ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Γιατί σιωπάτε, μία εβδομάδα τώρα κύριε Πελετίδη, για τα όσα αήθη εξέμεσε ο εκπρόσωπός σας;



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

(διαχειριστή του Istologou G. Mosxou)

Έχει περάσει ολόκληρη εβδομάδα από τότε που ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων μέσω της συχνότητας του πατραϊκού Ρ/Σ «Ράδιο Γάμμα» εξαπέλυσε βαριά κατηγορία κατά των εκπροσώπων της ενημέρωσης.

Ήταν λίγο μετά την αδόκιμη ενέργεια του συγκεκριμένου Οργανισμού του Δήμου Πατρέων να πουλήσει εμπόριο ελπίδων σε δυστυχισμένους που επελέγησαν, άγνωστο με ποία κριτήρια, με την συνεργασία άτυπης ΜΚΟ και με την χρήση αίθουσας στην «Πολιτεία».


Κι επειδή ο εν λόγω εκπρόσωπος απαντώντας στον δημοσιογράφο είπε ότι τελείωσε το χαρτζιλίκι δημοσιογράφων και δημοσιογραφούντων (σ.σ.: προφανώς εννοούσε τους μπλόγκερς;) και εκδοτών από τον Δήμο και γι αυτό ο Δήμος δέχεται κριτική, τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας για τον Δήμαρχο Πατρέων.

Απίστευτα αλλά αληθινά. Κι επικίνδυνα συνάμα, τα όσα ελέχθησαν από τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Πατρέων, καθώς οδηγούν τον θεσμό σε δρόμους ολισθηρούς. Που οι παλιότεροι από εμάς τους γνωρίσαμε και είπαμε ποτέ να μην ξανάρθουν!

Κι ωστόσο οι κατηγορίες εκκρεμούν όπως και η άκρα του τάφου σιωπή! Και η ελπίδα που διατηρούσα, με κάποια επιφύλαξη, ότι ο Δήμαρχος κύριος Κ. Πελετίδης θα έπραττε τα αυτονόητα, άρχισε να εξανεμίζεται.

Κι αφού το ζήτημα παραμένει, τα ερωτήματά μου κύριε Δήμαρχε είναι τούτα:

Συναισθάνεστε  την ευθύνη που αναλαμβάνετε με την υπόθαλψη της πεζοδρομιακού τύπου εκφοράς λόγου και τις αναπόδεικτες κατηγορίες του εκπροσώπου σας;

Γιατί δέχεστε να γίνετε εσείς ο πρώτος δήμαρχος μετά τον δήμαρχο Θεόδ. Άννινο, που με τον αμοραλισμό που τον διέκρινε, γκρέμισε το κύρος του θεσμού στα τάρταρα της ανυποληψίας, όταν ήρθε σε σύγκρουση με το κόμμα που τον στήριξε. Κι έφτασε μάλιστα στο σημείο, το λεξιλόγιό του να εκφέρεται από το καταγώγιο, ως δημόσια άποψη του Δημάρχου Πατρέων.
Θα θυμούνται όσοι τον γνώρισαν, δεν αναφέρομαι σε σας καθότι λείπατε από την πόλη, ότι ξέπεσε στο σημείο να αποκαλέσει κίναιδο, δύο φορές μάλιστα, τον αείμνηστο δημοτικό σύμβουλο Τάκη Μπακόπουλο, δια των στηλών της εφημερίδας «Αλλαγή»!

Μετά την απαλλαγή του Δήμου, το 1986, από τον εν λόγω ολετήρα, ο θεσμός του Δημάρχου στάθηκε στα πόδια του κι έκτοτε, όσοι Δήμαρχοι πέρασαν από το Μέγαρο της Μαιζώνος τον τίμησαν και ουδέποτε επέτρεψαν στον εκπρόσωπό τους,  όχι να χρησιμοποιήσει όρους πεζοδρομίου, αλλά ούτε καν αργκό.

Και τούτο, διότι μόλις σας ανέπτυξα ήδη, εν δεν το κατανοήσατε, το που μπορεί να οδηγήσει αυτή συμπεριφορά, που θυμίζει μέντορες του εκπροσώπου σας, οι οποίοι και δια του διαδικτύου, υποτίθεται σας προστατεύουν ως κομματικοί κήνσορες. Αυτό, αν και έχω επιφυλάξεις, καθώς κάποια εσωκομματικά σημειώματα της ΚΕ του κόμματός σας, που εστάλησαν για ενημέρωση των ΚΟΒ και ΟΒ, της Αχαΐας σχετικά με το διαδίκτυο, στις 11-10-2011, ζητούν «να παρθούν καταστατικά μέτρα για μέλη του κόμματος ή της ΚΝΕ που συνεχίζουν να διατηρούν ιστοσελίδες ή να συμμετέχουν σε συζητήσεις μέσω διαδικτύου» καθότι αυτά έχουν απαγορευτεί. 

Όπως επίσης επόμενο σημείωμα του Πολιτικού Γραφείου στις 8-2-2012, για τα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος και της ΚΝΕ, ειδικά για τα γραφεία των ΚΟΒ, όπου στην 1η σελ. τονίζεται: «Από τις εκθέσεις των ΚΟ εντοπίστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις ότι δεν είχε κατανοηθεί η σημασία, όπως και το ίδιο το περιεχόμενο του (προηγούμενου) σημειώματος της ΚΕ» που «έβαζε το ζήτημα να κλείσουν άμεσα όλοι οι λογαριασμοί  κοινωνικής δικτύωσης τύπου facebook, twiter κλπ και τα διάφορα μπλογκ» (σ. 2η).

Για τα παραπάνω, υποθέτοντας πως δεν εντάσσονται στην κατηγορία των μελών του κόμματος, οι μέντορες που σας προστατεύουν(;) απορώ πως ο μεν εκπρόσωπός σας καθοδηγείται από την απαράδεκτη για κομματικό μέλος λεξιλαγνεία, ο δε εσείς δεν λάβατε ακόμη τα επιβαλλόμενα μέτρα που θα αποκαθάρουν τον περίγυρό σας, που θα σας σφίξει μέχρι ασφυξίας.

Και εν προκειμένω, δύο τινά ισχύουν. Ή τα όσα είπε ο εκπρόσωπός σας είναι αληθή και εσείς έχετε την ευθύνη της τεκμηρίωσης και απόδειξής τους ή και το πιο πιθανό είναι αήθη και ψευδή και με ευθύνη σας πρέπει να του ζητήσετε την παραίτησή του.

Διότι εάν είναι αληθινά, που σημαίνει ότι γνωρίζεται περιπτώσεις και δεν τις αποκαλύπτετε, τότε ανακύπτει σοβαρό ζήτημα!

Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε…          

Δεν υπάρχουν σχόλια: