Είναι αυτοί που υπόσχονταν επιδείνωση του εργασιακού μεσαίωνα, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων και αύξηση της φορολογίας



"Έχουν το θράσος να μας "επιπλήττουν" επειδή ανοίγουμε το δρόμο σε μία πολιτική που αντιστρέφει την μνημονιακή κατρακύλα των τελευταίων 5 χρόνων", τονίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση και αποδέχθηκε το Eurogroup.

"Ο κ. Σαμαράς, κατά την προσφιλή του συνήθεια, έβαλε μπροστά την περίφημη μονταζιέρα προσπαθώντας να πείσει ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του!", αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, σχετικά με τη δήλωση του Αντ. Σαμαρά που δημοσιοποιήθηκε λίγο μετά την θετική απόφαση του Eurogroup και την έγκριση της λίστας μεταρρυθμίσεων.

"Αυτοί που υπόσχονταν επιδείνωση του εργασιακού μεσαίωνα, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων και αύξηση της φορολογίας, ενώ έκλειναν το μάτι στη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά", προσθέτουν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, "έχουν το θράσος να μας «επιπλήττουν» επειδή ανοίγουμε το δρόμο σε μία πολιτική που αντιστρέφει την μνημονιακή κατρακύλα των τελευταίων 5 χρόνων".

Σχετικά με την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, πηγές του Μεγ. Μαξίμου τονίζουν πως "την ίδια στιγμή ο μνημονιακός εταίρος του κ. Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος, τα βάζει με την κοινωνία επειδή στηρίζει στη συντριπτική της πλειοψηφία τη νέα ελληνική κυβέρνηση και όχι αυτόν…"

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές: "Ας τελειώνουν τα ψέματα. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιος διαπραγματεύεται προς όφελος της κοινωνίας".

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, «αφού η Κυβέρνηση αποδέχθηκε προχθές την παράταση του Μνημονίου, και ενώ έχει ήδη αποδεχθεί τη βιωσιμότητα του χρέους, σήμερα με την πρόταση Βαρουφάκη αποδέχθηκε και το e-mail Χαρδούβελη».

«Κι ενώ το email Χαρδούβελη ήταν για να βγούμε από την εποχή των Μνημονίων, η πρόταση Βαρουφάκη το υιοθετεί (και μάλιστα με δυσμενέστερες εκδοχές σε κάποια σημεία), για να φέρει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο!» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «χάθηκαν δύο μήνες εκλογικής αβεβαιότητας και ένας μήνας ‘εικονικής διαπραγμάτευσης', για να επιστρέψει η χώρα πιο πίσω από εκεί που ήταν πέρυσι τον Νοέμβριο! ‘Συναντηθήκαμε' τελικά με το ΣΥΡΙΖΑ στην… έξοδο του Μνημονίου: Εμείς βγαίναμε, ενώ εκείνοι έμπαιναν με φόρα».

Στην ίδια γραμμή και το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για "υποχωρήσεις" και "υπαγωγή σε 3ο μνημόνιο" στη λίστα μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η κυβέρνηση και έκανε αποδεκτό το Eurogroup. O πρώην εταίρος του Αντ. Σαμαρά στη μνημονιακή διακυβέρνηση επιστρατεύει μέχρι και ειρωνείες για να μειώσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.