ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλη αντικυβερνητική πορεία των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα και του Δημοσίου στην Πάτρα

Έξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη ΜΕΡΙΜΝΑ, προσήλθαν και με πανό και ταμπλέτες, διαδήλωσαν για την κυβερνητική οικονομική κατάσταση που οδηγεί σε παράλυση το θεραπευτικό ίδρυμα.


Με το βλέμμα στην ανάδειξη νέας Διοίκησης του ΕΚΠ, έριξαν το σύνθημα κατά του «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που το κατάντησε ΚΟΔΗΣΟ»!

Με πείσμα και απόφαση συμμετείχε η "Μέριμνα"!
Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που έγινε ΚΟΔΗΣΟ ακούστηκε στην μεγάλη αντικυβερνητική πορεία των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα και του Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ . Κι αυτό από την πλειοψηφία του ΕΚΠ, που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, ενώ επίκεινται εκλογές αντιπροσώπων για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν στα κυβερνητικά μέτρα, οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και του Δημοσίου Τομέα της Πάτρας, ΕΚΠ και Τοπικό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ,  κατέβηκαν στην απεργία και συμμετείχαν δίνοντας βροντερό παρών, παρά την επίμονη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα.

Με εκκίνηση από τις 10.30 άρχισαν να μαζεύονται οι εργαζόμενοι και να στεγάζονται κάτω από την στοά του ΕΚΠ, αλλά και απέναντι στα στέγαστρα των καφετεριών. Γύρω στις 11 η ώρα, στέγαστρα και στοά, αποδείχτηκαν πολύ μικρά για να χωρέσουν το πλήθος που εξακολουθούσε να προσέρχεται ασταμάτητα.

Τα μεγάφωνα βούηζαν τα αντικυβερνητικά συνθήματα και μεταξύ των συνθημάτων ακούστηκαν αρκετά κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και εναντίον του «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που έγινε ΚΟΔΗΣΟ» όπως ακούστηκε κατ’ επανάληψη από μεγαφώνου, καθώς με τις απολύσεις εργαζομένων, την οικονομική ύφεση  και την διάλυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων και του Δημοσίου Τομέα οδηγούν την χώρα σε ισόβια χρεοκοπία, ειδικά μετά την είδηση από τις Βρυξέλες ότι επίκειται νέα παράταση του μνημονίου και μετά το τέλος του 2014. 

Οι γιατροί, Ηλ. Γρηγόρης - Γιώργ. Γιαννόπουλος.
Αλλά και η πολυεθνική εταιρεία αναψυκτικών είχε την τιμητική της, καθώς συνθήματα των διαδηλωτών και μπαλόνια που κρατούσαν καλούσαν τους Πατρινούς ούτε γουλιά Κόκα Κόλα, από την πολυεθνική που έκλεισε και το εργοστάσιο της Πάτρας, ανάμεσα στα έξι εργοστάσια της χώρας.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής ΜΕΤΑ, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες «όργωσε» λαϊκές αγορές, ΒΙΠΕ και τους δρόμους της Πάτρας καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν.

Άλλο αξιοσημείωτο ήταν ότι απ’ όπου περνούσε η πορεία που ακολούθησε μετά την συγκέντρωση, οι καταστηματάρχες είχαν κλειστά τα καταστήματά τους σε ένδειξη συμπαράστασης.

Τα συνθήματα που δονούσαν την βροχερή ατμόσφαιρα ήσαν κατά της πολιτικής των απολύσεων, εναντίον της περικοπής μισθών και συντάξεων και ζητούσαν να φύγει η κυβέρνηση των μνημονίων.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κανελλοπούλου.
Συμμετείχαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, η περιφερειακή παράταξη Αντίσταση Πολιτών Αχαΐας, του Β. Χατζηλάμπρου, η δημοτική κίνηση ΡΑΠ, του Κώστα Σπαρτινού, η παράταξη του Χρ. Πατούχα,  τα σωματεία του Θεραπευτικού Κέντρου της Μέριμνας, της οποίας οι εργαζόμενοι μένουν επί 6 μήνες απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ-ΕΡΑ Πάτρας, που έκλεισαν χρόνο και φαίνονται απολυμένοι, το Σωματείο Εργαζομένων Ασύλου Πατρών, ο Σύλλογος Διοικητικού Πανεπιστημίου Πατρών, που υπέστη τις απολύσεις εκατό εργαζομένων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, που βροντοφώναξε το ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και αρκετοί άλλοι φορείς.

Η πορεία ξεκίνησε από την Κολοκοτρώνη και πέρασε από Μαιζώνος, Γούναρη, Κορίνθου για να καταλήξει στο ΕΚΠ στην Κολοκοτρώνη.

Χαρακτηριστικό του όγκου της πορείας ήταν ότι όταν η κεφαλή της βρίσκονταν στην διασταύρωση Κορίνθου και Φιλοποίμενος, η ουρά της περνούσε από την οδό Ερμού και Μαιζώνος.

Αντίθετα, την ίδια ώρα που περνούσε η πορεία του ΕΚΠ στην Κορίνθου,  η πορεία του ΠΑΜΕ, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα, μόλις εισέρχονταν στην άνω πλευρά της πλατείας Γεωργίου, επί της Κορίνθου, εμφανώς μικρότερη από αυτή του ΕΚΠ. Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε και οδήμαρχος Πατρέων. 






 
 
















































 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ





Δεν υπάρχουν σχόλια: