"Τις ευθύνες για την διαφθορά στην Ελλάδα, τις στρεβλώσεις του φορολογικού συστήματος και την ανυπαρξία επωφελών για την χώρα επενδύσεων τις χρεώνονται αυτοί που κυβέρνησαν τον τόπο επί δεκαετίες", απαντά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στις  "βολές" που εξαπέλυσε η ΝΔ για τις επαφές του στις ΗΠΑ.

"Ο ελληνικός λαός τους το καταλόγισε με μια βαριά  πολιτική ήττα μόλις πριν μερικές ημέρες. Θα συνιστούσαμε στην Νέα Δημοκρατία να εστιάσει στους εσωτερικούς της κλυδωνισμούς και το αλληλοφάγωμα των υποψηφίων αρχηγών της και να περιορίσει τις επικοινωνιακά αξιοθρήνητες επιθέσεις της στον πρωθυπουργό", καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα η ΝΔ κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι στις ΗΠΑ αντί να υποστηρίξει την ανάπτυξη, διέπραξε το ακριβώς αντίθετο. Η Ν.Δ. καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι "παρέπεμψε στο αόριστο μέλλον ένα μόνιμο σύστημα φορολόγησης και ότι κατήγγειλε πως υπάρχουν «διεφθαρμένες σχέσεις» στην προσέλκυση επενδύσεων".

Έλα Άδωνι Θεέ, πάρε και σώσε την ΝΔ-ΠΑΕ !


Στο μεταξύ στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ, με αφορμή την επικείμενη εκλογή προέδρου, ένα ακόμη ακροδεξιό σενάριο εξυφαίνεται. Μετά την υποχώρηση Βορίδη, ο Άδωνις που τον είχε κρυμμένο προεκλογικά, για λόγους σκοπιμότητας η ΝΔ, από σήμερα επανέρχεται.

"Έλα Θεέ, πάρε και σώσε την ΠΑΕ", είναι το σύνθημα με την γηπεδικού τύπου εμφάνιση Άδωνι, που αφού άφησε επί ημέρες να σέρνεται η υποψηφιότητά του, ως ενδεχόμενο ακροδεξιού στίγματος της ΝΔ, σε αντιπαράθεση με την καραμανλοποίηση, που επιχειρείται και με την επιστροφή στις ρίζες του καραμανλισμού της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος, τώρα μέσω διαδικτύου δηλώνει παρών!

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"Θέτω τον εαυτό μου και την πορεία μου στην πολιτική στην κρίση των Στελεχών, των Ψηφοφόρων και των Φίλων της Νέας Δημοκρατίας", έγραψε σε twitter και facebook, ο βουλευτής Β' Αθήνας της Ν.Δ.

Κι ωστόσο ενώ το μπλακ χιούμορ, για τις ψηφοφορίες "ένα δίφραγκο ότι ψηφίσεις", δίνει και παίρνει στο διαδίκτυο, σε αντίστοιξη του έαν γίνουν ανοικτές διαδικασίες αυτού του τύπου, πιθανόν είναι να πάρει και τις εκλογές της ΝΔ ο Αλ. Τσίπρας, αφού μπορεί ο κάθε περαστικός απ' τα γραφεία του κόμματος να ψηφίζει, έγκυροι παρατηρητές υπενθύμιζαν την ρήση που έγραψε ο Αλέξης πρόσφατα στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb: "Δεν είμαστε άγιοι να μας χειροφιλούνε"!

Ναι, αλλά ότι δεν πρόκειται να αποπειραθούν να πάρουν και τις εκλογές για Πρόεδρο της ΝΔ, αυτό δεν το εγγυάται κανείς από το ΣΥΡΙΖΑ!