Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την παράταση της ενίσχυσης μέσω ΕΣΠΑ των κοινωνικών δομών είπε η Θ. Φωτίου!


Μέχρι και ψήφισμα καταδίκης της κυβέρνησης του κακού ΣΥΡΙΖΑ, από την Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Δυτ. Ελλάδας προώθησε ο κόκκινος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, για να εκθέσει την αν. υπουργό Θεανώ Φωτίου, στο οποίο αναφέρεται  επί λέξη:



«Η αναπληρώτρια Υπουργός, μετά από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την παράταση του προγράμματος, μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη. Ο σοβαρός κίνδυνος να κλείσουν οι κοινωνικές δομές, να βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι και να μη δίνονται ούτε αυτά τα ψίχουλα ανακούφισης σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια, απλά μετατίθεται.
Το Δ. Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας απαιτεί να λάβει μέτρα η κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτές και να αναλάβει το κράτος τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους, βάζοντας τέρμα στην εμπλοκή διαφόρων ΜΚΟ στη λειτουργία των δομών».

Παράλληλα έχει ζητήσει οι εργαζόμενοι που δεν θα απασχοληθούν στις κοινωνικές δομές να προσληφθούν στο δήμο Πατρέων, καθώς διαπιστώνεται ότι το ΚΚΕ βάλτωσε στο 5% και η δημοτικότητα του ίδιου του Πελετίδη πέφτει στο ναδίρ!

Έτσι ήρθε η άπονη Θεανώ Φωτίου, να του χαλάσει το πρόγραμμα επαναστατικής γυμναστικής που είχε σχεδιάσει και να δώσει  τη διαβεβαίωση στους εργαζόμενους συμβασιούχος στις κοινωνικές δομές, ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την παράταση της οικονομικής ενίσχυσης και το 2016 μέσω του νέου ΕΣΠΑ στις κοινωνικές δομές. 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης επεσήμανε επίσης πως η αξιολόγηση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου.

Στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα σήμερα η Θ. Φωτίου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την τρίμηνη παράταση της χρηματοδότησης του προγράμματος, έως το τέλος του χρόνου και στο ενδιάμεσο, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης του προγράμματος, ενώ θα γίνει προσπάθεια να περάσει το πρόγραμμα και στο νέο ΕΣΠΑ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δεν έδωσε λεπτομέρειες για το προσωπικό και τον φορέα υλοποίησης, καθώς το έργο δεν έχει εξειδικευθεί και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει πληρέστερη ενημέρωση στο νέο ραντεβού του Νοεμβρίου.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι επιφυλάχθηκαν για τις επόμενες κινήσεις τους, τηρώντας στάση αναμονής έως την επόμενη συνάντηση με την Θ. Φωτίου.

Το άκουσες δήμαρχε Κώστα Πελετίδη των Πατρινών; Αν όχι ξαναδιάβασέ το.