ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Με συμμετοχή των οργανώσεων τιμήθηκε σήμερα 21 Μαρτίου η Αντιρατσιστική Ημέρα στην Πάτρα

Πακιστανοί στην πλειοψηφία τους έδωσαν αγωνιστικό παρών σήμερα στο συλλάλητήριο.



Χαιρέτισε από μικροφώνου, νεαρός Πακιστανός μετανάστης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και είπε πως βιώνουν το ρατσισμό οι σύντροφοι του


Το πανό της Λ.Σ. Άνω Πόλης
Με τη συμμετοχή αντιρατσιστικών οργανώσεων, αυτοδιοικητικών φορέων, συνδικαλιστικών παρατάξεων και ενεργών πολιτών της Πάτρας πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που είχε προαναγγελθεί για σήμερα στις 11 π.μ. το μεσημέρι στην πλ. Γεωργίου Α΄, για να τιμηθεί η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων χαιρέτισαν από μικροφώνου, ενώ νεαρός Πακιστανός μετανάστης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μίλησε σε γλώσσα άπταιστων ελληνικών, για το ρατσισμό που βιώνουν οι μεταναστευτικές μειονότητες σήμερα σε όλα τα επίπεδα του κράτους, αλλά και για το ότι κι ο ίδιος το ζει καθημερινά.

Οι συγκεντρωμένοι που τον άκουγαν με προσοχή, στο τέλος τον χειροκρότησαν.
Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ παρούσα ήταν η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και μέλη της ΝΕ Αχαΐας και της Νεολαίας του Κόμματος. Ακόμη συμμετείχαν η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η ΚΕΕΡΦΑ, η Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων  Μεταναστών-στριών Πάτρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η δημοτική παράταξη ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, ηδημοτική σύμβουλος Ουρανία Μπίρμπα, ο Γραμματέας του Δήμου Πατρέων Ηλίας Γρηγόρης, το ΕΚΠάτρας, η συνδικαλιστική παράταξη Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), η Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης, ο ΣΦΕ "Πέτρινα Χρόνια", μετανάστες που ζουν στην πόλη κ.α. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η  Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης μεταξύ άλλων τονίζεται: «Ο φασισμός δεν είναι απλά μία σάπια ιδέα, είναι το μακρύ χέρι του συστήματος για να τρομοκρατήσει και να διασπάσει το λαό όταν κλονίζεται το καπιταλιστικό οικοδόμημα, πατώντας σε επίπλαστους διαχωρισμούς».

Κι ακόμη:

«Ο ρατσισμός και ο εθνικισμός μας διασπούν, διότι μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχουν έθνη ανώτερα από άλλα και έτσι καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους καταπιεσμένους».
 
Δήλωση Δημάρχου Πατρέων Ζ. Πελετίδη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, η καρδιά και το μυαλό μας είναι με τους εργαζόμενους, τη νεολαία μας που βιώνει την σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, τους μετανάστες εργάτες που αντιμετωπίζουν την στυγνή εργοδοτικά εκμετάλλευση και τους πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.
Η ρατσιστική βία εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο 55 χρόνια μετά τη σφαγή των φοιτητών της Νοτίου Αφρικής, επειδή διεκδικούσαν ανθρώπινα δικαιώματα του μαύρου πληθυσμού από το καθεστώς του Απαρτχάιντ.

Στη χώρα μας χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες αντιμετωπίζουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, χωρίς δικαιώματα, όχι μόνο στα χωράφια – γκέτο της Μανωλάδας, της Χαλανδρίτσας και όπου αλλού, αλλά και σε οποιοδήποτε χώρο δουλειάς.

Είναι τα πρώτα θύματα των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων από ναζιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις τύπου Χρυσής Αυγής, της κρατικής καταστολής, αλλά και των εγκληματικών κυκλωμάτων, που εκμεταλλεύονται την απελπισία τους.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους εργαζόμενους τους νέους της πόλης και τους ξένους και στεκόμαστε δίπλα τους, στο αγώνα τους που κάνουν ενωμένοι, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, γλώσσα και θρησκεία, για τα σύγχρονα δικαιώματά τους που τους στερεί το σύστημα εκμετάλλευσης.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας θα αγωνιστεί για να τερματιστεί το ιδιότυπο Απαρτχάιντ που κυριαρχεί σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση ανοικτά και ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας για τους μετανάστες, χορήγηση ασύλου και διεθνούς προστασίας, ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους έχουν προορισμό άλλες χώρες της Ε.Ε.

Τέλος θα απαιτήσουμε την νομιμοποίηση των μεταναστών που έχουν δημιουργήσει οικογενειακούς και βιοτικούς δεσμούς στην χώρα μας.











Δεν υπάρχουν σχόλια: