ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ν. ΠΑΥΛΟΥ: Η κατάληψη (στο Κόκκινο) ξεπέρασε τον σκοπό της, γίνεται "εξουσιαστική", "χυδαία", "υβριστική"



Μία οφειλόμενη απάντηση στην κα Μάνια Μαρκάκη σχετικά με την κατάληψη του ραδιοσταθμού /δεύτερο κείμενο και τελευταίο


Σχετικά με την κατάληψη στο Ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «105,5 Στο Κόκκινο» το istologio G. Mosxou έλαβε την παρακάτω επιστολή από τον κ. Ν. Παύλου, την οποία και δημοσιεύει αυτούσια και χωρίς περικοπές. Ο διαχειριστής του blog το τονίζει αυτό γιατί  ο επιστολογράφος τελειώνει τονίζοντας τα παρακάτω: «…σημειώνω οτι το δικό μου κείμενο λογοκρίθηκε και κόπηκε απο την διαχειριστική ομάδα τού athens.indymedia σε αντίθεση με εκείνο τής κας Μαρκάκη. Ελπίζω αυτή την φορά το κειμενό μου να μήν έχει τήν ίδια τύχη με το πρώτο...».

 
«Χαίρομαι με την απάντηση-φράση προς φράση-στο πρώτο κειμενό μου http://www.efsyn.gr/arthro/pros-toys-katalipsies-toy-rs-sto-kokkino "ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ"-τής Μάνιας Μαρκάκη ,απο τήν ιστοσελίδα mpalothia.wordpress.com (αναδημοσίευση και στο athens indymedia), με τον τίτλο "Μια οφειλόμενη απάντηση στη Ν.Παύλου και την Εφημερίδα Συντακτών".


Ετσι- φράση πρός φράση-θ΄απαντήσω κι εγώ .Υπάρχει έτσι μεγαλύτερη σαφήνεια κι ακριβολογία.

Για λόγους συντομίας δεν ξαναγράφω τα πάντα(τά οποία άλλωστε υπάρχουν στίς ιστοσελίδες που δημοσιεύθηκε η απάντηση τής κας Μαρκάκη),χρησιμοποιώ αποσιωπητικά .

Δύο απαραίτητες διευκρινίσεις πρώτα,

1/Είμαι γυναίκα(στο τέλος του κειμένου γράφεται "πρός τον κο(sic!)Παύλου και τους παντός είδους ρόζ-καμμένους ακροατές")

2/Δέν έχω καμία σχεση με την Εφημερίδα Συντακτών. Δέν είμαι δημοσιογράφος. Οι όποιες αναφορές λοιπόν τής συντάκτριας , όπως "στο αρχείο της εφημερίδας σας", είναι άκυρες!

α."Το υβριστικό και χυδαίο κείμενο της Ν.Παύλου....."

Για μένα λίγη σημασία έχει η "λεκτική χυδαιότητα" και η "λεκτική ύβρις" τελικά, όταν υπάρχουν αντίστοιχες πράξεις (χυδαίες και υβριστικές),τίς οποίες κανένας λεκτικός ακροβατισμός δεν μπορεί να αποκαθαρίσει.Η διαφορά λεκτικής αντιπαράθεσης και πράξης (=γεγονός μη αναστρέψιμο)είναι τεράστια.
Εσας σας προσβάλλουν οι λέξεις μου, εμένα με προσβάλλουν οι πράξεις σας.

β."Το υβριστικό...κείμενο...είναι μια πρόκληση όχι μόνο σε σχέση με την κατάληψη..."Στό Κόκκινο",αλλά για το σύνολο τού αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου....και .....για το σύνολο τού αγωνιστικού κινήματος"

Η λέξη "σύνολο", που χρησιμοποιείται, επιβεβαίωνει για μενα (δυστυχώς)τον χαρακτηρισμό "ναρκισσιστική στάση",που σάς καταλόγισα στο πρωτο κειμενό μου. Ούτε κάν η "πλειοψηφία"...αλλά τό "σύνολο" του αναρχικού χώρου!
Οσο για το "αγωνιστικό κίνημα", προφανώς η γράφουσα θεωρεί πώς μόνο οι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές επανδρώνουν το κίνημα αυτό. Κάνετε έναν κόπο και ρωτήστε πώς κρίνουν-ευρύτερα-οι αριστεροί, προοδευτικοί ,δημοκράτες άνθρωποι και γενικά οι "ταξικά συντροφοί" σας τήν κατάληψη.

Παρ΄όλα αυτά -μακριά απο μένα,οι γενικεύσεις- αυτόν τον "ναρκισσισμό" δεν τον καταλογίζω σε όλους τους αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς-αντιεξουσιαστές .Και επειδή στό πρώτο κειμενό μου αυτο δεν ήταν ίσως σαφές, απ΄ αυτούς ζητώ συγνώμη!

γ."Στα δικά μας τα στέκια και στις καταλήψεις εισβάλλουν συχνά κάποιοι....η αστυνομία....κτλπ..."

Προφανώς και δεν εννοούσα την αστυνομία!(Εχετε την συμπαραστασή μου για την καταστολή πού έχετε υποστεί).Ρώτησα:Aν εισβάλλανε στα στέκια σας με το στανιό πχοι εργαζόμενοι τού ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ή μια άλλη ομάδα αριστερών που διαφωνούσαν μαζί σας,πως θα σας φαινόταν??

Υποθέτω πώς κάποιοι από εσάς θα τούς "ξερίζωναν την καρδιά" και όχι απλά θάπεφτε "μαύρο".Κι άλλωστε εσείς πρέπει να λειτουργήσετε σαν αστυνομία?Σ΄έναν ραδιοσταθμό προοδευτικό που ποτέ δεν αρνήθηκε να περάσει την αποψή σας?

Συγχαρητήρια που έχετε τους δικούς σας ραδιοσταθμους, άρα και την δυνατότητα να ακουστεί άμεσα η αποψή σας. Κι εύχομαι στο μέλλον να έχετε έναν σταθμό μεγαλύτερης εμβέλειας για την ευρύτερη διάχυση στην κοινωνία των αποψεών σας! Θά χαιρόμουν ν΄ άκουγα στους "αυτοοργανωμένους" ραδιοσταθμούς σας και απόψεις "αιρετικές" σε σχέση με τα πιστεύω σας!

δ.Σημείο πρώτο "....ο αναρχικός...χώρος έχει καταλάβει για λόγους αλληλεγγύης και πληροφόρησης....ραδιοσταθμούς....τηλεοπτικούς σταθμούς....Το Κράτος έχει αντιδράσει με προσαγωγές και συλλήψεις....και έχουν γίνει μια σειρά δικαστήρια...."

Γνωρίζω πολλές απ τις καταλήψεις σας. Καλώς πράξατε. Κυρίως γιατί δείχνετε να αντιλαμβάνεστε ότι έχετε ανάγκη τον κόσμο, τον λαό, το σύνολο της αριστεράς. Δεδομένου πως έχετε και δικούς σας ραδιοσταθμούς και έντυπα, προφανώς θέλατε να εκφραστείτε σε μέσα μεγαλύτερης εμβέλειας και απήχησης.

Εδώ όμως (ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ) η κατάληψη κλείνει 3η μέρα (!) και κανείς δεν σας έβγαλε (αντίθετα παλαιότερη συμβολική κατάληψη στον ραδιοσταθμό FLASH στο Μαρούσι για αλληλεγγύη στους κρατούμενους τού "ΕΑ" , έληξε κατασταλτικά μέσα σε λίγη ώρα από την παρέμβαση τής αστυνομίας). Κάντε ένα κόπο (αν σας ενδιαφέρει πραγματικά) να ρωτήσετε τους ταξικά συντρόφους σας, αριστερούς, προοδευτικούς ,τους εργαζόμενους στον σταθμό, τόν ίδιο τόν λαό...., πώς κρίνουν αυτή την στάση.

Η κατάληψη ξεπέρασε τον σκοπό της , γίνεται "εξουσιαστική", "χυδαία", "υβριστική" και αυτά συμβαίνουν στήν πράξη και όχι στά λόγια (ο "αυτισμός" και η "κατάληψη εκ του ασφαλούς" που σας καταλόγισα στο πρώτο κείμενο)!

Σημείο δεύτερο "...Δεν υπάρχει εκ του ασφαλούς κατάληψη. Και το μαύρο που έπεσε... το αποδεικνύει. Το βασικό είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, ειναι εξουσία...."

Για το μαύρο πού έπεσε δες και απαντησή μου παραπάνω στο (γ).Επιπλέον το πρόβλημα δεν ειναι η πληροφόρηση. Δεν αρνήθηκε ο ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ να εκφράσει τις απόψεις σας και όπως είπαμε έχετε κι εσείς τα δικά σας μέσα.... Ισως οι "καταλήψεις" νά είναι για σάς (για κάποιους από σάς) κάτι σαν πανάκεια.......
Για το ότι ο Σύριζα είναι κυβέρνηση, ναί είναι. Ο κόσμος έτσι αποφάσισε. Και δεν είναι σίγουρα "επαναστατική κυβέρνηση" .

Αν και είναι τεράστια κουβέντα,-εσείς αλήθεια-φαντάζεστε πώς μιά μέρα(κάποτε),θα γίνει η επανάσταση και αυτόματα ο κόσμος θα αυτοοργανωθεί?Κι επειδή κανείς δεν έχει ανάγκη απο μαθήματα οργής και θυμού,κι επειδή κανείς (-ή έστω ελάχιστοι-)δεν έχει ανάγκη μόνο να κάψει ,να σπάσει,να βεβηλώσει,πρέπει να δώσεις μια πρόταση ,έστω και μόνο για την επόμενη μέρα της επανάστασης και μάλιστα ακριβώς(εφ΄οσον δεν θα υπάρχει κυβέρνηση -κράτος).Απ το πώς πχ θα πληρωθούν πχ επιδόματα πρόνοιας σε ανάπηρους,συντάξεις,μέχρι ποιός πχ θα καθαρίζει τούς δρόμους κτλπ).

Αν εννοείς πώς θα υπάρχει "επαναστατική κυβέρνηση" τότε (με βάση τα λεγομενά σου ) κι αυτή είναι καταδικασμένη να γίνει εξουσία.....

Σημείο τρίτο 1/"...η βασική αντίθεση κεφαλαίου εργασίας είναι αυτή που καθορίζει σε τελική ανάλυση τους κοινωνικούς συσχετισμούς...."

Συμφωνώ απολύτως .Μόνο που τώρα (απο το 1970 και μετά)το κεφάλαιο είναι παγκοσμιοποιημένο(κυκλοφορεί ελεύθερα στον πλανήτη χωρίς δασμούς,λοιπούς περιορισμούς κτλπ).

Υπάρχουν εξαιρετικές αναλύσεις περί αυτού τού θέματος άλλωστε!Τά κέντρα εξουσίας είναι εκτός χώρας. Δέν υπάρχει πιά εθνικός καπιταλισμός,ώστε μια "επαναστατική" κυβέρνηση να του δεσμεύσει π.χ τά κεφάλαια. Η χώρα είναι οικονομικά εξαρτημένη. Είναι τεράστια επίσης συζήτηση,αλλά για το κεφάλαιο (σ ΄αυτή την "ιστορική φάση")είναι εξαιρετικά βολικό να χρεωκοπήσει η Ελλαδα και να αλληλοεξοντωθούμε οι ταξικά σύντροφοι που μόνο οι διαφορετικές ιδεολογικές θέσεις μάς "χωρίζουν"!

Θα δείτε -προσωπική εκτίμηση-"εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα" απο Κρήτη έως Σουφλί(μέχρι και ανεξάρτητο Κράτος Βλάχων οραματίζονται κάποιοι εθνικιστές!).
Το κεφάλαιο δεν θα ιδρώσει.Θα πλουτίσει πιό πολύ πουλώντας μας και όπλα που θα αλληλοσκοτωθούμε σε έναν ακόμη εμφύλιο.

Σημείο τρίτο 2/"....η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ....μοναδική επιλογή του συστήματος για την συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων .....κτλπ"

Αυτη την στιγμή-προσωπική άποψη-δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Μακάρι στην κυβέρνηση να ήταν και πολλοί άλλοι ,ακόμα κι αναρχικοί(λες πώς είςτε πολιτικά ώριμοι). Κρατώ-όπως και τόσοι άλλοι-στάση αναμονής .Αλλά και ελάχιστα να το "σπρώξει" ο Τσίπρας ,και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (γιατι σέ ενα παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο ,αντιστοιχεί παγκοσμιοποιημένη αντίσταση),με βρίσκει σύμφωνη!

Μπορώ να φανταστώ ότι ο καπιταλισμός ίσως νικηθεί μετά από 30 ή 50 χρόνια καί όχι αύριο αλλά παράλληλα να αγωνίζομαι για τό καλύτερο και σε ατομικό επίπεδο να καλλιεργώ πιό "προχωρημένες" αναρχικές απόψεις.
Τι νά κάνουμε,πού το 2015 πιό εύκολα καταρρέει μια πολυεθνική άν έστω για ένα 24ωρο ,όλοι στον πλανήτη σαμποτάρουν τα προιόντα της,παρά άν κάποιοι σκοτώσουν τους διευθυντές της ή τους σεκιουριτάδες που φυλάνε τα κτιριά της!
Είναι σίγουρα "ρόζ άποψη" ,σε σχέση με τον αντάρτη με τά σταυρωτά φυσεκλίκια. Και αυτό δεν το λέω ειρωνικά.Ολη η οικογενειά μου,αντάρτες ήταν.

Ειναι ίσως και "ρεφορμιστική" άποψη .Αλλά πού πέτυχε η "φόρμα" της επανάστασης μετά απο εκατόμβες νεκρών στον πλανήτη?Να γινει και να διατηρηθεί,όχι μόνο "ηρωικές" σύντομες μέρες.Και ποιός λέει τελικά πώς η "φόρμα" είναι κάτι σάν τίς 10 εντολές?(αυτα ως αναφορά στον "εγκλωβισμό σας σε μύθους" που σας απέδωσα)

ε/"....Δεν συμμερίζομαι την βολική για τον Σύριζα άποψη περί βαθέως Κράτους που καιροφυλακτεί.....ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος έχει πρωτοστατήσει στον αντιφασιστικό αγώνα...."

Η αποψή σου σεβαστή και μακάρι ναχεις εσύ δίκιο.Γνωρίζω πάντως πως αναρχικοί στήν Ολλανδία(Ουτρέχτη),πολύ πρίν απο τις εκλογές είχαν κάνει μια πολιτική ανάλυση,πώς ήταν βέβαιο(λόγω αγανάκτησης τής κοινωνίας)ότι θα κερδίσει ο Σύριζα στίς εκλογές αλλά θα χτυπηθεί ανελέητα εσωτερικά και εξωτερικά ώστε νά "πέσει" σύντομα,ώστε μετά θριαμβολογώντας να κυβερνήσει η Δεξιά + ακροδεξιά!

Οταν έγραφα με εισαγωγικά,"τσαμπουκάδες και αγωνιστές" δέν εννούσα τον αντιφασιστικό αγώνα του χώρου σας-που τον αναγνωρίζω-με τους φασίστες σαν αντιπολίτευση(και μάλιστα κάποιους στην φυλακή).Εννοώ με τους φασίστες κυβέρνηση ,να δώ πόσοι "αγωνιστές" ,θα συνεχίσουν τις καταλήψεις.Προφανώς είσαι νέα και δεν έζησες σε καθεστώς δικτατορίας.Ακροδεξια κυβέρνηση=φασισμός,είναι χειρότερη και απο την Δεξιά.

στ/"οποιος υιοθετεί την θεωρια των δύο άκρων...."

Αντι άλλης απάντησης,αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα απο τον "Δωδεκάλογο τού Γύφτου" τού Κ.Παλαμά.Αυτος ο ταλιμπανισμός =χυδαιότητα στην πράξη,στο αγαλμά του (και όχι ο μοναδικός δυστυχώς) στο κέντρο τής Αθήνας από "συμπαραστάτες αναρχικούς-αντιεξουσιαστές" στούς απεργους πείνας,που δέν καταδικάστηκε απ τό σύνολο τού χώρου σας ,για μένα είναι άκρο ,χειρότερο κι απο το ακροδεξιό!

Λυπάμαι που θα προσβάλλω (λεκτικά!)πάλι κάποιους από εσάς αποκαλώντας τους και "αγράμματους" ,αλλά όσοι βεβήλωσαν τον Παλαμά,τήν Κυβέλη και τόν Ξενόπουλο είναι όντως...αγράμματοι!

"....Είμαστε εμείς οι αθάνατοι απολίτιστοι
κι οι πολιτείες λημέρια των ακάθαρτων
κι οι πολιτείες λημέρια των κιοτήδων
στη στρούγγα λυσσομάνημα και φαγωμός
λύκων,σκυλιών,προβάτων και τσοπάνηδων
Γιούχα και πάλι γιούχα τών πατρίδων!

Τέλος -φιλική συμβουλή, διαβάστε, διαβάστε ...όχι μόνον τά επαναστατικά "εκλαϊκευμένα Κοράνια" και ψαχτείτε πολύ ,μα πάρα πολύ αναμεταξύ σας!Ο χώρος σας είναι εξαιρετικά ευάλωτος για παρείσφρυση οποιουδήποτε προβοκάτορα,που μπορεί να παρασύρει-όπως ξανάγραψα-τα καλύτερα μυαλά στην εξόντωση!

Ν. ΠΑΥΛΟΥ
_____________
υγ/για την διαφορά της πράξης και τού λόγου πάλι, σημειώνω οτι το δικό μου κείμενο λογοκρίθηκε και κόπηκε απο την διαχειριστική ομάδα τού athens.indymedia σε αντίθεση με εκείνο τής κας Μαρκάκη. Ελπίζω αυτή την φορά το κειμενό μου να μήν έχει τήν ίδια τύχη με το πρώτο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: