ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Σε «βόρειους» και «νότιους» χωρίστηκαν στην άνω Πόλη Πάτρας με την νησίδα της μικρής περιμετρικής


Τα διαχωριστικά ήδη στήθηκαν για να απαγορεύσουν την διέλευση της οδού Γερμανού από τα Σχολεία Γλαράκη έως την Αγ. Παρασκευή!


Ήδη φαντάζουν αποκομμένοι και οι κάτοικοι των Εβραιομνημάτων από την διέλευση της οδού που φράσσει με «κυκλώπεια τείχη» την Τισσαμένους!


Σε «βόρειους και Νότιους» χωρίζεται από χθες η Άνω πόλη της Πάτρας, μετά την  ένωση της διαχωριστικής νησίδας που ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Κρόνος» απ’ όπου διέρχεται η μικρή περιμετρική.

Με αυτή την παρέμβαση αποκλείονται άμεσα οι κάτοικοι της περιοχής Αγ. Παρασκευής από την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στα δημοτικά Σχολεία Γλαράκη, που βρίσκονται προς την άνω πλευρά της πλατείας Ταμπαχάνων (Φιλικών).

Παράλληλα καθίσταται μονόδρομος η οδός Γερμανού, που διέρχεται παραλλήλως της πλατείας και στενεύει στο τμήμα αυτό με την ταυτόχρονη διαπλάτυνση κατά 4 μέτρων περίπου της νότιας πλευράς της.

Έτσι η μεν διέλευση των οχημάτων θα γίνεται ταχύτερα, αφού η οδός Γ΄ Ορειβατικού (τώρα πλέον μικρή περιμετρική) κατά την ανατολική πλευρά της, δεν θα συμβάλλεται με την οδό Γερμανού, ο δε  φόρτος της κυκλοφορίας θα επιβαρύνει παράπλευρες οδούς, με ότι αυτό συνάγεται από την πρόσθετη κίνηση των οχημάτων. Και η ανατολική λωρίδα της οδού Γ΄ Ορειβατικού (μικρή περιμετρική), που είναι άνοδος προς την περιοχή Κρητικών, θα εξυπηρετήσει κυρίως την κυκλοφορία όσων οχημάτων κατευθύνονται προς Σύνορα ή Κρητικά και έξοδο στο βάθος των Εβραιομνημάτων.

Βεβαίως οι ευρεσιτέχνες, κυρίως οδηγοί δικύκλων, βρήκαν ήδη την λύση και υπερβαίνουν τη διαχωριστική νησίδα με το δίκυκλό τους, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να συγκρουστούν με τα διερχόμενα ΙΧ. 

«Κυκλώπεια τείχη» στην οδό Τισσαμένους

Σε λίγο θα φραχτεί και η Τισσαμένους;
Στο μεταξύ μυστήριο παραμένει το τι θα γίνει με την συμβολή της μικρής περιμετρικής στο ύψος της οδού Τισσαμένους με την Παντοκράτορος, αφού πληροφορίες για φραγμό της Τισσαμένους, με «κυκλώπεια τείχη» ύψους τεσσάρων μέτρων, λόγω διέλευσης περιμετρικής, δεν διαψεύστηκαν από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, που στην ευθύνη της είναι το έργο.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα» καθώς με αυτή την παρέμβαση αποκλείεται τόσο η περιοχή Εβραιομνημάτων, όσο και αυτή στο Χαλίλι, αφού για να βγουν τα οχήματά τους στην πλατεία Ταμπαχάνων θα πρέπει να περάσουν μέσα από τη στενή Μακρυνόρους, πλάτους δυόμισι μέτρων ή να ακολουθήσουν την Ευρυπύλου και να «χυθούν» στη Μεσάτιδος. Εναλλακτικώς δε από την στενή οδό Γερανείων για να βγουν στα Κρητικά.

Αυτό όσον αφορά τα οχήματα. Το ερώτημα παραμένει για τους πεζούς, από πού θα περνούν, διερχόμενοι από τα Εβραιομνήματα; Και κυρίως με πόση ασφάλεια θα περνούν τις διαβάσεις τα παιδιά των δημοτικών σχολείων Ταμπαχάνων, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την κυκλοφορία ενός δρόμου χαρακτηρισμένου Α΄ Κατηγορίας, που σημαίνει χρήση του από δίκυκλα έως νταλίκες. Κι αυτό ισχύει τόσο για τους μικρούς μαθητές των Εβραιομνημάτων, όσο και γι αυτούς της συνοικίας Αγ. Παρασκευής.

Και το ερωτήματα παραμένουν: Αξίζει τον κόπο για την αύξηση της ταχύτητας κυκλοφορίας οχημάτων, μέσα από την πυκνοκατοικημένη περιοχή Ταμπαχάνων-Αγ. Παρασκευής, να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των πεζών, μαθητών και ενηλίκων; Και να μην παραμείνει ελεύθερη η πρόσβαση οχημάτων και κατοίκων στη συμβολή έμπροσθεν του σούπερ μάρκετ Κρόνος;

Αξίζει για τον ίδιο λόγο, κυκλοφορίας, να αποκοπεί ολόκληρη συνοικία  Εβραιμνημάτων, χωρίς να προβλεφθεί, έστω μία υπόγεια διάβαση, στη συμβολή της Τισσαμένους με την μικρή περιμετρική;








Δεν υπάρχουν σχόλια: