ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Τίμησε τους αγώνες αλλά και προσέβαλε τους αγωνιστές


Κατά την κατάθεση στεφάνου στο σχολικό συγκρότημα Αγ. Αλεξίου, εκ μέρους του αντιδημάρχου Α. Αθανασόπουλου. Στο βάθος ο πρόεδρος των «Πέτρινων Χρόνων» Θα. Κολλιτσίδας, ενώ ζητά να τπυ επιτραπεί να μιλήσει στα παιδιά, όπως κάθε χρόνο έκανε ο Σύλλογος και δεν του επετράπη.



Ο αντιδήμαρχος Α. Αθανασόπουλος προέτρεψε τους δασκάλους του 17ου Δημ. Σχολείου να μην αφήσουν να μιλήσουν τα «Πέτρινα Χρόνια»


Κάλεσε τα παιδιά ο Θαν. Κολλιτσίδας.
να φωνάξουν κατά του φασισμού.
Με ένα «Όχι στο φασισμό» έδειξαν την ιδιότυπη συμπαράστασή τους, όπως αυτοί οι λιλιπούτειοι την αντιλαμβάνονται, προς τους αποκλεισμένους από τη δημοτική αρχή Πατρέων, αγωνιστές του Συλλόγου «Πέτρινα Χρόνια».

Σήμερα τόσο οι μικροί μαθητές του σχολικού συγκροτήματος Αγ. Αλεξίου, όσο και αυτού της Δροσιάς, έδωσαν μαθήματα δημοκρατίας στους απολιτίκ, αλλά και στους νοσηρούς εγκεφάλους του Δήμου Πατρέων, που προσπάθησαν να αγνοήσουν αυτούς που στα μαύρα χρόνια της τυραννίας βρέθηκαν στα νησιά και στις εξορίες. 

Μάλιστα στο 17ο Δημ. Σχολείο Δροσιάς, ένας μικρός, που «έβγαζε σπίθες» από τα μάτια, μόλις έληξε η τελετή μνήμης και ήδη είχε γίνει θεατής, μαζί με τους μικρούς συμμαθητές του, της απρέπειας προς τα μέλη του Συλλόγου «Πέτρινα Χρόνια», μίλησε χαμηλόφωνα στους αγωνιστές με τα άσπρα μαλλιά και τους διαβεβαίωσε: «Πάντως να ξέρετε, εγώ είμαι μαζί σας». Και εκείνη την ώρα, ένας ακόμη μαχητής της ζωής εκκολάφθηκε!

Η ακολουθία του προγράμματος και των γεγονότων είχε δρομολογηθεί, πέραν της πεπατημένης χρόνων, από τον δήμαρχο Πελετίδη, που με ανακοίνωσή του την προηγούμενη ημέρα, δήλωνε ξεκάθαρα, δεν μας νοιάζουν οι αγωνιστές, που καθιέρωσαν τον εορτασμό της μνήμης, τέτοια μέρα επιβολής της επαράτου του 1967, των θυμάτων του ελληνικού λαού. Δεν συνδιοργανώνουμε την εκδήλωση, δεν υποχρεωνόμαστε να ακολουθήσουμε ότι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Λε τα σε μουά!

Ο αντιδήμαρχος μιλά στα παιδιά.
Και μετά την ομιλία -για το νόημα της ημέρας- του αντιδημάρχου Παιδείας Ανδρ. Αθανασόπουλου, που υποβαθμίζοντας την εκδήλωση- προσήλθε εντελώς μόνος για να καταθέσει στεφάνι στη βάση της αναθηματικής μαρμάρινης πλάκας, η οποία εντοιχίστηκε το 2012 από την δημοτική αρχή Δημαρά, έπειτα από προτροπή των αγωνιστών των «Πέτρινων Χρόνων», όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων  Θαν. Κολλιτσίδας ζήτησε να μιλήσει για ένα λεπτό, προς τα παιδιά, όπως και ο αντιδήμαρχος, του απαγορεύθηκε από τη διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος. Προφανώς αυτές ήσαν οι εντολές από τον Δήμο Πατρέων.

Τότε, ο Θαν. Κολλιτσίδας, απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές, τους ενημέρωσε τι εκπροσωπεί ο Σύλλογος και ζήτησε από τα παιδιά να φωνάξουν κάτω ο φασισμός. Κι αυτά με ένα στόμα βροντοφώναξαν «κάτω ο φασισμός».

Ακολούθησε η κατάθεση λουλουδιών από τον Περικλή Γέραλη και αποχώρησαν ήσυχα, με κατεύθυνση προς τα σχολεία Δροσιάς.

Κατάθεση λουλουδιών από τον Περικλή Γέραλη, εκ μέρους των «Πέτρινων Χρόνων», ενώ πίσω του αποχωρεί υποτιμητικά ο αντιδήμαρχος.

Αντιπροσωπεία μελών του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Ιστορική Μνήμη-«Πέτρινα Χρόνια» φωτογραφίζονται για να τονίσουν το γεγονός της αήθειας εκ μέρους του Δήμου Πατρέων.


Αντιδήμαρχος: «Μην τους αφήσετε να μιλήσουν»!

Διαχώρησε τους αγωνιστές και τους προσέβαλε.
Εκεί το σκηνικό επαναλήφθηκε, με την προσθήκη της προτροπής του αντιδημάρχου Α. Αθανασόπουλου, προς τους παρισταμένους δασκάλους: «Μην τους αφήσετε να μιλήσουν»! 

Νωρίτερα ο ίδιος, μιλώντας για το νόημα της ημέρας και θέλοντας να παραλληλίσει τα κυβερνητικά τεκταινόμενα με αυτά που προηγήθηκαν των ημερών προ του πραξικοπήματος των δεξιών αξιωματικών, είπε: Ο ανταγωνισμός του μονοπωλιακού κεφαλαίου μπορεί να οδηγήσει, ώστε να συμβούν τα ίδια και σήμερα!

Αγνοώντας την προτροπή Αθανασόπουλου και πάλι ο πρόεδρος των «Πέτρινων Χρόνων» κάλεσε τα παιδιά να καταδικάσουν την αήθη στάση του αντιδημάρχου. Κι εκείνα, μετά από μικρό δισταγμό, ανταποκρίθηκαν: «Κάτω ο φασισμός!».

Κατά την κατάθεση.
Προηγουμένως ο αντιδήμαρχος κάλεσε δίπλα του αγωνιστή γέροντα, κρατούμενο από τα όργανα της δικτατορίας τις πρώτες ημέρες στα σχολεία Δροσιάς. Κι αυτό για να αντλήσει κλέος από αυτό του υπερήλικα. Και αγνόησε παρόντα δίπλα του, άλλον αγωνιστή φυλακισμένο της χούντας, που δεν ήταν της κομματικής επιρροής του!

Όμως ακολούθησε η κατάθεση στεφανιού του Δήμου Πατρέων και μετά την υποτιμητική αποχώρηση του αντιδημάρχου Παιδείας, μίλησε προς τους μαθητές και τους δασκάλους ο Μήτσος Γιαλυψός, μέλος των «Πέτρινων Χρόνων» και της αντιδικτατορικής οργάνωσης του ΠΑΜ, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Για πρώτη φορά μιλάω για τον εαυτό μου, αλλά προκλήθηκα από τον αντιδήμαρχο. Φυλακίστηκα από τη χούντα. Και δικάστηκα στην Τρίπολη. Εδώ όμως θα σας καταθέσω, πως σε αυτό το σχολείο , το 1943 κρατήθηκαν παιδιά και μεγάλοι από τους ναζί, που μετά τους εκτέλεσαν. Ζήτησα από το Δήμο, να μπει μία πλάκα, δίπλα στην υπάρχουσα, που να αναφέρει αυτό που συνέβη. Ο Δήμος το αρνήθηκε. Αυτοί είναι που σήμερα προσπάθησαν για να μας κλείσουν το στόμα».   

Τέλος η στάση του αντιδημάρχου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε παρισταμένους.

Ο πρόεδρος Θαν. Κολλιτσίδας μιλά στα παιδιά του σχολικού συγκροτήματος «Δροσιά» και στους δασκάλους.

Ο Δημ. Γιαλυψός φυλακισμένος της χούντας για την αντιδικτατορική του δράση, μίλησε ευθαέως στα παιδιά και στους δασκάλους. Ο αντιδήμαρχος μας πρόσβαλε, είπε, αφού μας ξεχώρισε.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από το σχολικό συγκρότημα του Αγ. Αλεξίου. Πριν απαγορευθεί να μιλήσουν τα μέλη των «Πέτρινων Χρόνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: