Αποκατάσταση μιας ακραίας αδικίας


Την συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, την επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και την δρομολόγηση έρευνας για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, εξήγγειλε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.


Τα κοινοβούλια γίνονται αποδέκτες «μνημονιακών εκβιασμών που ουδεμία σχέση έχουν με τον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, που είναι ο πυρήνας της δημοκρατίας», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής κάνοντας λόγο για «λαίλαπα και γάγγραινα των μνημονίων».



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως «εργαλείο για την αποκατάσταση μιας ακραίας αδικίας σε βάρος του ελληνικού λαού» την επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, ενώ ζήτησε η κυπριακή Βουλή να σταθεί αρωγός της ελληνικής Βουλής όταν θα αναζητά την αλήθεια για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Επεσήμανε δε ότι και η ελληνική Βουλή θα πράξει το ίδιο αν η κυπριακή Βουλή ξεκινήσει ανάλογη έρευνα για το πώς μπήκε η Κύπρος στο μνημόνιο.