ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Βιβλιοπαρουσίαση στην αίθουσα του ΕΕΣ Πατρών για "το ενιαίο Μέτωπο"


Φωτογραφία αρχείου.

«Σας προσκαλούμε στην πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση για το Ενιαίο Μέτωπο που διοργανώνουμε και στην Πάτρα. Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Τζον Ριντέλ "το ενιαίο μέτωπο" , την Τετάρτη 22 Οκτ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου στην πλ. Γεωργίου στις 19.00», αναφέρεται σε πρόσκληση των εκδόσεων Red Marks.


 Ομιλητές: Δημήτρης Σπαρτινός , μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Νταβανέλλος , μέλος ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καλτσάς, μέλος ΑΡΑΝ συνιστώσα ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 Οι εκδόσεις Red Marks εκδίδουν ένα μικρό βιβλίο στηριγμένο στα πρακτικά των συζητήσεων του 4ου συνεδρίου της Κομουνιστικής Διεθνούς (1922) που επιμελήθηκε ο Tζον Ριντέλ, ενεργός μαρξιστής, ιστορικός και πολιτικός ακτιβιστής. 

Το 4ο συνέδριο της Κομιντέρν, οργανωμένο σε μια περίοδο με αρκετές ομοιότητες με την εποχή που ζούμε, καταπιάστηκε μεταξύ άλλων με το ζητήματα που είναι κρίσιμα και στην σημερινή συζήτηση στην αριστερά: τη συστηματοποίηση και αποσαφήνιση της πολιτικής του ενιαίου μετώπου αλλά και την αντίληψη των κομουνιστών για το σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης. 

Στη συζήτηση στην Κομιντέρν θα βρει κανείς την πολύτιμη πυξίδα για το σήμερα, ιδιαίτερα καθώς σε αυτήν ενεπλάκη ενεργά η μεγάλη γενιά επανασταών που έζησε και έδρασε στα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περόδου. Ωστόσο, η σύγχρονη αριστερά καλείτε να χαράξει τη συγκεκριμένη πορεία στο σήμερα. Για αυτούς τους λόγους οι εκδόσεις Red Marks οργανώνουν εκδηλώσεις συζητήσεις με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου αυτού ώστε να ανοίξει ο ανγκαίος διάλογος στην αριστερά που θα επιχειρεί να συνδέσει την κληρονομιά του τότε με τις ανάγκες και τις επιλογές του σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: