ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ο Δήμαρχος Πατρέων δεν συμμετέχει στην πορεία των φοιτητών για το Πολυτεχνείο και δεν εξηγεί γιατί

Ο τρίτος από αριστερά με το μαύρο σακκάκι, είναι ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, προερχόμενος από το ΚΚΕ, που δεν θα ηγηθεί της πορείας για την μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου. Δεύτερος εικονίζεται ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και πρώτος αριστερά, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας  Αλεξόπουλος.



Για πρώτη φορά στα χρονικά οι Πατρινοί δεν θα δουν τον δήμαρχο της πόλης τους να ηγείται μιας τόσο σημαντικής αντιδικτατορικής εκδήλωσης μνήμης!


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δεν θα  συμμετάσχει σήμερα στην πορεία των φοιτητών για το Πολυτεχνείο που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πάτρας, όπου το Νοέμβρη του 1973 είχαν κατάληψη οι αγωνιζόμενοι δημοκρατικοί φοιτητές, με την συμπαράσταση του πατραϊκού λαού.

Και περιέργως δεν εξηγεί τους λόγους που τον ωθούν, αυτόν ως εκπρόσωπο του συνόλου του πατραϊκού λαού γιατί προβαίνει σε αυτή την διχαστική ενέργεια;

 Αντιθέτως, ο Κ. Πελετίδης θα παραβρεθεί στις 6 μ.μ., στην συγκέντρωση και την πορεία, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που διοργανώνουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η ΠΑΣΕΒΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στην πλατεία Γεωργίου.

Από την συγκέντρωση θα προβεί σε δηλώσεις προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Υπενθυμίζω ότι την ίδια ώρα θα ξεκινά η πορεία των φοιτητών και φορέων της Πάτρας από την οδό Κορίνθου όπου και το πρώην Παράρτημα.

Ευνόητο είναι ότι οι μεν δημοσιογράφοι θα γίνουν λάστιχο για να καλύψουν τις δηλώσεις και τις διαφορετικές πορείες που πραγματοποιηθούν, οι δε πολίτες για πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα δουν τον δήμαρχο της πόλης τους να ηγείται μιας τόσο σημαντικής αντιδικτατορικής εκδήλωσης μνήμης!

1 σχόλιο:

Καντριανιώτης είπε...

Πολύ περίεργος είσαι σύντροφε.
Ξεχνάς οτι οι φοιτητές δεν είχαν καταλάβει το Παράρτημα επι της Κορίνθου,αλλά το Δημοτικό θέατρο στην πλατεία Γεωργίoυ και χόρευαν γιάνγκα στα θεωρεία του θεάτρου που ήταν τότε ο χορός της μόδας.
Γιαυτό άλλωστε και ο Πελετίδης δεν ανοίγει το Παράρτημα που έκλεισε ο Δημαράς.
Συνεπώς έχει δίκιο ο Πελετίδης που ''τιμάει'' την εξέγερση στην πλατεία Γεωργίου και όχι στο Παράρτημα.
Αν προσθέσουμε δέ πως και το κόμμα του το ΚΚΕ ήταν αντίθετο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και μιλούσε για 300 προβοκάτορες του Ρουφογάλη,τότε δικαιώνεται πλήρως ο Πελετίδης που σπούδαζε στην Ιταλία και τιμά την εξέγερση στο Δημοτικό θέατρο.
Και για να σοβαρευτούμε σύντροφε.
Η χτισμένη πόρτα του Παραρτήματος ντροπιάζει όσους ψήφισαν Πελετίδη και μετά ολόκληρη την πόλη.
Πρέπει επιτέλους να πάψουμε να χαιδεύουμε τον Πελετίδη και το σταλινικό κόμμα του.
Αυτοί σαν δογματικοί γραφειοκράτες και αμετανόητοι σταλινικοί δεν καταλαβαίνουν απο ενότητες και συνεργασίες.Μάλιστα τις κινήσεις αυτές τις θεωρούν ένδειξη αδυναμίας και γίνονται ακόμα πιό προκλητικοί.
Χρειάζεται να καταγγέλονται σαν πυλώνας του συστήματος,δεκανίκι των ακροδεξιών της συγκυβέρνησης και να τονίζεται συνεχώς πως η Πάτρα είχε την μεγάλη ατυχία να πέσει στα νύχια του Πελετίδη και του ΚΚΕ.
Αρκετά γίναμε νεροκουβαλητές στο σταλινικό φερέφωνο του Περισσού στην Πάτρα.