ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Βάσω Σιμάκη: Επιδίωξή μας είναι ο αθλούμενος πολίτης που θα έχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις δομές

Από αριστερά Κώστας Ντάσιος, Βάσω Σημάκη, Φώτης Σαραντόπουλος.



Συνέντευξη Τύπου για την δημόσια παρουσίαση και διαβούλευση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αθλητισμό, αύριο Σάββατο 11 πμ  στον ΕΕΣ Πατρών


''Οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές πρέπει να διατίθενται για όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να αθληθούν ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν και υποδομές ελεύθερης άθλησης σε επίπεδο Δήμων'' τόνισε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου της Αθλητικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας η παλαιά αθλήτρια της υδατοσφαίρισης Βάσω Σιμάκη, προαναγγέλλοντας την ανοιχτή εκδήλωση-διαβούλευση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αύριο Σάββατο 13/12/14, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου (πλ. Γεωργίου) με θέμα ''Οι προτάσεις για τον Αθλητισμό και την οπαδική βία'', με ομιλητές τον Ιούλιο Συναδινό και τον Τάσο Πανταζίδη, μέλη του συντονιστικού του τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ. Στην ίδια εκδήλωση, τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας, Κώστα Κόντης και Κίμωνας Αποστολόπουλος θα παρουσιάσουν αντίστοιχα τα θέματα: ''Οπαδική βία στους αθλητικούς χώρους, σκέψεις για την αντιμετώπισή της'' και ''Αθλητισμός για όλους και την Πάτρα''. 

Αναφερόμενη στο αθλητικό οικοδόμημα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, η Βάσω Σιμάκη επεσήμανε: ''Το μέχρι τώρα δομικό μοντέλο του αθλητισμού που προωθήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά την μεταπολίτευση, αναφερόταν κυρίως στον αγωνιστικό αθλητισμό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετά τον ν. 879/79 και τα άλλα αθλήματα που επαγγελματοποιήθηκαν... με συνέπεια την εμπορευματοποίηση του αθλητικού θεάματος αλλά και την ανάπτυξη παραγοντισμού, πελατειακών σχέσεων, αδιαφάνειας και φαινομένων διαφθοράς που με την σειρά τους επέτρεψαν την διόγκωση φαινομένων χουλιγκανισμού και κρουσμάτων ντόπινγκ αλλά και την παρέμβαση στην οικονομική, πολιτική και κυρίως παραπολιτική και παρακρατική ζωή της χώρας μας''. ''Στόχος μας, κατέληξε, είναι να ανατρέψουμε το υπάρχον αθλητικό μοντέλο και να καλλιεργηθεί στην κοινωνία ένα άλλο πρότυπο άθλησης με επίκεντρο τον αθλούμενο πολίτη που θα έχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις δομές που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης''. 


Ο Κώστας Ντάσιος, μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού αναφέρθηκε στην άθληση σε επίπεδο Πόλης επισημαίνοντας, ''Ένα από τα  βασικά προβλήματα που συντελούν στην υστέρηση της ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού είναι η παντελής έλλειψη υποδομών και σχεδιασμού σε όλα τα επίπεδα, αφού ως βασικό στόχο είχαν μόνο την ανάπτυξη της βιτρίνας του πρωταθλητισμού που ξεπηδούσε μέσα από ένα στρεβλό σωματειακό ανταγωνιστικό επίπεδο. Έτσι το σύστημα φρόντισε να εξαφανίσει τους ελεύθερους χώρους (αλάνες) που ήσαν ανοργάνωτοι, αλλά πρόσφεραν διέξοδο άθλησης στην νεολαία και  να τους αντικαταστήσει με οργανωμένους χώρους που δόθηκαν σε ιδιώτες για υποτιθέμενη σωματειακή χρήση''.

Αναφερόμενος στο θέμα της Βίας στους αθλητικούς χώρους, ο Φώτης Σαραντόπουλος, συνταξιούχος Δικαστικός, μέλος επίσης της Αθλητικής Επιτροπής υπογράμμισε ότι, ''Δεν υπάρχει λύση αν η πολιτεία δεν εκδηλώσει την έντονη βούλησή της να παρέμβει ως έκφραση συγκεκριμένης λαϊκής εντολής. Το θεσμικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί είναι από τα πλέον αυστηρά, με μακρόχρονες ποινές χωρίς εξαγορά, τσουχτερά πρόστιμα και αποκλεισμούς ομάδων, αλλά παραμένει κενό γράμμα..γιατί η καταστολή διώκει την εξαίρεση ενώ στις μέρες μας η οπαδική βία αποτελεί τον κανόνα...Η Αριστερά, εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε τον κόσμο στα γήπεδα, η αθλητική συνάντηση να έχει χαρακτήρα γιορτής, να είναι οικονομικά προσιτή και ποιοτική ως θέαμα. Αυτό προϋποθέτει την διαμόρφωση διαφορετικής κουλτούρας γύρω από τον αθλητισμό αλλά και θεσμικές αλλαγές λειτουργίας του αθλητικού συστήματος με δομική ανασυγκρότηση σε λαϊκή-δημοκρατική βάση όπως αναφέρεται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: