ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Στηρίζει η αντιπολίτευση την εθνική διαπραγμάτευση; ή...


Αλ. Τσίπρας: Θα στηρίξει η αντιπολίτευση την εθνική διαπραγμάτευση ή θα παραμείνει φερέφωνο των εταίρων;
Αλέξης Τσίπρας: Από την πρώτη μέρα δηλώσαμε ότι η χώρα σταματάει να είναι μνημονιακή αποικία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να γνωρίζουν οι πολίτες όλα όσα γίνονται στη διαπραγμάτευση με διαφανείς και ανοικτές διαδικασίες.

...θα παραμείνει
φερέφωνο
των εταίρων;



Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης που αφαιρεί τα βάρη από τους αδύναμους πολίτες μεταθέτοντάς τα σε αυτούς που δεν έχουν επωμιστεί το μερίδιό τους στην κρίση. «Η κυβέρνηση αυτή είπε απαγορευμένες λέξεις όπως εθνική ανεξαρτησία, γερμανικές αποζημιώσεις, Siemens. "Έπραξα σωστά κ. Σαμαρά;" που τα είπα αυτά μέσα στο Βερολίνο;». Και ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι εθνική και κάλεσε την αντιπολίτευση να τη στηρίξει.

Αναγκαία η αναδιάρθρωση του χρέους δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση της Βουλής για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Οι δανειστές δεν ζήτησαν την κύρωση της παράτασης της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή και το ζητά επιμόνως η αντιπολίτευση. Γιατί, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε πράξει κάτι τέτοιο, ούτε για το μνημόνιο. "Καμία νέα δανειακή σύμβαση δεν έχει υπογραφεί" δήλωσε ο πρωθυπουργός. Και δεσμεύτηκε  ότι η νέα συμφωνία θα έρθει στη Βουλή, όταν επιτευχθεί.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το γερμανικό δάνειο, ότι στην κατ' ιδίαν συνάντηση με την κ. Μέρκελ της είπε, ότι θα της κάνει δώρο το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου "και ένα μάρκο να ήταν" γιατί η ηθική διάσταση είναι πολύ πιο σημαντική από την υλική. Επικαλέστηκε το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου και ως απάντηση στην αντιπολίτευση καθώς κατηγορήθηκε ότι "άλλα λέει έξω και άλλα μέσα" από τον πρόεδρο του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη.


O πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ξεκίνησε υπενθυμίζοντας τον συνεπή αντιμνημονιακό προσανατολισμό της κυβέρνησης αυτής λέγοντας: "Από την πρώτη μέρα δηλώσαμε ότι η χώρα σταματάει να είναι μνημονιακή αποικία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να γνωρίζουν οι πολίτες όλα όσα γίνονται στη διαπραγμάτευση με διαφανείς και ανοικτές διαδικασίες. Επιλογή μας είναι η επιστροφή της δημοκρατίας στον τόπο. Η πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει την διαδικασία της κυβέρνησης και ζητά "να μην κάνουμε βήμα πίσω".

«Ταμειακό έλλειμμα αντί για πλεόνασμα παρέλαβε η κυβέρνηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώ σημείωσε ότι μόλις 70 εκ. ευρώ σε πέντε μήνες είχε καταφέρει να φέρει στα ταμεία η προηγούμενη κυβέρνηση με την περιορισμένη ρύθμιση που είχε κάνει για τις 100 δόσεις. Αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση έχει καταφέρει σε μία μέρα να μαζέψει 100 εκ. ευρώ.

Η κυβέρνηση πέτυχε αντί για περικοπές σε συντάξεις, αυξήσεις ΦΠΑ και απολύσεις θα υλοποιηθεί ένα νέο πρόγραμμα που θα μεταθέτει τα βάρη της κρίσης από τους φτωχούς σε όσους μπορούν να



_____________________________________________________________________

Ο Γ. Κατρούγκαλος κατήγγειλε τη στάση της Ν.Δ. που ενώ αναπαρήγαγε κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον του και δεν ήθελαν να απαντήσει καν σε αυτές. "Τα χαλκεία έχουν ραντεβού μαζί μου τον Ιούνιο στα δικαστήρια". Στόχος ήταν μέσω του προσώπου του κ. Κατρούγκαλου, να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

Ο Ευαγ. Βενιζέλος πήρε το λόγο και υπερασπίστηκε την αποχώρηση της Ν.Δ. Μίλησε για παραβίαση του Κανονισμού (ξανά) και για πλήγμα στη Βουλή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διάβασε το άρθρο 8 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει επακριβώς το "επί προσωπικού". Ο κ. Βενιζέλος εξανίστατο παρόλο που η πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα του δοθεί ο λόγος. "Αυτό τον τρόπο που τον βρήκατε;" είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στην απαράδεκτη συμπεριφορά κατά του προεδρείου της Βουλής με εκφράσεις όπως: "αυτό που σου λέω εγώ", "το λόγο, τώρα" κ.α. 

______________________________________________________________________
 


 πληρώσουν. Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι η μόνη που μπορεί να βάλει τέλος στην μνημονιακή πολιτική.

"Θα στηρίξετε την διαπραγματευτική στρατηγική για να μπει τέλος στη λιτότητα ή θα συνεχίσετε να συμπεριφέρστε ως φερέφωνα των εταίρων;" κάλεσε ευθέως ο πρωθυπουργός την αντιπολίτευση να απαντήσει.

Οι αντιφάσεις στον πολιτικό λόγο της αντιπολίτευσης είναι ενδεικτικές της σύγχυσης καθώς επί τόσα χρόνια κυβερνούσε δια αλληλογραφίας μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία χρέους, τόνισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Θεοδωράκη να απαντήσουν: Είναι μνημόνιο ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση ή η ρύθμιση για τις 100 δόσεις;

«Επιδιώκουμε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους και όχι άνευ όρων συνθηκολόγηση αυτό το γνωρίζουν όλοι στην Ευρώπη και γι' αυτό μας στηρίζει η ελληνική κοινωνία και γι' αυτό το λόγο ασκείται στην κυβέρνηση αυτός ο πόλεμος» τόνισε ο πρωθυπουργός. "Το Μνημόνιο πέρασε στην Ιστορία, τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις". Η νέα κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο μεταρρυθμίσεων είπε ο πρωθυπουργός και ρώτησε "ποια μεταρρύθμιση έχει γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από απολύσεις, κλείσιμο σχολείων, μειώσεις σε συντάξεις..." Ο κ. Σαμαράς ξέχασε τη μνημονιακή υποχρέωση που αφορούσε τα ΜΜΕ, ενώ έμειναν στο απυρόβλητο όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό όπως ο προηγούμενος υπουργός των Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που αφορούν την εναρμόνιση της χώρας με το ευρωπαϊκό δίκαιο, ελέγχους σε of shore εταιρείες, ειδικός φόρος για τις διαφημίσεις, μέτρα για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας κ.α.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: