Διευκρινίσεις του γ.γ. Γιώργου Θαλάσση για το κλειδωμένο γραφείο

Διευκρινίσεις για την αλλαγή κλειδαριάς στο γραφείο της βιβλιοθήκης της Βουλής έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Θαλάσσης, τονίζοντας ότι ο ίδιος άλλαξε την κλειδαριά και κλείδωσε το γραφείο.


Όπως σημειώνει, η διεύθυνση της βιβλιοθήκης υπάγεται απευθείας στον γενικό γραμματέα της Βουλής και τονίζει ότι το γραφείο παρέμεινε κλειστό, μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της βιβλιοθήκης και μέχρι την πλήρωση της θέσης.

Είχε προηγηθεί επιστολή των υπαλλήλων της βιβλιοθήκης της Βουλής, στην οποία αναφέρουν ότι το γραφείο 207, είναι κλειδωμένο και δεν μπορούν να το ανοίξουν από τις 24 Αυγούστου μιας και κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται το κλειδί.

Τέλος στις διευκρινίσεις του Γ.Γ. της Βουλής συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω:

"Η θέση στη διεύθυνση της βιβλιοθήκης είναι προσωρινά κενή μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Δρακόπουλου. Η κ. Δρούλια δεν είναι διευθύντρια, αλλά τμηματάρχης υποψήφια για τη θέση διευθυντή/διευθύντριας, όπως και οι άλλες τμηματάρχες της βιβλιοθήκης. Παρόλο που δεν είναι διευθύντρια είχε οικειοποιηθεί το γραφείο της διεύθυνσης κατά τρόπο αήθη, δόλιο και καταχρηστικό για να δημιουργήσει de facto καταστάσεις και να επιβάλει τον εαυτό της στη θέση της διευθύντριας".

"Επιπλέον παραπλάνησε (σ.σ.: η κα Δρούλια) τους δημοσιογράφους, ώστε να εμπλακεί το όνομα της Προέδρου της Βουλής, η οποία δεν έχει δει ποτέ αυτό το γραφείο, και να κερδίσει έτσι δημοσιότητα. Άλλωστε όποιος δει αυτό το γραφείο θα απογοητευθεί, γιατί δεν έχει καμιά σχέση με τις περιγραφές που του έγιναν. Τέλος, διαβεβαιώνω, ότι όσο εξαρτάται από εμένα, το γραφείο αυτό θα παραμείνει κλειδωμένο, ώστε να διαφυλαχθεί και να παραδοθεί στο πρόσωπο που θα επιλεγεί για τη θέση διευθυντή/διευθύντριας. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα με καθιστούσε συνεργό της κ. Δρούλια.