ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Έσπασε το γκέτο της Κλειστής Φυλακής Πατρών μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΜΕΤΑ

Κλειστή Φυλακή Πάτρας.



Συζήτηση με τον Διευθυντή του Καταστήματος και τα δύο σωματεία των σωφρονιστικών υπαλλήλων – Σχόλια δημοκρατικών κύκλων


Γροθιά στο γκέτο της Κλειστής Φυλακής Πατρών, στον Άγιο Στέφανο Αχαΐας, αποτέλεσε η  επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας του Μετώπου Εργατικής Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) στις 12 το μεσημέρι της 4-3-2015, μετά από επίμονες προσπάθειες για συνάντηση με τους φορείς της φυλακής και κυρίως με τον Διευθυντή Αντ. Ζήκο.

Εκτός του παραπάνω, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα εχόντων σχέση με τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων, καθώς σε κελιά των έξι ατόμων έχουν «στοιβάξει» μέχρι και 14 άτομα, ετέθη και το θέμα του λιγοστού προσωπικού.

Επίσης στην συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία με τα συνδικαλιστικά όργανα των εσωτερικών και εξωτερικών σοφρωνιστικών υπαλλήλων συζητήθηκαν τα συνδικαλιστικά αιτήματα των εργαζομένων, ενώ εκ μέρους του σωματείου των εργαζομένων στην εξωτερική φρουρά παρεδόθη φάκελος αιτημάτων τους στην αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ για να τον εξετάσει και προωθήσει αναλόγως όπου επιβάλλεται.  

Δημοκρατικοί κύκλοι, που έγιναν γνώστες της επίσκεψης σχολίαζαν σχετικά:

Ήταν πρώτη φορά που συνδικαλιστικός φορέας-παράταξη εργαζομένων ήρθε σε επαφή με  το “δύσκολο” εργασιακό χώρο της φυλακής και ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα των εργαζομένων. Και μάλιστα διαπιστώθηκε η ποιοτική διαφορά του συνδικαλιστικού οργάνου των εξωτερικών φρουρών που είχαν  και συγκροτημένη άποψη και από πλευράς οργάνωσης συνδικαλιστικής σε αντίθεση με την ένωση υπαλλήλων που είναι εντός της φυλακής, καθώς δεν φρόντισε να ενεχειρίσει κατάλογο υπαρκτών εργασιακών προβλημάτων.

Μάλιστα ήταν σωστή η ερώτηση μέλους της αντιπροσωπείας γιατί δεν έχουν μπει ηλιακοί θερμοσίφωνες και χρησιμοποιείτε το ακριβό πετρέλαιο, ενώ αντίθετα η ταράτσα της φυλακής είναι γεμάτη από δορυφορικές κεραίες γιατί κάθε θάλαμος έχει τηλεόραση δορυφορική(!), αλλά δεν υπάρχουν ηλιακοί θερμοσίφωνες! 

Μάλιστα παρατηρούσαν με νόημα: από τον ήλιο δύσκολα μπορεί κάποιος να ζητήσει κατιτίς ... για να ζεστάνει!!!

Επίσης ακούστηκε πως χρειάζονται πολλά λεφτά για να φτιαχτούν εγκαταστάσεις και να ενταχθεί το ιατρείο της φυλακής στο ΕΣΥ, αλλά ωστόσο στο χώρο του ιατρείου υπάρχει και οδοντιατρείο όπως υπάρχει και αναρρωτήριο, το οποίο όμως χρησιμοποιείται ανορθόδοξα και κάποιες φορές για… διανυκτέρευση!

Κι ενώ καλλιεργείται εντέχνως η άποψη πως:  «...αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα μας…» και δεν αξιοποιείται η επίσκεψη του ΜΕΤΑ, ώστε να προωθήσει την επίλυσή τους, εντούτοις τρεις φορές τώρα τελευταία έχουν δοθεί συνεντεύξεις σε αντικυβερνητική τοπική εφημερίδα. Προφανώς για να λυθούν τα προβλήματα;

Και με νόημα οι ίδιοι δημοκρατικοί κύκλοι επισημαίνουν:

Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι διαπιστώσεις ενός προβλήματος που έχει ριζώσει εδώ και δεκαετίες και λέγεται γκέτο. Ζητήματα που το ιδεολογικό τους υπόβαθρο στηρίζεται στο φόβο, στο ρουσφέτι, σε “διαπλεκόμενες” καταστάσεις πέρα και έξω από την κοινωνία.

Αλλά αν χρειάζεται κάτι για να αλλάξει η κατάσταση, είναι αναγκαία  η διοργάνωση μιας έστω ενημερωτικής ημερίδας. Ως γνωστόν η ενημέρωση “φωτίζει” πάντα τις σκοτεινές γωνιές ενός γκέτο. Όπως γίνεται κατανοητό μόνο από τα “έξω” κυριολεκτικά μπορεί να σπάσει η “σιδερένια πύλη στην γκετοποιημένη σκέψη” που επικρατεί.

Γι αυτό είναι κάτι περισσότερο από ανάγκη ο ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ στο χώρο των φυλακών. Κι επισήμαναν το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, α λα στρατόπεδα μεταναστών και θεωρούν επιβεβλημένη την επέκταση της προσπάθειας και σε πολιτικό επίπεδο, εκτός από το συνδικαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: