ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδήλωση του Δήμου για την απελευθέρωση της Πάτρας



Από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στο Δημοτικό Θέατρο Πατρέων

“ΓΙΟΡΤΗ  ΒΟΥΝΟΥ 2015” - Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή ελαιοκάρπου - Δεν ισχύει η εντοπιότητα για τις 53 προσλήψεις
  
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνει εκδήλωση για την ημέρα απελευθέρωσης της Πάτρας απ’ τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις 4 Οκτώβρη 1944, διαφορετική από άλλες χρονιές, προκειμένου να συμμετάσχουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 7.30 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει:

-Ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλη Θωμόπουλο.
-Ιστορική διαδρομή από την Iταλική εισβολή ως την απελευθέρωση της Πάτρας, με προβολή φωτογραφικού υλικού και σύντομα επεξηγηματικά κείμενα από το δάσκαλο Πέτρο Βάη, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού.
-Συναυλία με τραγούδια του αγώνα και της αντίστασης από το Μουσικό Τμήμα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών.

Το δεύτερο τμήμα της εκδήλωσης μπορεί να παρουσιαστεί και σε  Σχολεία, από 6 έως 15 Οκτωβρίου, σε συνεννόηση με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και τον Πολιτιστικό Οργανισμό, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για την απελευθέρωση της πόλης μας, ένα ιστορικό γεγονός που πολύ λίγο διδάσκεται από τα σχολικά βιβλία και είναι ο αγώνας κοντινών και δικών μας ανθρώπων. Η ιστορία της πόλης μας, η δική μας ιστορία.

Για το λόγο αυτό, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος, έστειλαν ήδη σχετική επιστολή, στους Διευθυντές της Α/Θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς και στους Διευθυντές όλων των σχολείων του Δήμου.


“ΓΙΟΡΤΗ  ΒΟΥΝΟΥ 2015”

Παρασκευή  2 Οκτωβρίου 2015 στην Ελεκίστρα Πατρών

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΚΙΣΤΡΑΣ

Για 1η χρονιά φέτος η Τοπική Κοινότητα Ελεκίστρας, διοργανώνει εκδήλωση,   με τίτλο  “ΓΙΟΡΤΗ  ΒΟΥΝΟΥ  2015”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή  2 Οκτωβρίου 2015, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ελεκίστρας.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει :

1.    Λαϊκή μουσική Βραδιά με ορχήστρα και το χορευτικό του Δήμου Πατρέων
2.    Παραδοσιακή – Δημοτική  μουσική βραδιά  και το χορευτικό του Συλλόγου Νέου Σουλίου.
3.    Περιβαλλοντική έκθεση με θέμα το Παναχαϊκό όρος, τη βιοποικιλότητά και τις φυσικές ομορφιές του.
4.    Προβολή  ταινίας με θέμα το Παναχαϊκό Όρος.
5.    Προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων στους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Την  εκδήλωση  “ΓΙΟΡΤΗ  ΒΟΥΝΟΥ ΠΑΤΡΑΣ 2015” υποστηρίζει συμμετέχοντας  η  Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση  Πατρών Α.Ε. (ΑΔΕΠ Α.Ε.)
Η  Τοπική Κοινότητα Ελεκίστρας, προσδοκά ότι η εκδήλωση  “ΓΙΟΡΤΗ ΒΟΥΝΟΥ” μπορεί να αποτελέσει ένα σταθερό ετήσιο κοινωνικο-πολιτιστικό θεσμό που θα επιτύχει   τους στόχους των διοργανωτών δηλαδή την ανάδειξη της παράδοσης, του φυσικού περιβάλλοντος και τη σύσφιξη των κοινωνικών δεσμών των κατοίκων της περιοχής και του αστικού χώρου της Πάτρας.
Έναρξη εκδήλωσης ώρα 8.00 μμ


Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή ελαιοκάρπου
                                                                                       
Ο Δήμος Πατρέων θα προχωρήσει στη συλλογή ελαιοκάρπου της Δημοτικής περιουσίας από οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες  μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού  (ΚΟΔΗΠ) Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης, αναφέρονται τα εξής σχετικά:

Οι ενδιαφερόμενοι θα προβούν  στη συλλογή  του ελαιοκάρπου με δικά τους μέσα, χωρίς υποχρέωση διάθεσης μέσων  (π.χ. ελαιόπανα, αλυσοπρίονα, μεταφορικά μέσα, καύσιμα κλπ) από τον Δήμο ή τον ΚΟΔΗΠ.

Οι ωφελούμενοι  δε, είναι υποχρεωμένοι, να κρατήσουν το 90% της παραγωγής του ελαιολάδου για ιδιωτική  χρήση και το 10% να το διαθέσουν στην Τράπεζα Τροφίμων.

Επίσης, είναι υπεύθυνοι για το σωστό μάζεμα των ελιών χωρίς να προκαλέσουν κοπή ή καταστροφή  των δέντρων καθώς και για τον καθαρισμό των κλαδιών στο χώρο, υπό την επίβλεψη – επικοινωνία με γεωπόνους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στις κατά τόπους Τοπικές Κοινότητες και στις αντίστοιχες   Δημοτικές Ενότητες (Ρίου, Μεσσάτιδος, Βραχνέικα, Παραλία).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 Οι  δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων  θα καταθέσουν:
-Αίτηση 
-Αντίγραφο ταυτότητας,
-Αντίγραφο κάρτας τροφίμων

Οι μη δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων θα καταθέσουν:
-  Αίτηση
-Αντίγραφο ταυτότητας
-Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (χορηγείται από το Διαμέρισμα που ανήκουν)
-Πρόσφατη φορολογική δήλωση Ε1 οικονομικού έτους 2015
-Κάρτα ανεργίας ή σύμβαση εργασίας
-Απόδειξη ενοικίου ( αν δε φαίνεται στη Φορολογική Δήλωση )

Ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων από αύριο 1η Οκτωβρίου 2015 έως τις 16 Οκτωβρίου 2015.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης  και η επιλογή θα γίνει   βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.


Δεν ισχύει η εντοπιότητα για τις 53 προσλήψεις

Δεν ισχύει η εντοπιότητα και δεν απαιτείται βεβαίωση μονίμου κατοικίας για την πρόσληψη 53 ατόμων με 8μηνη σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου από το Δήμο Πατρέων. Αυτό ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών – Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Πατρέων, για να το λάβουν υπ’ όψιν τους οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν αρχίσει και υποβάλλουν ήδη τις αιτήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: