ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Προχωρά η προμήθεια λογισμικού GIS στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας



Εγκρίθηκε και προχωρά η προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού διαχείρισης Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών Γ.Π.Σ. (GIS), για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η απόφαση ελήφθη κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από την εισήγηση του προέδρου και Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Λάμπη Αριστειδόπουλου, η οποία και εγκρίθηκε από τα μέλη της Επιτροπής.


Το Σύστημα GIS είναι ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο οπτικοποιεί πάνω σε ψηφιακούς χάρτες πολύτιμη πληροφορία κάνοντάς την φιλική και εύκολα προσβάσιμη στους χρήστες και επιτρέποντας στην Υπηρεσία να έχει καλύτερη αποτύπωση των υπηρεσιών της.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο για την κατανόηση του τι συμβαίνει και τι θα συμβεί σε γεωγραφικό επίπεδο, για ανάλυση και ερμηνεία δεδομένων, για παρακολούθηση καλλιεργειών και επιδημιών, καταπολέμηση παρασίτων, διασφάλιση ασφάλειας τροφίμων κ.λπ.

Ημερίδα ενημέρωσης για τον «κτηνίατρο εκτροφής»

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνουν ημερίδα με στόχο την ενημέρωση κτηνίατρων και κτηνοτρόφων της Περιφέρειας, σχετικά με την εφαρμογή του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Patra Palace», που βρίσκεται στην Πάτρα επί της οδού Όθωνος Αμαλίας 15.


Επιστολή του Απ. Κατσιφάρα στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για να καταβληθούν στα Προνοιακά Ιδρύματα της ΠΔΕ τα καθυστερούμενα από τον ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ νοσήλια 

Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Προνοιακά Ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λόγω των καθυστερήσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – Π.Ε.Δ.Υ. στην καταβολή των νοσηλίων, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας ζητά από τον αναπληρωτή Υπουργό να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2014 και μετά ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.- Π.Ε.Δ.Υ. δεν έχει καταβάλει προς τα Ιδρύματα Πρόνοιας της Περιφέρειας μας τα νοσήλια που αυτά δικαιούνται για τους διαμένοντες που φιλοξενούν, με αποτέλεσμα τα ιδρύματα να υποχρεώνονται να υπολειτουργούν, θέτοντας σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια και την υγεία όσων διαβιούν σε αυτά.

Αναλυτικά στην επιστολή του προς τον κ. Ξανθό, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας σημειώνει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας συγχαίρω για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να σας θέσω ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, που αφορά το σοβαρότατο πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής των νοσηλίων των διαμενόντων σε Προνοιακά Ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – Π.Ε.Δ.Υ.
Φορείς που λειτουργούν ως Οικοτροφεία, όπως η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), το «Σελίβειο» Γηροκομείο Μεσολογγίου, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», το Άσυλο Ανιάτων Πάτρας «Η Αγία Ευφροσύνη», η «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ», το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» κ.α., ουσιαστικά υποχρεούνται υπό δυσμενείς οικονομικά συνθήκες να υπολειτουργούν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των διαμενόντων και την υπόστασή τους, καθώς δεν τους έχουν κατατεθεί νοσήλια που δικαιούνται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.- Π.Ε.Δ.Υ. από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2014.

Σημειώνεται ότι στα συγκεκριμένα ιδρύματα διαβιούν άτομα με πολλαπλές και βαριές αναπηρίες που χρήζουν 24ωρη φροντίδα και επίβλεψη.

Κύριε Υπουργέ,
Εκτιμώ ιδιαίτερα σημαντική την παρέμβασή σας πάνω στο ευαίσθητο και σοβαρό αυτό πρόβλημα, προβαίνοντας στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά».

Μέχρι 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για νέας άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου

Δημοσιεύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2015 η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας για την «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου η μετατροπή υφιστάμενης άδειας σε άλλο τύπο», σύμφωνα με το Ν. 4070/2ο12 στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (με ΑΔΑ: 7ΓΙΞ7Λ6-ΘΔΧ).

Η απόφαση μπορεί να αναζητηθεί και στον ιστότοπο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στη διεύθυνση http://www.yme.gov.gr/?getwhat=7&tid=1451&aid=3575&id=, στην ενότητα: 

Αρχική Σελίδα -> Μεταφορές -> Επιβατικές Μεταφορές -> Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου -> Πρόσκληση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα κατατίθενται στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Αχαΐας (Σταγείρων 23, Πάτρα), μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: