ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Τιμολόγια λειψυδρίας από Πελετίδη, Φίλια, Πατούχα



Ενώ το φράγμα Πείρου-Παραπείρου βρίσκεται στο 90% της ολοκλήρωσής του και η κυβέρνηση βρίσκεται στα δικαστήρια με την Μηχανική εταιρία κατασκευής του, που ζητά παράλογες ικανοποιήσεις σε βάρος της Πολιτείας, ο  Δήμος του «κόκκινου» Πελετίδη, αντί να πιέσει προς την ολοκλήρωσή του, απέχει.

Αντίθετοι οι Χριστόπουλος, Σπαρτινός και Παναγιωτόπουλος στις αυξήσεις των τιμολογίων νερού στην Πάτρα και την εγκατάλειψη του φράγματος Πείρου-Παραπείρου


Χωρίς προοπτική και όραμα η υδρευτική πολιτική του «Κόκκινου» Δήμου Πατρέων βρήκε υποστήριξη από διαμετρικά αντίθετες συμμαχίες, απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Λείπουν οι θέσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που φέτος το καλοκαίρι χτύπησε ηχηρά την πόρτα της πόλης και αναμένεται να επιταθεί το συμβάν και το ερχόμενο καλοκαίρι. 
Ενώ το φράγμα Πείρου-Παραπείρου βρίσκεται στο 90% της ολοκλήρωσής του και η κυβέρνηση βρίσκεται στα δικαστήρια με την Μηχανική εταιρία κατασκευής του που ζητά παράλογες ικανοποιήσεις σε βάρος της Πολιτείας, ο  Δήμος του «κόκκινου» Πελετίδη, αντί να πιέσει προς την ολοκλήρωση και την διαδημοτική διαχείριση του φράγματος μέσα από το πρόγραμμα της εταιρείας ΕΤΕΡΑ (ΥΠΕΧΩΔΕ), ώστε να αντιμετωπιστεί η κατά 50% διαρροή του πατραϊκού ύδατος και μέσα από την ενοποίηση ενοτήτων στο δίκτυο να υπάρξει αλληλοκάλυψη υδρευτικών ελλείψεων, παραμένει λίθινα σταθερή στην κρατικίστικη αντίληψη ότι είναι υποχρέωση του κράτους η κατασκευή και ολοκλήρωση του φράγματος. 
Αρνείται έτσι την οικονομική ανακούφιση της ΔΕΥΑΠ κατά 2 εκατομμ. ευρώ το χρόνο, αρνούμενη το πρόγραμμα και απλά αρκείται στην καταβολή τεσσάρων εκατ. ευρώ το χρόνο, κόστος για την εξασφάλιση ύδατος στους πολίτες, εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. είναι πληρωμή ρεύματος στη ΔΕΗ από γεωτρήσεις.
Περάν αυτών η εις βάθος 250 μ. γεωτρήσεις για ύδρευση κατασπαταλούν υπόγειους πόρους, που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με την λήψη τους από το φράγμα.
Επί του θέματος, αναμένεται αύριο ανακοίνωση-τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΡΑΠ.
Η εισήγηση για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Πάτρας εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία των παρόντων, σήμερα Δευτέρα 14-12-2015. Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ Κ. Πελετίδης), «Τώρα για την Πάτρα» (Α. Φίλιας απόντος Γ. Δημαρά ), «Ανυπότακτη Πολιτεία» (Χρ. Πατούχας), κατά ψήφισαν η παρατάξεις: «Νέα Πόλη» (ΝΔ  Κ. Χριστόπουλος), «ΡΑΠ» (ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σπαρτινός), «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» (Ν. Παναγιωτόπουλος).
Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίου του δημάρχου Κ. Πελετίδης, που δεν συμμερίζονται οι της αντιπολίτευσης τρεις παρατάξεις, η δημοτική αρχή παραπέμπει στις καλένδες το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, κάτι που θα είναι αρνητικό για τις κλιματικές εξελίξεις στην πόλη, ενώ με το νέο τιμολόγιο, χαϊδεύονται αυτιά, προς άγραν ψήφων, εγκαταλειπομένων των σχολείων, τα οποία δεν μπαίνουν σε πρόγραμμα δωρεάν παροχής ύδατος.
Με την αντικυβερνητική πολιτική, συμβατή με την κομματική γραμμή που έχει επιβάλλει το ΚΚΕ στον Δήμο Πατρέων και πάντα σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε ο Δήμος:  
«Διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων του ειδικού τιμολογίου για κοινωνικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία οξύνει παραπέρα η αντιλαϊκή πολιτική,  με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων και θέσπιση εκπτώσεων στις χρεώσεις τιμολογίων νερού και για τα βυτία λυμάτων για όλες τις ευπαθείς ομάδες, συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για το έτος 2016.
Αυξάνονται οι εκπτώσεις στους πολύτεκνους, στους τρίτεκνους, στις μονογονεϊκές οικογένειες, στους δικαιούχους επισιτιστικής βοήθειας, στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων και γενικά στην λαϊκή οικογένεια που πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση.
Η τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Πατρέων
Επίσης η τιμολογιακή πολιτική προβλέπει  τη μείωση στα τιμολόγια στις περιοχές των πρώην Δήμων Ρίου, Μεσσάτιδας, Παραλίας, Βραχνεΐκων.
Προβλέπεται ότι από τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ θα ωφεληθούν περισσότερες από 6.000 οικογένειες. Στις 3.000 οικογένειες που είχαν ατέλεια το 2015 προστίθενται το 2016 ακόμη 3.000 οικογένειες.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην δευτερολογία του στη σημερινή (Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΠ λόγω της έλλειψης προσωπικού και επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση που απαγορεύει τις προσλήψεις. Όσον αφορά στο φράγμα Πείρου – Παραπείρου ο κ. Πελετίδης είπε ότι είναι υποχρέωση του κράτους να περατώσει το έργο του φράγματος και όχι της ΔΕΥΑΠ. Ας λειτουργήσει το κράτος στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδιασμού ώστε τα έξοδα να μη τα πληρώσει ο λαός. Όσον αφορά για το Βιολογικό Καθαρισμό ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι υπέρ των απαλλοτριώσεων. Διαφωνούμε πλήρως, είπε ο κ. Πελετίδης, που το κράτος δεν πληρώνει τα χρήματα που οφείλει η κεντρική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τα δώσει κι έθεσε θέμα για το πού πήγαν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ. Τέλος ο Δήμαρχος είπε ότι στα ειδικά τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ να ενταχθούν και οι μακροχρόνια άνεργοι.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, είπε ότι τη διετία θα υπάρξει μια ελάφρυνση 4,2 εκ. ευρώ για τις οικογένειες του Δήμου Πατρέων που πλήττονται από τα εφαρμοζόμενα κυβερνητικά μέτρα που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: