ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Γιάννης Λύχρος: Πότε κατάλαβαν την στροφή;

 
Συμφώνησαν με την συμφωνία του Φεβρουαρίου. Συναίνεσαν με την πληρωμή του ΔΝΤ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Συναίνεσαν με τα 47 σημεία. Χθες κατάλαβαν τι γινόταν;
 
Τα  παρακάτω γράφονται από ένα επιφανές στέλεχος της ριζοσπαστικής αριστεράς στο νομό Αχαΐας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε αξιόλογα ποσοστά στις εκλογικές καθόδους τους. 
 
Πρόκειται για τον Γιάννη Λύχρο, παλιό αγωνιστή του αριστερού κινήματος με κύρος στην κοινωνία της περιοχής και του ιατρικού κόσμου στον οποίο έχει θητεύσει αποκτώντας αξιόλογες περγαμηνές.
 
Τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω αποτελούν, μέρος από την προσωπική του σελίδα στο fb, απ' όπου ο διαχειριστής του Istologiou G. Mosxou τα αναπαραγάγει:
 
 
Τελευταία, δεν πολυσχολιάζω τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν κρύβομαι αλλά θλίβομαι. Ότι είχα να πω το ανάρτησα στο fb και δημοσιεύτηκε και στην «Αυγή» στις 19/07/15 και αλλού, με τίτλο «Η προσωπική στάση ενός αμετανόητου Συριζαίου» (http://www.avgi.gr/…/prosopiki-stasi-enos-ametanoitou-suriz…). Θέλω να απέχω από τον ενδοαριστερό κανιβαλισμό που δυστυχώς εξελίσσεται. Θεωρώ όμως υποχρέωσή μου, για να μην παρεξηγηθώ από την παρέα, να τοποθετηθώ απέναντι στην ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας. 

Η ριζοσπαστική αριστερά, τα τελευταία χρόνια, έκανε ένα θαύμα σε Ελλάδα και Ευρώπη και έδωσε ελπίδα στον κόσμο της εργασίας, για πρώτη φορά μετά την ολοκληρωτική πτώση των καθεστώτων του «υπαρκτού» και τον εξευτελισμό της σοσιαλιστικής ιδέας και του κομμουνιστικού οράματος από το Κ.Κ. Κίνας. 


Το θαύμα το έκανε ο όλος ΣΥΡΙΖΑ. Ο όλος ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την μάχη με τον διεθνή νεοφιλελευθερισμό. Ο όλος ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε.


Κάθε μια μεμονωμένη συνιστώσα θα έμπαινε δεν θα έμπαινε στην βουλή. Μερικές θα ήταν παντελώς άγνωστες στην κοινωνία. 


Και το 62% δεν ήταν επίτευγμα καμιάς μεμονωμένης συνιστώσας. Μπορεί πράγματι να ξεπέρασε τον όλον ΣΥΡΙΖΑ, όμως χωρίς τον όλον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνική του ακτινοβολία δεν θα είχε έρθει ποτέ. 


Θα χειροκροτούσα με τα δύο χέρια τις απόψεις τους, αν μου έλεγαν πότε κατάλαβαν την στροφή. Έξι μήνες ήταν υπερυπουργοί και υπουργοί στην κυβέρνηση. Είχαν υψηλόβαθμα στελέχη στην Κοινοβουλευτική ομάδα. Από το συνέδριο είχαν πάμπολλους κομματικούς κομισάριους στα ύψιστα κομματικά όργανα. Συμφώνησαν με την συμφωνία του Φεβρουαρίου. Συναίνεσαν με την πληρωμή του ΔΝΤ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Συναίνεσαν με τα 47 σημεία. Χθες κατάλαβαν τι γινόταν;; Και τι αντιπρότειναν; Τα 24 δις της Τράπεζας της Ελλάδας, που πρότεινε επιφανές στέλεχος της ΑΠ στην “ISKRA”;; Ή τις διαβεβαιώσεις του Λαπαβίτσα ότι «αυτή την στιγμή είναι αδύνατη η μονομερής αποχώρηση από το ευρώ»;;


Αν όμως έγινε «έγκλημα», το «έγκλημα» δεν ήταν στιγμιαίο. Η οποιαδήποτε μορφή «ρήξης» χρειάζεται προετοιμασία. Προετοιμασία δεν είχε γίνει καμιά και από κανέναν!!! 


Η όποια κωλοτούμπα, αν έγινε κωλοτούμπα, έγινε από τον όλον ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθένας έχει τις ευθύνες του, ιδιαίτερα όσοι ήταν υπουργοί, κομματικοί κομισάριοι και πολυπράγμονες παράγοντες. Δυστυχώς, κάποιοι ξέχασαν ότι μέχρι χθες συμφωνούσαν με την πορεία και ξαφνικά σαν νέοι Σαύλοι, είδαν το άγιο φως της αριστεροσύνης και ανένηψαν. 


Ασφαλώς και η ηγετική ομάδα έχει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Δεν έχω καμιά αμφιβολία για αυτό. Από εκεί θα ζητήσω ευθύνες και εξηγήσεις, τις οποίες δυστυχώς δεν βλέπω να αναλαμβάνονται και να δίνονται. Δεν αναγνωρίζω όμως σε κανένα το δικαίωμα, ξαφνικά να παριστάνει την αριστερά παρθένα. Ιδιαίτερα όταν με κριτική σε λάθος κατεύθυνση και για λάθος λόγους, προσπαθεί να καρπωθεί ευκαιριακά ωφελήματα, από την ήττα μιας πολιτικής που την υπηρέτησε μέχρι τέλους. 


Γιάννης Λύχρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: