Μετά την 1η Μαρτίου δεν θα υφίσταται κανένα θεσμικό πλαίσιο που να διέπει την εκτέλεση των δημοσίων έργων, όπως αναφέρει με επείγον έγγραφο προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ).

Ζητεί την άμεση αναστολή του Ν. 4281/14, τουλάχιστον ώς την 1η Ιανουαρίου 2016, "για λόγους εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος παραγωγής δημοσίων έργων, αλλά και προκειμένου ν' αποφευχθούν τραγελαφικές καταστάσεις".

Κατά τον ΣΑΤΕ, για να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει ο τομέας παραγωγής των δημοσίων έργων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του παραπάνω νόμου, ήδη θα έπρεπε:
* Να είχαν προετοιμαστεί τουλάχιστον τα σχέδια των προβλεπόμενων Προεδρικών Διαταγμάτων περί του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων, περί του Κανονισμού Ανάθεσης των Δημοσίων Έργων, περί του Κανονισμού Εκτέλεσης των Δημοσίων Έργων.

* Να είχαν επιλυθεί σειρά προβλημάτων που άμεσα θα ανακύψουν από την άμεση κατάργηση -χωρίς περίοδο προσαρμογής- από την 1.3.2015, π.χ. του άρθρου 15 (κατάργηση Πρότυπων Τευχών Διακηρύξεων), του άρθρου 20 (Κατάργηση Ενημερότητας Πτυχίου), του άρθρου 57 (Κατάργηση ΑΠΕ) και του άρθρου 102 (Αδυναμία αντιστοίχισης των καλούμενων τάξεων σε σχέση με τον προϋπολογισμό μελέτης του δημοπρατούμενου έργου) του Ν. 3669/2008.