ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Χαρμόσυνες ειδήσεις για τον καθηγητή Π. Σταυρόπουλο


Αποκτά επαφή με το περιβάλλον και έπειτα από 11 μήνες εγέρθηκε

Το χαμόγελο ανθίζει δειλά-δειλά, αλλά ικανοποιητικά, στα χείλια των οικείων του καθηγητή Παναγιώτη Σταυρόπουλου διευθυντή του Γενικού Λυκείου Ρίου, 11 μήνες από την ημέρα που έπεσε θύμα τροχαίου, όταν ΙΧ της απέναντι λωρίδας έκλεισε την πορεία στο μηχανάκι που οδηγούσε, προκειμένου να περάσει στο αντίθετο ρεύμα, όπου και η μαρίνα. 

 
Ο Παναγιώτης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε βγει  από την μονάδα εντατικής θεραπείας, από το τέλος του Αυγούστου 2015 και είχε μεταφερθεί στην Νευροχειρουργική, ακολουθώντας το επόμενο στάδιο θεραπείας, μεταφέρθηκε και πάλι στην μονάδα κλινικής Αποκατάστασης. Και από την Κυριακή άρχισε να δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια επαφής με το περιβάλλον.

Η Φούλα Σταυροπούλου-Χάλκου, αιματολόγος και αδελφή του αναρρωνύοντος Παναγιώτη, μιλώντας για το ελπιδοφόρο μήνυμα που παίρνει η οικογένεια από την ανταπόκριση στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος είπε: 

«Είμαστε χαρούμενοι και ελπίζουμε στο καλύτερο. Τρίτη ημέρα σήμερα και βλέπουμε ότι τα μάτια του τα άνοιξε και κοιτάζει δεξιά και αριστερά σταθερά και με ενδιαφέρον. Μετά τα μάτια του, τώρα έχει αρχίσει και κουνάει τα χέρια του. Κι αυτό μας χαροποιεί».

Σε ερώτηση για τον χρόνο που θα χρειαστεί την αποκατάστση των λειτουργιών του, η Φούλα Σταυροπούλου είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες. Προς το παρόν έχει αρχίσει η έγερση του ασθενούς και η μετακίνησή του με το καροτσάκι μέχρι το παράθυρο της αίθουσας και πάντα με προφυλάξεις για τυχόντα μικρόβια. Ο φόβος μας είναι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που μπορεί να τον βλάψουν» είπε η αδελφή του Παναγιώτη Σταυρόπουλου.

Η είδηση χαροποίησε του φίλους και τους συντρόφους στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί ένα χρόνο τώρα όλοι ρωτούν καθημερινά για την πορεία της υγείας του. 

Όταν ο καθηγητής Παναγιώτης Σταυρόπουλος ενεπλάκη σε ατύχημα και τραυματίστηκε σοβαρά (δυστυχώς ήταν χωρίς κράνος) ήταν πριν ένα χρόνο, το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου του 2015, όπου είχε σχολάσει από το σχολείο που ήταν τοποθετημένος και έρχονταν στην Πάτρα από την οδό Πολυτεχνείου για να λάβει μέρος στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Γεωργίου. Η είδηση του συμβάντος έπεσε σαν κεραυνός.

Πάντως, δεν είναι λίγοι που μιλούν για λαιμητόμο-διασταύρωση της μαρίνας στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Μάλιστα κάτοικος της περιοχής που έσπευσε αμέσως για να παρασχει τις πρώτες βοήθειες, κτηνίατρος στο επάγγελμα, μιλά για επανειλημμένα συμβάντα στην συμβολή αυτή. 

«Έχω το βαλιτζάκι μου με τα αναγκαία έτοιμο και μόλις ακούσω τροχαίο τρέχω επί τόπου» είπε στην Φούλα Σταυροπούλου. Σημειωτέον ότι πέρυσι λίγο χρόνο μετά από το τροχαίο με τον καθηγητή Παν. Σταυρόπουλο, συνέβη και έτερο.

Αυτή η συχνότητα αναδεικνύει την ανάγκη παρέμβασης του Δήμου Πατρέων στην κυκλοφορία, η οποία να αποτρέπει, όσο είναι δυνατόν τροχαία ατυχήματα

Η είδηση, που διαδόθηκε με επιφύλαξη, προκάλεσε πολύ μεγάλη χαρά στον κόσμο της Πάτρας που δεν τον ξεχνούσε όλο αυτό τον καιρό και έδειχνε την συμπαράσταση του στον ίδιο και στην οικογένεια του.

Πάντως αμέτρητα είναι τα μηνύματα στο προφίλ που διατηρεί ο καθηγητής στο fb από την πρώτη μέρα της διάδοσης της είδησης του ατυχήματος, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, ως άτομο και ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: