ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το αυταρχικό της πρόσωπο δείχνει η δημ. Αρχή Πελετίδη


Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Α. Αθανασόπουλος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, αύριο 21η Απριλίου επέτειος επιβολής της επάρατης χούντας των δεξιών συνταγματαρχών, θα καταθέσει στεφάνια, τιμώντας τους αγωνιστές που συνελήφθησαν από τα όργανα της αμερικανοκίνητης δικτατορίας και κρατήθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα Δροσιάς και Αγ. Αλεξίου, μέχρι την μεταγωγή τους στους τόπους εξορίας. Η κατάθεση θα γίνει προ των αναθηματικών πλακών «που έχουν τοποθετηθεί, από το Δήμο Πατρέων», αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του Δήμου. Τώρα γιατί εμένα μου έρχεται κάπως ανάποδα, αυτό που λέει ο Δήμος; Επειδή μέρες πονηρές περνάμε και καιρούς ου μενετούς διάγουμε, καθώς όλο και περισσότεροι απεχθάνονται την πλαστογράφηση των ιστορικών γεγονότων, καλό είναι ο κ. Αθανασόπουλος να σκεφθεί κατά την κατάθεση! Πέτρινα Χρόνια αναγραμμένα επί της αναθηματικής πλάκας θα είναι αυτά πάνω από το κεφάλι του. Μην ξεχνιόμαστε!




Στα Δημοτικά Σχολεία 26ο, 31ο Αγ. Σοφίας  και 17ο Δροσιάς, θα καταθέσουν λουλούδια τα «Πέτρινα Χρόνια»


27-4-2012, ο αείμνηστος Π. Κομματάς με τον
αντιδήμαρχο Α. Φίλια κάνουν τα αποκαλυπτήρια
της πλάκας στα σχολεία Δροσιάς.
Απαντώντας στην διαμαρτυρία του «Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Ιστορική Μνήμη, Πέτρινα Χρόνια», ο δήμος Πατρέων δηλώνει πως δεν σκοπεύει να συνεργαστεί συλλόγους του Δήμου, εκφράζοντας έτσι το αυταρχικό πρόσωπό της.

Παράλληλα σήμερα, εκτός από το δημοσίευμα της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ, που καυτηριάζει την δημοτική συμπεριφορά, ο ραδιοσταθμός «στο Κόκκινο 105,5» Πάτρας, αναφέρθηκε στο ζήτημα και φιλοξένησε συνέντευξη του Γ. Μόσχου, μέλους του Συλλόγου, που εξέφρασε την απορία του για τα κίνητρα του Δημάρχου Πατρέων, ενώ και εκ μέρους του οικοδεσπότη του Σταθμού εκφράστηκε ερωτηματικό για τυχόν κομματικά ελατήρια, που καθορίζουν την συμπεριφορά του δημάρχου Πελετίδη, γνωστού για τις φιλοΚΚΕ προτιμήσεις του!

Παράλληλα ερωτώμενο το μέλος των Πέτρινων Χρόνων, εάν θα συμμετάσχει ο Σύλλογος, απάντησε  ότι όχι μόνον θα συμμετάσχει αλλά και θα καταθέσει λουλούδια στη μνήμη αυτών που μαρτύρησαν από την επιβολή της δικατατορίας.

«Με αφορμή δημοσίευμα με το οποίο εγκαλείται η Δημοτική Αρχή γιατί δεν συνδιοργανώνει, όπως οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, με συγκεκριμένο φορέα τις επετειακές εκδηλώσεις, τονίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι η Δημοτική Αρχή δεν δεσμεύεται, ούτε είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την τακτική των προκατόχων της.
Αντίθετα η σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως επίσημα έχει ενημερώσει ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο, διοργανώνει τις εκδηλώσεις χωρίς συνδιοργανωτές με σεβασμό στα ιστορικά γεγονότα και τα επίκαιρα σημερινά διδάγματά τους».

Τα παραπάνω αναφέρει ο Δήμος Πατρέων με ανακοίνωση που εξέδωσε, σήμερα.

Τι έχει προηγηθεί για το ζήτημα

Σχετικά ο Δήμος Πατρέων ενημέρωσε χθες ότι:

«Την Πέμπτη 21 Απριλίου, με αφορμή τη μαύρη επέτειο επιβολής της χούντας στη χώρα μας, ο Δήμος Πατρέων, θέλοντας να τιμήσει τους αγωνιστές που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν κι άλλοι κυριολεκτικά εξοντώθηκαν από τους δικτάτορες, θα κάνει, στο πλαίσιο εκδήλωσης, κατάθεση στεφάνων σε δύο σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας, προς τιμήν εκείνων που το δικτατορικό καθεστώς των «Απριλιανών» συγκέντρωνε στα σχολεία αυτά για να τους προωθήσει σε τόπους εξορίας.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, θα καταθέσει στεφάνια στις 10 το πρωί στο 26ο – 31ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Σοφίας και λίγο αργότερα, στις 11 το πρωί, στο 15ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς, στις μαρμάρινες πλάκες που έχουν τοποθετηθεί, από το Δήμο Πατρέων, σε ανάμνηση των διώξεων των αγωνιστών της ελευθερίας του ελληνικού λαού από το χουντικό καθεστώς».

Διαμαρτυρία των ΠΕΤΡΙΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

«Τα δυο τελευταία χρόνια η σημερινή Δημοτική Αρχή Πελετίδη μας απέκλεισε και από αυτή τη διοργάνωση και μας εμπόδισε να μιλήσουμε» ανέφερε ανακοίνωση του ΣΦΕ Πέτρινα Χρόνια - Ιστορική Μνήμη, με την οποία διαμαρτύρεται, καθώς επαναλαμβάνεται το αδόκιμο γεγονός και εφέτος. Και με δεδομένο το γεγονός πως ο εντοιχισμός των πλακών στα σχολικά συγκροτήματα Δροσιάς και Αγ. Αλεξίου, έγινε με πρωτοβουλία των Πέτρινων Χρόνων, επί προεδρίας  του αείμνηστου Πέτρου Κομματά, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, το 2012 με αντιδήμαρχο Παιδείας τον Ανδρ. Φίλια και δήμαρχο τον Γιάννη Δημαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: