι θα πάρουν το δρόμο της απέλασης.

Μία τεράστια στρατιά ανθρώπων τους οποίους οι πόλεμοι, οι σφαγές, η φτώχεια και η εξαθλίωση ανάγκασε να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Μία τεράστια στρατιά ανθρώπων που δουλεύουν στις πιο βαριές και ανθυγιεινές δουλειές σε συνθήκες δουλεμπορίου, δίχως ασφάλιση και στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και τώρα τους πετάνε στους σκουπιδότοπους της κοινωνίας του απαρτχάιντ.

 Άνθρωποι που στο αξιακό σύστημα των θεσμών και του πολιτικού συστήματος δεν έχουν θέση ως ανθρώπινες οντότητες, αλλά ως κάτι "διαφορετικό από εμάς". 

Η απάνθρωπη εκμετάλλευσή τους φτάνει στην απειλή της ίδιας τους της ζωής: ας σκεφτούμε τους εργάτες γης της Μανωλάδας των οποίων το αίμα χύθηκε στη γη όπου δούλευαν και ξεπλύθηκε από τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες αθώωσαν τη δολοφονική συμμορία της Μανωλάδας, προετοιμάζοντας όλους μας για το επερχόμενο εργασιακό καθεστώς στο οποίο ο εργάτης δεν θα τολμά να διεκδικεί τα δικαιώματά του. 

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο στόχος του πογκρόμ. Στον απολογισμό τέτοιων επιχειρήσεων-σκούπα θα πρέπει βέβαια να προσμετρηθούν και οι χιλιάδες πνιγμένοι˙ γυναίκες και παιδιά των οποίων τα όνειρα ξεβράστηκαν με τα κορμιά τους στις ακτές των νησιών του Αιγαίου σαν αποτέλεσμα των ρατσιστικών πολιτικών της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ο λαός μας ξέρει από μετανάστευση και προσφυγιά. Όλοι ξέρουμε πως δεν είναι οι μετανάστες το πρόβλημα, αλλά το άπληστο οικονομικό σύστημα που δημιουργεί πολέμους και αυτοί με τη σειρά τους γεννούν ανθρώπους ξεριζωμένους.

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΠΛΑΙ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι που χρειάζονται προστασία και βοήθεια και δικαιούνται, όπως όλοι, να απολαμβάνουν τις εγγυήσεις που παρέχει το Σύνταγμα και ο Χάρτης των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 21-10-2014
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α ' στις 19:00

Στο συλλαλητήριο καλούν οι:
● Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” (ΚΑΡ)
ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση “Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή”)
● Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-στριών
● Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ)
● Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Πάτρας
● Σωματείο ΕΑΣ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ Αιγίου)
● Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ)
● Δημοτική Παράταξη “Ανυπότακτη Πολιτεία”
● Δημοτική Παράταξη “Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση ” (ΡΑΠ)
● Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ)
● Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: