ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Για το όνομα του Θεού, ακούστε μας, μόνο με σοβαρή πολιτική παρέμβαση και τομές θα λυθεί το πρόβλημα»

Και πάλι στην επικαιρότητα τα τεκταινόμενα πίσω από τους τοίχους της.



Δημοκρατικοί κύκλοι εφιστούν τον κίνδυνο οργανωμένων επεισοδίων στην Κλειστή Φυλακή Πατρών, με αφορμή την συνδαύλιση των αραβικής καταγωγής ελευθέρων-κρατουμένων

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ


«Τίποτα από όλα αυτά που ισχυρίζεται ο πρόεδρος του σωματείου δεν είναι αλήθεια» λένε δημοκρατικοί κύκλοι της κλειστής φυλακής Πατρών. Κι αυτά με αφορμή ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Πελοπόννησος», το οποίο αναφέρεται στην επικρατούσα κατάσταση εντός του Καταστήματος, λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης των 60 περίπου μεταναστών αραβικής καταγωγής, που παρότι πέρασε 16μηνο και αποφυλακίσθηκαν τυπικά, εντούτοις θεωρούνται κρατούμενοι του άδικου και απάνθρωπου νομικού πλαισίου, που έχει θεσπιστεί από ετών και διατηρήθηκε ανέπαφο από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αν και αθώο στην εμφάνισή του, στην Α΄ σελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Αμυγδαλέζα της Πάτρας οι φυλακές Αγ. Στεφάνου» με παραπομπή στην 7η εσωτερική σελίδα υπό τον έτερο τίτλο «Οι ’’φιλοξενούμενοι’’ που σκάνε από οργή» αναφέρεται σε δήθεν επίθεση που υπέστη το προσωπικό φύλαξης, σαν πρώτη εκδήλωση που μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτή έκρηξη επεισοδίων εκ μέρους των κρατουμένων.

Κάτι που δεν είναι απίθανο, εάν και από την αντίθετη πλευρά καλλιεργηθεί εντέχνως στους μειωμένης αντιλήψεως κρατουμένους. Πάντως θα πρέπει  να σημειωθεί ότι προ ημερών σε άρνηση των κρατουμένων να μπουν στα κελιά τους μετά την έξοδό τους για αερισμό, με σχετικώς μικρή πίεση των σωφρονιστικών υπαλλήλων επανήλθαν στην… τάξη. Ακόμη, μετά από 15 ημέρες διέκοψαν την απεργία πείνας που είχαν αρχίσει 26 ελεύθεροι-κρατούμενοι , ενώ και από την πλευρά της φυλακής διέρρευσε η πληροφορία πως ο Διευθυντής μοίρασε στους περίπου 60 ελεύθερους κρατουμένους έντυπη αίτηση παροχής ασύλου για να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία που ισχύει στην περίπτωσή τους και να αποφυλακισθούν.

Άρα οι όποιοι φόβοι επεισοδίων εκ μέρους των κρατουμένων, περισσότερο ηχούν ως προάγγελμα επικειμένων ταραχών, παρά ως προσπάθεια πρόληψής των!

Μάλιστα δημοκρατικοί κύκλοι αναρωτούνταν εάν πρέπει να περιμένουμε αναβίωση των ταραχών του 1994 και του 1996;

Και τόνιζαν:

«Επειδή επί πολλά χρόνια ζούμε μέσα στα σκατά ξέρουμε πάρα πολύ καλά το τι σκέφτονται και πως θα βάλουν φωτιά σε ΟΛΗ τη χώρα» αυτοί που απεργάζονται τέτοια σχέδια για να έρθουν μετά “αυτοί” που παρακίνησαν-ξεσήκωσαν τους αφελείς κρατούμενους και να πουν ‘‘....μόνο εμείς ξέρουμε πως να κάνουμε κουμάντο στις φυλακές...’’».

Υπενθύμισαν τις εποχές που έβγαιναν στο γυαλί οι κομματικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις φυλακές της χώρας,  με ατελείωτες συνεντεύξεις τους. Και εμφανίζονταν ως οι εγγυητές της σταθερότητας του συστήματος.

Οι  ίδιοι δημοκρατικοί κύκλοι εφιστούν τον κίνδυνο: «Αυτοί που έχουν συμφέρον να “ταρακουνήσουν” την κυβέρνηση της Αριστεράς, που πριν ακόμη καλά-καλά συμπληρώσει μήνα, ζητούν την ανατροπή της με σχέδια υπονόμευσής της θα “βάλουν φωτιά” είτε εδώ στην Πάτρα είτε σε κάποια περιφερειακή φυλακή -αλλά εδώ στην Πάτρα προσφέρετε ακόμα περισσότερο, λόγω του εύφλεκτου υλικού των αλλοδαπών κρατουμένων- και μετά θα ακολουθήσουν όλες οι φυλακές για δήθεν συμπαράσταση...! Αποτέλεσμα θα είναι οι συζητήσεις περί αριστεράς και δικαιωμάτων να πάνε περίπατο...».

Και καταλήγουν με αγωνιώδη έκκληση προς το Υπουργείο του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου:

«ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ακούστε μας, μόνο με σοβαρή πολιτική παρέμβαση και τομές θα λυθεί το πρόβλημα. Όσο περνάνε οι στιγμές χωρίς να κάνετε κάτι τόσο το χειρότερο».

Τέλος πρέπει να ληφθεί υπόψη η συνέντευξη του Υπ. Δικαιοσύνης στην εφημερίδα ΑΥΓΗ της 15-2-2015, με την οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη του προβλήματος, που αφορά πεντακόσιους κρατουμένους σε ολόκληρη τη χώρα. Τονίζει μάλιστα ότι «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Κι όμως συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: