ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ



Του ΝΤΙΝΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Φέρτε στο νου σας το πρόσωπο του πιο φτωχού και αδύναμου ανθρώπου που έχετε δει και αναρωτηθείτε εάν το βήμα που συλλογίζεστε πρόκειται να φανεί χρήσιμο με κάποιον τρόπο σε αυτόν. Θα κερδίσει από αυτό; Θα ανακτήσει χάρη σε αυτό έλεγχο της ζωής και της μοίρας του;». 

Γκάντι


Η παραπληροφόρηση ή μισή γνώση της πραγματικότητας και η προσκόλληση σε συμπεριφορές που ακολουθούσε  το σύστημα είναι τόσο διαδεδομένο που νομίζεις και βρίσκεσαι σε εποχές που ούτε τα περιστέρια δεν είχαν… εφευρεθεί για τη ανταλλαγή πληροφοριών.

Οι περισσότεροι πολίτες ΔΕΝ είναι ενημερωμένοι ενώ ένα μεγάλο μέρος «τρέφεται» από  «σκουπίδια» που του προσφέρουν τα τηλεοπτικά  κανάλια  και τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά site και εφημερίδες και ραδιόφωνα. Αυτή η τροφή είναι σκέτο δηλητήριο.

Τρέφει κάθε φόβο, απαξιώνει κάθε καλό, σκοτώνει κάθε ελπίδα.

Αυτό το σύστημα πάρα –πληροφόρησης λειτουργεί ισοπεδωτικά  στους πολίτες ενώ συνεπικουρείται  από απλοϊκή και απλουστευτική «λογική» του «αυτονόητου» το οποίο έχει γίνει ταυτόσημο του ανόητου.

Παράλληλα, αυτό το σύστημα της μισής αλήθειας αποδεικνύεται ότι υιοθετείται από ευφυείς  ή  δήθεν ευφυείς πολίτες οι οποίοι τρέφονται με τα «μπάζα» αυτής της παραπληροφόρησης.

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας δεοντολογίας  διότι εκλείπει παντελώς στοιχειώδης ηθική συμπεριφορά, απουσιάζει ο ελάχιστος σεβασμός όχι τόσο στα πρόσωπα που κρίνονται και επικρίνονται -και σωστά- αλλά στον πολίτη, ο οποίος, μεταξύ  αγωνίας, προσπάθειας, πίεσης, ανασφάλειας κλπ. πρέπει να «περάσει» και από το φαστφουντάδικό  της πληροφόρησης και να «φάει» ότι βρώμικο  – και μόνο βρώμικο- βρει.
 .
Το βρώμικο μαγαζί σερβίρει βρώμικες ειδήσεις γιατί είναι βρώμικο σε όλο του το βάθος και σε κάθε μήκος και πλάτος. Και φυσικά αλέθει, ισοπεδώνει και αλλοτριώνει του δικούς του ανθρώπους. Είναι βρώμικο ψυχή τε και σώματι.

Μέσα σε αυτό το εμετικό  τοπίο της  πάρα-πληροφόρησης που κολυμπούν αστέρες αστεράκια και κοράκια των ειδήσεων δυστυχώς  συν-κολυμπούν πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες, είτε γιατί νομίζουν πως θα «διαφωτίσουν» τους πολίτες είτε γιατί έχουν αποδεχτεί το ρόλο του μαϊντανού και συμπλέουν με τους βλακώδεις αδώνηδες και τους ξεδιάντροπους λοβέρδους  και τους διάφορους  άλλους χυδαίους τιμητές που παρελθόντος που μας έφτασε εδώ, στην άκρη του γκρεμού.

Προφανώς τίποτα δεν προσφέρουν στον άνθρωπο, στους πολίτες που δεν έχουν δουλειά, στους φτωχούς, στην ασθενείς που βασανίζονται στους νέους που αγωνιούν και τρελαίνονται με τα αδιέξοδα, στους αφανισμένους μικρομεσαίους, στους φτωχούς συνταξιούχους;

Εκεί που καλούνται, αν έχουν ελεύθερο χρόνο- ειρήσθω εν παρόδω, είναι δυνατόν να έχουν ελεύθερο χρόνο με τόσο προβλήματα;- τα κυβερνητικά στελέχη,  είναι δίπλα στην κοινωνία εκεί που οι άνθρωποι διψούν για στήριξη και καθησυχασμό από τον ορυμαγδό που τους σερβίρεται. Η θέση όλων  που κατέχουν δημόσια και υπεύθυνα αξιώματα δεν είναι να χαριεντίζονται εν μέση οδό με τους αυτιάδες ή να αναλώνεται σε ιεροεξεταστικές μεθόδους εξέτασης κάθε… ταγματάρχη.

Η επιβεβλημένη αντισυμβατική συμπεριφορά, ή εναλλακτική συμπεριφορά απέναντι σε ένα σύστημα υποκριτικού, ανούσιου και αυτοτροφοδοτούμενου καθωσπρεπισμού δεν  επιβάλλεται με αυτούς τους τρόπους αλλά με αυτογνωσία, ήθος και στάση ζωής. 

Ο Δημόσιος βίος, για τα πρόσωπα «πρώτης» γραμμής είναι δρόμος αρετής και σεμνότητας, μέτρου-όχι μέτριου- και σοφίας,  ειδάλλως τροφοδοτεί το τέρας που υποτίθεται θέλεις να εξοντώσεις.

Είμαστε ίσως η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ΔΕΝ έχει πληροφόρηση για τους πολίτες αλλά ένα οχετό που ζέχνει «ειδήσεις» και πληροφορίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα ενός σάπιου συστήματος που ακόμα καλά κρατεί.

Και αυτό κάνει την καθημερινότητα ακόμα πιο βασανιστική για την πλειοψηφία τον πολιτών αυτού του τόπου.  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: