ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην φυλακή Πατρών, όπου συνεχίζεται απεργία πείνας 26 ελεύθερων φυλακισμένων

Για πόσο ακόμη θα συνεχίζεται η πέραν κάθε αριστερής ηθικής κράτηση των 26 απεργών πείνας στην Κλειστή Φυλακή Πατρών; Εντέκατη μέρα απεργίας πείνας σήμερα.



Και μία επιστολή «Προς αποκατάσταση της αλήθειας» από τον εργαζόμενο σωφρονιστικό υπάλληλο Παν. Χιονίδη


Αναταράξεις συνεχίζει να προκαλεί η ανάρτηση του Istologiou G. Mosxou, σχετικά με τα συνδικαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων του Δημοσίου στον τομέα των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Κλειστής Φυλακής Πάτρας (Άγ. Στέφανος ή για τους παλαιότερους, γνωστή και ως φυλακή Κατσούλα).

Η παρανόηση των προσωπικών απόψεων του διαχειριστή του Istologiou, για τους 26 απεργούς πείνας που ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο ανθρωπιστικό ζήτημα της πέραν κάθε ηθικού κανόνα κράτησης στα κελιά παραβατών, οι οποίοι όμως έκτισαν την ποινή τους και επί  16 μήνες ή και λιγότερους παραμένουν ελεύθεροι-φυλακισμένοι, για γραφειοκρατικούς  λόγους, οδήγησε σε αναθέρμανση του ζητήματος, που όμως είχε και τις παρενέργειές του.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την κράτηση των προαναφερομένων, κυρίως αραβικής καταγωγής μεταναστών, που εισήλθαν παρανόμως στην χώρα μας κυνηγημένοι από αντίξοες συνθήκες στην χώρα τους, εκδηλώθηκε ανυπακοή εντός της φυλακής, αφού ξεκίνησε από καιρού με αποχή συσσιτίου (απεργία πείνας) των 26 ατόμων, που συνεχίζεται ενώ πρόσφατα κατά την έκτη ημέρα απεργίας αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους, παραμένοντας για λίγο εκτός. Και σήμερα συμπληρώνουν 11 ημέρες απεργίας πείνας, από τις 2 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε.

Επί του προβλήματος της κράτησης, πιστεύεται ότι θα υπάρξει λύση, μετά την κινητικότητα, που παρουσιάζεται σε τοπικό και σε υψηλό επίπεδο. Κι αυτό διότι εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτικά ανήθικη κατάσταση, πιθανόν να ξεσπάσουν γεγονότα, τα οποία θα είναι τα πρώτα που θα πλήξουν το γόητρο της κυβέρνησης Αριστεράς, καθώς θα αναφέρονται στην διάκριση που γίνεται για τους έχοντες μαύρο δέρμα εγκλείστους ανθρώπους. Οπότε η λύση είναι να αλλάξει το αντιδημοκρατικό κια ρατσιστικό νομικό παλίσιο που ισχύει σήμερα περί αλλοδαπών.

Τώρα επί του προκειμένου, περί των συνδικαλιστικών αιτημάτων του προσωπικού, που από ατυχή συγκυρία συγχύστηκαν με το γενικότερο πρόβλημα των απεργών πείνας, το Istologio G. Mosxou δημοσιεύει παρακάτω το κείμενο επιστολής, που έλαβε σήμερα από τον εργαζόμενο σωφρονιστικό υπάλληλο Παν. Χιονίδη, υπό τον κάτωθι τίτλο και με το ακόλουθο κείμενο:


«Προς αποκατάσταση της αλήθειας

   
 Πάτρα 12/2/2015

Στις 10/2/2015 ανάρτησε ο κ. Γιώργος Μόσχος στο προσωπικό του ιστολόγιο http://gzmosxos.blogspot.gr ένα κείμενο το οποίο δήθεν απηχεί απόψεις των εργαζομένων στο Κ.Κ Πατρών και φέρει μάλιστα τις υπογραφές τους και το οποίο αναπαράχθηκε, και από το www.thebest.gr και οι οποίες ιστοσελίδες μετά από προσωπική μου παρέμβαση το «κατέβασαν».

Το κείμενο αυτό όμως απηχεί προσωπικές απόψεις του κ. Γ. Μόσχου και το οποίο παραποιεί το παρακάτω κείμενο το οποίο και υπόγραψαν οι 49 εργαζόμενοι συνάδελφοι  και έχει επί λέξει ως εξής:

«Στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΟΣ για πάνω από 800 κρατούμενους. Σε θαλάμους για 6 ζουν μέχρι και 14 άτομα. Τις νύχτες 1 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ είναι υπεύθυνος για τη ζωή και την υγεία για 280 κρατούμενους. Πολλοί κρατούμενοι πληρώνουν από τη τσέπη τους τα φάρμακα τους. Οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν άδεια & ρεπό 2  & 3 ΧΡΟΝΙΑ. Πληρώνουν από τη τσέπη τους τα καύσιμα του υπηρεσιακού λεωφορείου για να πηγαίνουν στην δουλειά τους ανελλιπώς, δεν γνωρίζουν από Χριστούγεννα, Πάσχα η Σαββατοκύριακα, νύχτα η μέρα & χωρίς κανένα μέσο να αντιμετωπίσουμε ακόμα και μεταδοτικές αρρώστιες. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»

Το οποίο επαναλαμβάνω υπόγραψαν ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 49 εργαζόμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών. Η παραποίηση του κειμένου θίγει τον προϊστάμενο – Αρχιφύλακα του Κ.Κ.Πατρών και επίσης καμία υπόσταση έχουν οι αναφορές των λέξεων «κολαστήριο» και ουδεμία θέση έχουν απόψεις ρατσιστικές στο χώρο μας και ούτε θέλουμε να εκφράζουμε δημόσια συγκεκριμένες πολιτικές πεποιθήσεις, οι δε κρατούμενοι είναι ποινικώς κρατούμενοι και δεν κρατούνται για το χρώμα τους δέρματος τους.

Επειδή εγώ (Χιονίδης Παναγιώτης) ξεκίνησα την πρωτοβουλία για να δοθεί μια λύση για τα προβλήματα που αναφέρουμε στο προαναφερόμενο κείμενο το οποίο και μόνο υπόγραψαν οι συνάδελφοι μου και όχι αυτό που ανάρτησε ο κος Μόσχος Γ. στην ιστοσελίδα του και αναπαράχθηκε και σε άλλες ιστοσελίδες, αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να αποκατασταθεί η αλήθεια και η υπόληψη του προϊσταμένου που κακώς θίχτηκε από την παραποίηση του κειμένου και ζητώ από τις προαναφερόμενες ιστοσελίδες (και οποιαδήποτε άλλη το αναπαρήγαγε) να αναρτήσουν αυτούσιο το παρόν κείμενο για την ηθική αποκατάσταση των πραγμάτων και των συναδέλφων μου.

Με  αίσθημα ευθύνης
Παναγιώτης Χιονίδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: