ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Στα «Ενθέματα» στο φύλλο της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 1η Μαρτίου

 Στα περίπτερα εντός της «Αυγής», στο μπλογκ τους (enthemata.wordpress.com), στο facebook (Enthemata Avgis) και στο twitter: @enthemata

Κείμενα των: Δημήτρη Χριστόπουλου, Αριστείδη Μπαλτά, Ρίκης Βαν Μπούσχοτεν, Ποθητής Χαντζαρούλα, Φερενίκης Βαταβάλη, Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Λουκά Αξελού, Νίκου Σαραντάκου, Βασίλη Δρουκόπουλου

«Εμείς έχουμε πει από πέρυσι ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου, όχι εκτός νόμου»

Νίκος Βούτσης,  Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα συναινέσουμε σε πολιτικά παιχνίδια. Υπάρχουν κάποιοι κύκλοι της κυβέρνησης, δεν είναι αυτή τη στιγμή πλειοψηφικοί, οι οποίοι κάνουν το παν έτσι ώστε να ηρωποιήσουν επί της ουσίας αυτά τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα να τους κάνουν φορείς διωκομένων απόψεων και ιδεών.



Αποσπάσματα συνέντευξης του Ν. Βούτση Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Όταν ο Μητσικώστας μιμήθηκε τον Σταύρο Θεοδωράκη…

Ο Γιώργος Μητσικώστας «χτύπησε» ξανά και αυτή την φορά μιμήθηκε τον Σταύρο Θεοδωράκη…Δείτε το βίντεο και γελάστε με την ψυχή σας!!! Περισσότερα στην παρακ'ατω διεύθυνση:

 

Γιώργος Καμίνης (συνέντευξη) / Tensions in Turkey / Τεχνητή λήθη / Γιάννης Δάλλας / διήγημα / μουσική‏

κάντε δωρεά οποιουδήποτε ύψους μέσω τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικής κάρτας ή PAYPAL
κάντε δωρεά οποιουδήποτε ύψους μέσω τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικής κάρτας ή PAYPAL

#ΝΕΑ ΥΛΗ:
[εκλογές]
 
Γιώργος Καμίνης
Συνέντευξη στη Λ. Λιάκου της πλατφόρμας "Συμμετοχή"

Πρωτοβουλία των πέντε Δημάρχων: Παρουσίασαν τις θέσεις τους στα Γιάννενα



Τις θέσεις τους για την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η «Πρωτοβουλία των 5» στη συμμετοχή του πολίτη, στις δράσεις των ενεργών δημοτών, καθώς και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, παρουσίασαν σήμερα στα Γιάννενα οι 5 δήμαρχοι που την απαρτίζουν (Γ. Καμίνης, Γ. Μπουτάρης, Γ. Δημαράς, Π. Σκοτινιώτης, Φ. Φίλιος). 

Συνεδριάζει η διαπαραταξιακή επιτροπή για το Σχέδιο Δράσης κατά του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας



Σύσκεψη προκειμένου να προχωρήσει προς υλοποίηση το Σχέδιο Δράσης της Δυτικής Ελλάδας κατά του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και ο Κώδικας Καλών Πρακτικών και Δεοντολογίας, πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη η διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί, υπό την προεδρία του Κώστα Καρπέτα, προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Απ. Κατσιφάρας: Αλληλέγγυα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο λαό της Βενεζουέλας

Στιγμιότυπο από την συνάντηση με την Μπολιβαριανή αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας.


«Και εσείς ως χώρα έχετε μεγάλη εμπειρία στην εξόρυξη πετρελαίου, τόσο για το ποια θα είναι τα οφέλη αλλά και ποιοι είναι οι κίνδυνοι»

Κ. Μπουρδούλης: Ο Τσάβες ήταν σύγχρονο παράδειγμα για τις εκλεγμένες κυβερνήσεις εφόσον θελήσουν



Στιγμιότυπο από την σημερινή συνάντηση του Προέδρου Μπουρδούλη με την αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας.

Αφιέρωμα προς τιμή του ηγέτη της Μπολιβοριανής επανάστασης και του Ντε Μιράντα, με αφορμή την πρώτη επέτειο του θανάτου του

Νέα νομοθεσία για την πρόληψη μελλοντικής οικονομικής κατάρρευσης στην ζώνη των χωρών του ευρώ




Άρθρο Ειδικού Αναλυτή
επί ευρωπαϊκών ζητημάτων

Χρειάζονται ριζικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να γίνει σωστή διαχείριση των εθνικών οικονομιών και των χρηματοπιστωτικών αγορών. Η χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε τουλάχιστον πριν από επτά χρόνια και η κρίση στην ζώνη του ευρώ που ουσιαστικά επηρέασε και τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, ήταν αυτή που ανέδειξε την ανεπάρκεια πολλών συστημάτων και ρυθμίσεων που βρίσκονται σε ισχύ στην Ε.Ε.

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ στις ευρωεκλογές και τυχούσες εκλογές για το ελληνικό κοινοβούλιο

Φωτογραφία αρχείου.


Καθηλωμένη παραμένει σε ποσοστά αλλά πάντα τρίτη δύναμη η ΧΑ ενώ η αποχή φθάνει στο ένα τρίτο του εκλογικού σώματος

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές δείχνει δημοσκόπηση της Μetron Analysis για το «Εθνος της Κυριακής». Στις δημοτικές εκλογές και το δήμο της Αθήνας, ο Γιώργος Καμίνης προβάλλει ως νικητής.

Το Europe Direct συμμετείχε σε ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ στην Πάτρα

Στιγμιότυπο από το Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρότεινε Δ. Κωστακιώτη ο Χρ. Πατούχας γνωρίζοντας ότι ο ίδιος δεν εκδήλωσε επιθυμία υποψηφιότητας !

Ο Χρήστος Πατούχας πρότεινε Κωστακιώτη, που δεν δέχεται.


Κι αυτό επειδή «το όνομα του βρέθηκε στην επικαιρότητα, προτεινόμενο από την ΡΑΠ» πριν καιρό!

Σε απάντηση της «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», που στηρίζει τα μέλη της παράταξή της τα οποία εξέλεξαν με απόλυτα μη αμφισβητούμενο τρόπο τον Κώστα Σπαρτινό ως υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων,  με ανακοίνωσή του ο Χρ. Πατούχα επιβεβαιώνει σαφώς το... συναινετικό διαζύγιο, που συμφωνήθηκε χθες.

Επιβεβαιώνει η «ΡΑΠ- Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» ότι ο Χρ. Πατούχας ήθελε να είναι επικεφαλής του σχήματος

Φωτογραφία της 24-2-2014, κατά την οποία τα μέλη της ΡΑΠ εξέλεξαν υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων τον Κώστα Σπαρτινό.


Αλλά «επελέγη με μη αμφισβητούμενη πλειοψηφία ο Κώστας Σπαρτινός ως υποψήφιος Δήμαρχος» λέει η ΡΑΠ

 «Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 27/02/2014 μεταξύ αντιπροσωπείας της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης (Ρ.Α.Π.) ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη» και της Ανυπότακτης Πολιτείας, παρά το ότι, κατά τη γνώμη μας, δεν εκφράστηκαν πολιτικές διαφωνίες και δηλώθηκε η επιθυμία για συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές ενός συμμαχικού σχήματος, η «Ανυπότακτη Πολιτεία» έθεσε θέμα υποψήφιου Δημάρχου».

"Η κρίση ως καθεστώς" την Τρίτη στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Αθηναίων

Σκίτσο Αναστασίου.


Θα μιλήσουν έγκριτοι επιστήμονες της Πολιτικής και της Κοινωνίας

Ποινική φυλάκισης για τον δάσκαλο που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν 8χρονο μαθητή στην Άρτα

Ποινική φυλάκισης για τον δάσκαλο που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν 8χρονο
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, επέβαλε το Δικαστήριο της Άρτας, στον δάσκαλο που στις 21-1-2014 προέτρεψε συμμαθητές 8χρονου να τον χαστουκίσουν. 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, ο δάσκαλος ακινητοποίησε τον 8χρονο και έδωσε εντολή στους άλλους συμμαθητές του, ένας - ένας να τον χαστουκίσουν, ενώ τοποθέτησε στην πόρτα της αίθουσας, δύο άλλους μαθητές, ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει.

Σοβαρά επεισόδια και προσαγωγές έξω από το ΥΠΔΜΗΔ

ΤΩΡΑ | Σοβαρά επεισόδια και προσαγωγές έξω από το ΥΠ.Δ.Μ.Η.Δ.
Ένταση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, κατά της μέτρου της "διαθεσιμότητας" και των απολύσεων.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 06.30 ξεκίνησαν τα επεισόδια, όταν συγκεντρωμένοι σε "διαθεσιμότητα" εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - περίπου 20 άτομα - προσπάθησαν να μπουν στον αύλειο χώρο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης και να καταλάβουν το πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από το κτίριο του Υπουργείου, με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ να τους εμποδίζουν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Απεκαλύφθη υπόθεση κλοπής εγγράφων από το αρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Τί συμβαίνει στο Αρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης;
Υπόθεση κλοπής εγγράφων από το αρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια...
Διαβάστε το άρθρο

Χρ. Πατούχας: Ή εγώ ή ένας άλλος, αλλά αυτός να μην είναι ο Κώστας Σπαρτινός

Ο Χρήστος Πατούχας δεν δέχεται να τεθεί  υπό τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Κώστα Σπαρτινό του ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνει τον εαυτό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει το απόγευμα.


Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, με αντικείμενο την τελική απόφαση για το θέμα που ταλανίζει τον χώρο

Ή εγώ ή άλλος εκτός από τον Κώστα Σπαρτινό, φέρεται να είναι η θέση που υποστηρίζει ο Χρ. Πατούχας, ο οποίος αξιολογεί ως μη επαρκές το 60% των ψήφων που έλαβε ο υποψήφιος της «ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», στις εκλογές την Δευτέρα 24-2-2014!

Η τιβί στην Ευρωβουλή με Θεοδωράκη;

Χωρίς σχόλια.


Αφού αναφέρω πληροφορίες που φέρουν τον MEGAλοδημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη να πλασάρεται από συγκεκριμένο κανάλι για την Ευρωβουλή, μετά την παταγώδη αποτυχία των κυβερνητικών ΜΜΕ να στήσουν νέο κόμμα με την «Ελιά» (που έμεινε “τσούμπι”) μετά την αποτυχία του Σημίτη να ελέγξει το ΠΑΣΟΚ και το Βενιζέλο, θα σας παραθέσω σχόλιο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, περί του εν λόγω ενεργούμενου των καναλαρχών και θα υπενθυμίσω ότι μεγαλεπίβολος στόχος του είναι η διεμβόληση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ! Προφανώς δεν γνωρίζουν και πολλά γύρω από την νεολαία αυτού του κόμματος. Αλλιώς δεν θα έθεταν μεγάλους στόχους!

Επί του προκειμένου λοιπόν. Στο σχόλιο αναφέρεται:

Ο Σώρρας, η Χρυσή Αυγή και τα ανύπαρκτα τρις




O εκ Πάτρας απένταρος. «τρισεκατομμυριούχος» Αρτέμιος Σώρρας είναι σίγουρα μια πολύ φαιδρή περίπτωση.
O εκ Πάτρας απένταρος. «τρισεκατομμυριούχος» Αρτέμιος Σώρρας είναι σίγουρα μια πολύ φαιδρή περίπτωση.

Ανάδειξη της Ναυπάκτου σε Καστρόπολη – Ο στόχος του Επιχειρησιακού Σχεδίου που εκπονείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας



Με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και του φυσικού κάλλους της Ναυπάκτου μέσω της Περιβαλλοντικής Σχεδίασης και Διαχείρισης, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο «Επίκεντρο» στην Πάτρα, συνάντηση εργασίας των εμπλεκομένων φορέων, όπου παρουσιάστηκε το ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στη Ναύπακτο.

Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας: Καλούν φοιτητές για απολογία με στημένες κατηγορίες

Φωτογραφία αρχείου από τα διόδια Πάτρας.

Μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η παραγωγή ροδιού



 
Στιγμιότυπο από την συνάντηση.

Η συγκυβέρνηση, μαζί με την τρόικα ξεπουλάει και τα Ολυμπιακά Ακίνητα του Ελληνικού που χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός



Το ύψος του ποσού, που δαπανήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Ελληνικό, που σήμερα εκποιείται, ζητούν να μάθουν με ερώτηση που κατέθεσαν δεκαπέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΡΑΠ: Η Παναχαϊκή αποτελεί το μεγαλύτερο ίσως κομμάτι της Αθλητικής Ιστορίας της Πόλης μας



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, με αφορμή τις εξελίξεις στην Παναχαϊκή, επισημαίνονται τα εξής:

Για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων



Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να έχει υποβάλει την έκθεσή της η Ειδική Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ομοφώνως η Ολομέλεια της Βουλής.
Η Ειδική Διακομματική Επιτροπή θα έχει 19 μέλη, κατ΄ αναλογία της δύναμης των κομμάτων.

Το αίτημα για τη συγκρότηση της Επιτροπής είχε υποβληθεί αρχικά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια από τον βουλευτή, Μανώλη Γλέζο.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε ομοφώνως να εισηγηθεί στην Ολομέλεια τη συγκρότησή της και σήμερα το Σώμα ενέκρινε τη σχετική εισήγηση.

 Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Τα λιμάνια ανήκουν στους πολίτες, είναι περιουσία του ελληνικού λαού


Λιμάνι Πάτρας.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Άρδην τ. 95, προμηθευτείτε το και διαδώστε το

ardin 95
Διαβάστε στο Άρδην (τ.95) που κυκλοφορεί:

Επιβιώνει όλο και πιο δύσκολα...‏

Greenpeace Eλλάδα
Ζει μακριά σου.
Όμως το σπίτι της είναι και δικό σου σπίτι, γιατί η Αρκτική είναι μία περιοχή ζωτικής σημασίας για όλους μας: λειτουργεί σαν ένα είδος "κλιματιστικού" για τον πλανήτη. Και αυτή τη στιγμή καταστρέφεται.

Ο ζόφος του τρόμου της απόλυσης, τώρα επιβάλλεται από την Πράκτικερ και με εξώδικα

Στόχος και πάλι γίνεται από την Πράκτικερ Πάτρας ο τ. Πρόεδρος Β. Παπασημακόπουλος.


Καταγγελία του Πανελλαδικού σωματείου και προσφυγή του Β. Παπασημακόπουλου, τ. Προέδρου εργαζόμενων της Πάτρας, στην Επιθεώρηση Εργασίας

Πάνω από 350 απολύσεις τα τελευταία τρία χρόνια, επιπλήξεις για ασήμαντους λόγους και εντατικοποίηση εργασίας συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό που έστειλε στην αυτοκτονία τον Στέφανο Βαλαβάνη, εργαζόμενο στην Πράκτικερ του Αιγάλεω, προ ήμερών. Και στην παραίτησή του, η οποία μάλιστα επεβλήθη με θολές κατηγορίες εναντίον του.

Πέρασε στο κατώφλι της Ιστορίας, πλήρης ημερών η Πατρινοπούλα ΕΠΟΝίτισσα Λαμπρινή Κακού

Τρία στεφάνια συγγενών και ένα αυτό του συζύγου της Νίκου Αναστασόπουλου, τιμούσαν την αείμνηστη αγωνίστρια.


Παρατεταμένα χειροκροτήματα την συνόδευσαν στην εξόδιο ακολουθία
 
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ


Tα χώματα του κοιμητηρίου της Παναγίας Αλεξιώτισσας φυλάσσουν από χθες το μεσημέρι την σορό της ΕΠΟΝίτισας του 12ου Συντάγματος ΕΛΑΣ Λαμπρινής Κακού, που έφυγε, πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών. Τρία στεφάνια συγγενών και ένα αυτό του συζύγου της Νίκου Αναστασόπουλου, τιμούσαν την αείμνηστη αγωνίστρια. Η κηδεία της ήταν απλή και απέριττη, όπως και η ίδια στην ζωή της.

Εξαήμερη φιλοξενία φίλων του τροχόσπιτου στην Πλαζ για επισκέπτες του Πατρινού καρναβαλιού

Φωτογραφία αρχείου.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Α. Γεωργιάδης: «750 ιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν στο ΠΕΔΥ»

Το του Αδώνιδος άσμα: Από Υγεία πάμε καλά!

«Το 15% των ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχουν υποβάλει αίτηση συνέχισης με το νεοσύστατο Π.Ε.Δ.Υ.» ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον δημοσιογράδο Γιώργο Παπαδάκη και στην εκπομπή του «Πρωινό ant1», απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Απολύουν τέσσερις χιλιάδες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Φεύγουν 4.000 υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Συνολικά, 21.600 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς "διαθεσιμότητας", ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 3.635 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, που θα παρουσιαστούν στην Τρόικα στη συνάντηση που θα έχει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, πιθανά, την προσεχή Παρασκευή.
 Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Δ.Μ.Η.Δ., από τον στόχο των 25.000 "διαθεσιμοτήτων" έχουν υλοποιηθεί 21.600 περίπου, εκ των οποίων 12.700 από το "πρώτο κύμα" του 2013 και 8.900 από τον ΕΟΠΥΥ το 2014.

Γκρεμίζει το γήπεδο του ΠΑΟ ο Γιώργος Καμίνης!

Γκρεμίζει το γήπεδο του ΠΑΟ ο Γιώργος Καμίνης!
Με έγγραφό του προς τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ζητάει να ακυρωθεί το αίτημά του, κατά του Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, και το γκρέμισμα της «Λεωφόρου», προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Την ώρα, μάλιστα, που στον Παναθηναϊκό είχαν πάρει απόφαση και μάλιστα είχαν κινήσει και τις διαδικασίες να μη συνεχιστεί το σχέδιο της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό, ήρθε και πάλι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, να «ρίξει λάδι στην φωτιά», λέγοντας, ουσιαστικά στον ιστορικό Παναθηναϊκό, «σε αφήνω χωρίς έδρα»! Μια κίνηση, που μπορεί να μη σημαίνει κάτι, αλλά και πολλά...

Εφυγε η Καμπρινή Κακού – Κηδεύεται σήμερα Τετάρτη από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης

Λαμπρινή Κακού.


Απεβίωσε και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 26-2-2014, η αγωνίστρια της ΕΑΜικής αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ Πάτρας Λαμπρινή Αναστασοπούλου, το γένος Κακού. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης. Η Λαμπρινή Κακού από ετών ήταν κατάκοιτη και την συντήρησή της είχε αναλάβει ο συναγωνιστής και σύζυγός της Νίκος Αναστασόπουλος.

Η αείμνηστη ήταν από τα μέλη του πρώτου 11μελούς Συμβουλίου της ΕΠΟΝ στην Πάτρα. Ο συναγωνιστής της Θεόφιλος Αναγνώστου, μακαρίτης από ετών πια, μιλώντας στον διαχειριστή του Istologiou G. Mosxou λέει για την αείμνηστη αγωνίστρια:

«Ήμασταν έντεκα μέλη στο Συμβούλιο της ΕΠΟΝ, ο Ντίνος Βουρδέρης, ο Σωτήρης Ορφανός, ο Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος (σ.σ.: αδελφός του συγγραφέα Ηλία), ο Χρήστος Κακός, η Λαμπρινή Κακού, ο Θωμάς Νταής, εγώ και κάποιοι άλλοι που θυμάμαι την φάτσα του προσώπου τους, αλλά δεν συγκρατώ τα ονόματά τους. Εμείς ήμασταν που αποτελέσαμε το πρώτο Συμβούλιο Πόλης της ΕΠΟΝ. Πρώτος γραμματέας ήταν ο Ντίνος Βουρδέρης, δεύτερος ήταν ο Σωτ. Ορφανός και τρίτος εγώ ως Οργανωτικός. Ήταν τριμελής η Γραμματεία».