ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας τρύπησε χθες τα δίχτυα του κυνισμού



Όχι μ' ένα είκοσι δύο μπλε, που τραγούδησε ο Κραουνάκης. Αλλά με μια ομιλία στη Βουλή για το δράμα των προσφύγων!


Ευτυχώς. Ευτυχώς που υπάρχουν στην παγωμένη, κατεψυγμένη, μεταλλική πολιτική και κάποιες στιγμές που διαπερνά τον θώρακά της η ανθρώπινη ζεστασιά.


«Κλειδί» ο Μοσκοβισί και για τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ


«Κλειδί» ο Μοσκοβισί και για τα 2 δισ.  

  • «Όταν δίνουμε στέγη σε 50.000 πρόσφυγες, δεν μπορεί να μας ζητούν οι Θεσμοί να πετάξουμε Έλληνες από τα σπίτια τους», το μήνυμα Τσίπρα στον Στάϊνμαϊερ για τους πλειστηριασμούς. Αν δεν υπάρξει συμβιβασμός, πάνε για πολιτική λύση

Υπ. Υγείας: Κάρτα υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες


Θα αναφέρει βασικά χαρακτηριστικά και αποτελέσματα των εξετάσεων σε σχέση με την υγείας τους


Στη θέσπιση κάρτας υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες, προχωρά το υπουργείο Υγείας μέσα στον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στο Πρακτορείο FM.

Προσφυγικό: Το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε χαμπάρι τίποτε!


 
Κατηγορεί τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι... χύνει κροκοδείλια δάκρυα!

Σε εξαιρετικά επιθετικούς τόνους συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση ακόμα και για τα πολύ μεγάλα και τα εθνικά ζητήματα, όπως είναι το πανευρωπαϊκό και διεθνές θέμα των προσφυγικών ροών.

Συγκροτήθηκε νέα κίνηση από πρώην της ΔΗΜΑΡ

Η συγκρότηση της πολιτικής κίνησης "Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς" (Ε.ΚΙ.Ε.Α.) αποφασίστηκε σήμερα από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πρώην στελεχών και μελών της ΔΗΜ.ΑΡ., που πραγματοποιήθηκε στο "Cine Κεραμεικός".

Στόχος της νέας κίνησης είναι "να ενθαρρύνει το διάλογο στο χώρο της Αριστεράς, να αναλάβει πρωτοβουλίες ενωτικού χαρακτήρα και να αναδείξει την ανάγκη των μεταρρυθμιστικών πολιτικών με αριστερό πρόσημο και ευρωπαϊκό χαρακτήρα".

Στο συντονιστικό όργανο της Ε.ΚΙ.Ε.Α. συμμετέχουν οι: Δήμητρα Αλεβίζου, Γιάννης Γάτης, Βαγγέλης Ζορκάδης, Δώρα Καλλιπολίτη , Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Γιώργος Παλαμαριζής, Παναγιώτης Παναγιώτου, Χρήστος Πετράκος, Βασίλης Τραυλός.

Ούτε ένας επιζών από τη συντριβή του ρωσικού Airbus


Κανένας επιζών από τη συντριβή του ρωσικού Airbus στο Σινά

 

 

"Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρχαν 217 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος στο αεροπλάνο"


Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο.

Δραγασάκης: Να σπάσουμε το καταστροφικό φαύλο κύκλο




 

Ανάμεσα στις τράπεζες και την πραγματική οικονομία

«Υπάρχει ένας καταστροφικός φαύλος κύκλος ανάμεσα στις τράπεζες και την πραγματική οικονομία. Aν δεν τον σπάσουμε θα βουλιάζουμε διαρκώς» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Δραγασάκης, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Ο Κομήτης - νεκροκεφαλή "φλερτάρει" σήμερα με τη Γη



Κομήτης - νεκροκεφαλή "επισκέπτεται" τη Γη, ανήμερα του Χάλογουιν

Φωτογραφία από www.jpl.nasa.gov




Δύο σκοτεινές τρύπες που θυμίζουν μάτια, μια στρογγυλή οπή στο επίπεδο της μύτης και ένα λευκό περίγραμμα σε μορφή κρανίου!

 "Ο μεγάλος βράχος που θα περάσει κοντά στη Γη είναι πιθανότατα ένας νεκρός κομήτης που, κατά παράξενο τρόπο, μοιάζει με νεκροκεφαλή" ανέφερε η NASA σε ανακοίνωσή της.

"Καλλιστεία αντιπολίτευσης" μεταξύ των υποψηφίων


Καυγάς για την υπερψήφιση της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου
 
Κλιμακώνεται σταδιακά η ένταση μεταξύ των διεκδικητών του προεδρικού θώκου της Ν.Δ., καθώς οι Ευ. Μεϊμαράκης, Κυρ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας και Άδ. Γεωργιάδης ξεδιπλώνουν την τακτική τους με στρατηγική δεύτερου γύρου.

Μεγάλη πορεία στον Έβρο για να γκρεμιστεί ο φράχτης


Μεγάλη πορεία στον Έβρο για να γκρεμιστεί ο φράχτης, να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο
Η Αστυνομία ενημέρωσε νωρίτερα ότι ο φράχτης του Έβρου βρίσκεται σε ζώνη του στρατού και απαγορεύεται η διέλευση. Και κατά συνέπεια η Αστυνομία δεν θα τους ακολουθήσει μέχρι εκεί!
 
Συμμετείχαν διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα με σύνθημα "Να σταματήσουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο"

Στα 14,4 δις οι ανάγκες των 4 συστημικών τραπεζών

EKT: Στα 14,4 δις € οι κεφαλαιακές ανάγκες των 4 συστημικών τραπεζών
Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. 
Στο μεταξύ στα 14,4 δις ευρώ διαμορφώνονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, όπως προκύπτει από τη διαγνωστική άσκηση της ΕΚΤ, εκ των οποίων τα  4,4 δις ευρώ από το βασικό σενάριο.  

Συνάντηση εργασίας Απ.Κατσιφάρα-Σ.Αναγνωστοπούλου


Στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Δ. Ελλάδας και Υπ.Παι. στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση


Συνάντηση εργασίας με την αν. Υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, είχε σήμερα πρωί του Σαββάτου της 31-10-2015,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα. Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:

Ο.... ασθενής του Τάκη Τζελάτη


Καλησπέρα από τον ΚΥΡ, στους φίλους του Istologiou


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Αίθουσα στη μνήμη «Αγγελικής Παπαγιαννοπούλου»

Σημερινό πρωινό στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Καραμανδάνειο, υπό το βλέμμα του αείμνηστου Καραμανδάνη στο κάδρο.


Πρόκειται για την εκλιπούσα Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου. - Στην τελετή παρέστη και η αγαπημένη της κόρη Κρίνα Βλαχάκη


Αλ. Τσίπρας: Ντροπή για την ανικανότητα της Ευρώπης



Αλ. Τσίπρας για προσφυγικό: Ντροπή για την ανικανότητα της Ευρώπης, να καταδικαστεί η λογική των φρακτών
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν μπορεί να μπει στη λογική της κοστολόγησης μιας ανθρώπινης ζωής υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες είναι ένας λαός φτωχός, αλλά «πλούσιος σε αξίες κι ανθρωπιά».

 

Καταδίκη στη
λογική φρακτών



Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΦΟΒΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ

Στις ακτές μας ξεβράζεται ο ίδιος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός


Αλ. Τσίπρας για προσφυγικό: Ντροπή για την ανικανότητα της Ευρώπης, να καταδικαστεί η λογική των φρακτών
"Κύριε Κουμουτσάκο, η δευτερολογία σας απέδειξε όχι μόνο ότι δεν έχετε προτάσεις, αλλά και ότι δεν γνωρίζετε καλά και τα ζητήματα τα οποία ρωτάτε", απάντησε ο Αλ. Τσίπρας στον εκπρόσωπο της ΝΔ, που προηγουμένως είχε επικρίνει την κυβέρνηση, ότι δεν ζήτησε ανταλλάγματα για το Προσφυγικό όπως η Τουρκία.



Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το Προσφυγικό κατά την ώρα του Πρωθυπουργού

Για τεχνικούς λόγους, ανέφικτο το άνοιγμα του φράκτη


Ο υπουργός Γ. Μουζάλας απέκλεισε κατηγορηματικά, οποιουσδήποτε εθνικιστικούς λόγους - Αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μπορεί να υπάρξει πιο λογική θέση, σε μία συζήτηση, από το ''ανοίξτε τον Εβρο''» δήλωσε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι είναι και δική του προσωπική θέση, σε θεωρητικό επίπεδο.

Γ. Κουμουτσάκος (ΝΔ): Λαθραίοι οι πρόσφυγες!


Επαναφορά στη «σκληρή γραμμή» φαίνεται να επιλέγει η Ν.Δ. για να καλύψει την ανεπάρκεια θέσεων στο προσφυγικό ζήτημα

«Όποιος διαβάζει χωρίς να του επιτρέπεται λέγεται λαθραναγνώστης, όποιος κυνηγάει παρανόμως λέγεται λαθροκυνηγός, όποιος επιβαίνει παρανόμως σε ένα μέσο λέγεται λαθρεπιβάτης…» είπε με έμφαση ο Γ. Κουμουτσάκος μιλώντας για «πόλεμο λέξεων» και όχι για λύσεις στα προβλήματα.
Υποστήριξε ωστόσο ότι «μπορεί να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα» η χρήση της λέξης στην ελληνική αιτιολογώντας, όμως, τον όρο με βάση την παρανομία.

Τσακαλώτος: Ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα



Τσακαλώτος: Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα

Εκρίθηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση

 

"Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα"  διαβεβαίωσε μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Έτσι θα αλλάζουν οι διοικήσεις των τραπεζών


Η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει το μέγεθος, τη δομή και την κατανομή των αρμοδιοτήτων εντός του διοικητικού συμβουλίου και των επιτροπών του σύμφωνα με τις επιχειρηματικές ανάγκες του πιστωτικού ιδρύματος.



Νέους όρους αξιολόγησης στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών φέρνει το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση

Στρατηγικοί "παίχτες" στις Συνεταιριστικές τράπεζες



Μπαίνουν στρατηγικοί "παίχτες" στις Συνεταιριστικές τράπεζες
Ανατροπές με εισαγωγή στρατηγικών "παιχτών" για τις Συνεταιριστικές τράπεζες φέρνει το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται ως αναγκαία η τροποποίηση της νομοθεσίας, έτσι ώστε να δοθεί το δικαίωμα στις ίδιες τις συνεταιριστικές τράπεζες, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης να επιτρέψουν τη χορήγηση περισσοτέρων δικαιωμάτων ψήφου και δικαιωμάτων σύμπραξης σε σημαντικούς θεσμικούς εταίρους, ήτοι ισχυρούς στρατηγικούς επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παραπάνω πραγματοποιείται για να προσελκυθούν νέα κεφάλαια στην ελληνική τραπεζική αγορά.

Πάνω από 70 νεκρά παιδιά στο Αιγαίο τους δύο μήνες



Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στη Λέσβο
Σύμφωνα με την Save the Children, 69 παιδιά έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτώβρη.

 

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στη Λέσβο - Εκκληση Ολάντ να σταματήσουν να υψώνονται φράκτες

Στις 9 Νοεμβρίου το θέμα της δόσης των δύο δισ. ευρώ


 
Το γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ


Στην ατζέντα του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου θα βρεθεί και το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ θα συζητηθεί και το θέμα της παραχώρησης της δόσης των δύο δισ. ευρώ προς την Αθήνα.

Δεν πρέπει να είσαι Σέρλοκ για να εντοπίσεις το πρόβλημα


Δεν χρειάζεται να είσαι ο Σέρλοκ για να εντοπίσεις το πρόβλημα

Λέει ο Μπένεντικτ Κάμπερματς, ο 41χρονος Άγγλος ηθοποιός σε ρόλο "Σέρλοκ Χολμς"


Δεν χρειάζεται να είσαι ο Σέρλοκ Χολμς, για να ανακαλύψεις το γιγαντιαίο προσφυγικό πρόβλημα που συμβαίνει γύρω σου, στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, παντού. Και πολύ περισσότερο δεν χρειάζεται να είσαι ο διάσημος Βρετανός ντετέκτιβ για να αντιληφθείς ότι μία λύση σε ατομικό επίπεδο έστω είναι η ελάχιστη ανθρωπιά που μπορεί ο καθένας να επιδεικνύει.

Η διεθνής κοινότητα να πιέσει Τουρκία, ζητούν οι ΑΝΕΛ


ΑΝ.ΕΛΛ.: Η διεθνής κοινότητα να πιέσει την Τουρκία

ΚΚΕ: Όχι σε μια Ελλάδα σταθμό συγκέντρωσης εγκλωβισμένων προσφύγων

«Η διεθνής κοινότητα, ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να πιέσουν την Τουρκία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για το θέμα των προσφύγων» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Μ. Χρυσοβελώνη τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη «να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατόν η απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής που προβλέπει να επιδοτηθούν οι χώροι προσφύγων στις χώρες πρώτης υποδοχής».

Μονταζιέρα κατά του Αλέκου Φλαμπουράρη

 


Ο υπουργός Επικρατείας κατηγορείται ότι μπήκε, χωρίς να το δικαιούται, στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ έκανε χρήση προηγούμενης δυνατότητας της κυβέρνησης Σαμαρά με 12 δόσεις, τις οποίες και πλήρωσε...

Την Κυριακή η ΠΥΣ για λεπτομέρειες ανακεφαλαιοποίησης






Την Κυριακή, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης, δηλαδή ποιο θα είναι το ποσοστό των μετοχών του ΤΧΣ στις τράπεζες καθώς επίσης και ποιο θα είναι το ποσοστό των μετατρέψιμων ομολόγων τύπου coco's.

Εγκαινιάζεται η πρώτη μονάδα απεξάρτησης στις φυλακές


Στα Διαβατά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα


Την πρώτη στην Ελλάδα μονάδα απεξάρτησης μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα, που θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα των φυλακών Διαβατών, θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 84 άτομα, τα οποία θα ακολουθούν το πρόγραμμά της σε καθημερινή 24ώρη βάση, χωρίς να επιστρέφουν στα κελιά με τους υπόλοιπους κρατουμένους.

Πενήντα διεθνή ΜΜΕ καταγγέλλουν τον Ερντογάν

Υπερήφανος ο Ερντογάν για 2000 νεκρούς "τρομοκράτες"
«Πλέον 2.000 τρομοκράτες έχουν χάσει τη ζωή τους εντός και εκτός της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας στον τηλεοπτικό σταθμό AHaber.

 

Για πλήγματα σε βάρος της ελευθεροτυπίας - Νοιώθει υπερήφανος για τη δολοφονία 2000 "τρομοκρατών"

Στόχος μας παραμένει ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα

Υπέρ αναδιανεμητικού συστήματος και αναζήτησης νέων πόρων η Π.Γ.

Σε κλίμα συνεννόησης και με στόχο τη διαμόρφωση μιας πρότασης με "κοινωνικά δίκαια χαρακτηριστικά", που επιπλέον θα διατηρεί τον κοινωνικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, συζητήθηκε το ασφαλιστικό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου.

Με διπλό υπολογισμό και οι "θεμελιωμένες" συντάξεις μέχρι 31.12.2014


Το τμήμα της σύνταξης μετά το 2011 (Νόμος Λoβέρδου) αφορά η εγκύκλιος Πετρόπουλου

Ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων από το 2011 και μετά διευκρινίζεται με χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και αφορά μια νέα κατηγορία που προστέθηκε και αναφέρεται στους ασφαλισμένους που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1η.9.2015.

Προστασία για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης



Από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως την 31 Αυγούστου του παρόντος έτους

Νέα διευκρίνηση για τις συντάξεις εκείνων των ασφαλισμένων που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης έως τις 31.12.2014 και συνταξιοδοτήθηκαν από 1.1.2015 έως 31.8.2015, εξέδωσε το Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Τσακαλώτος παραίτησε τον πρόεδρο Κεφαλαιαγοράς


Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
 
Του είχε υποβάλλει αίτημα ο Υπουργός Οικονομικών

Την παραίτηση του υπέβαλε ο επί μία τετραετία επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

Με κόντρα αντικυβερνητική, αλλά και παραινέσεις

Από τη λειτουργία του Αγιασμού για τα εγκαίνια της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς!



Αγιασμός για την νέα εκπαιδευτική χρονιά, στο Καραμανδάνειο και μετονομασία Αίθουσας στην μνήμη της «Αγγελικής Παπαγιαννοπούλου»

Πατούλης: Στους δήμους η διαχείριση των απορριμμάτων


Χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο της Κεντρικής Κυβέρνησης

Την άμεση απόσυρση του άρθρου 31 του νομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25/10/2012», που αφορά στον τρόπο έγκρισης των ΠΕ.Σ.Δ.Α., ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Δεν χάνεται η διευκόλυνση των 100 δόσεων λόγω ΕΝΦΙΑ

ΥΠ.ΟΙΚ.: Δεν χάνονται οι 100 δόσεις με τη μη πληρωμή της α δόσης του ΕΝΦΙΑ
 
Για «επίθεση παραπληροφόρησης», όσον αφορά το θέμα της μη καταβολής τής πρώτης δόσης τού ΕΝ.Φ.Ι.Α., η οποία έληξε σήμερα 30/10/2015 και τον συσχετισμό της με απώλεια τής ρύθμισης των 100 δόσεων, κάνει λόγο το ΥΠ.ΟΙΚ., ξεκαθαρίζοντας, πως κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες, πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανένα νόμο», επισημαίνει.

Ενίσχυση των δομών γυναικών που είναι θύματα βίας!


Π. Κουρουμπλής: Υπάρχει  η πολιτική βούληση να αναδειχθεί το θέμα της ισότητας καθώς και της έμφυλης βίας!

Σε πλαίσιο άριστης συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση εργασίας του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα και το προσωπικό της ΓΓΙΦ.

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η Προκήρυξη για 690 θέσεις στην Υγεία

Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο 

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 5Κ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/27-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξακοσίων ενενήντα (690) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Πρόσληψη δύο χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών

Πρόσληψη 2.000 Εκπαιδευτικών Ορισμένου Χρόνου
Την έγκριση κίνησης διαδικασιών πρόσληψης δύο χιλιάδων (2.000) Εκπαιδευτικών, με σύμβαση ορισμένου χρόνου (αναπληρωτών και ωρομίσθιων), για χρονικό διάστημα δέκα (10) μηνών, για το σύνολο των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των λοιπών δομών Ειδικής Αγωγής, για το σχολικό έτος 2015-2016 υπέγραψαν, σήμερα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.Με την διαδικασία αυτή, επιχειρείται η πλήρωση των κενών σε σχολεία της Χώρας.

Πόρτα κατάμουτρα στον Φούχτελ από τη Ρένα Δούρου!

Πόρτα Δούρου σε Φούχτελ και... Ελληνογερμανική συνεργασία
Ζήτησε την καταβολή των γερμανικών αποζημειώσεων ενώ μόνον ο Λαζουράς απόμεινε στο ταμείο "Φιλίας" 
Τελικά μόνον ο δήμαρχος Καλαβρύτων Λαζουράς απόμεινε πιστός στο... Ταμείο "Φιλίας"  του Γερμανού γκαουλάϊτερ της Μέρκελ, επί θεμάτων ΟΤΑ, του  Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Ο δεύτερος χθες είδε την πόρτα να του την κλείνει κατάμουτρα, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, να συνεχίζει την αντιπαράθεση που άρχισε πριν καιρό και να διεκδικεί την καταβολή των γερμανικών αποζημειώσεων !

Στη σύσκεψη για τα λιμάνια ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης



Για την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, στα Γραφεία της ΚΕΔΕ, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, σύσκεψη στην οποία είχαν κληθεί και συμμετείχαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Κέρκυρας, Ραφήνας, Χαλκίδας, Καβάλας, Ελευσίνας, Θεσσαλονίκης, Λαυρεωτικής, Ηρακλείου.

Η Πάτρα συμμετέχει στην Παγκόσμια Δράση για το κλίμα

Event Photo
  

 

Απαιτούμε 100% καθαρή ενεργεία -

 

Στις 29 Νοέμβρη!‏ 


Καλησπέρα! Τον Ιούλιο, είπες «Είμαι μέσα!» για την Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα και αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται μία καταπληκτική δράση κοντά σου!

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη



ΘΕΜΑ: “Επικοινωνία και πολιτική ανθρωπολογία”

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015
Ώρα  20.00

Καφέ  Container
Αγνώστου Στρατιώτου- Φιλίππου (γωνία)
Ρωμαϊκή Αγορά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
…για όσους δε φοβούνται τη φιλοσοφία