ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Για το ΧΥΤΑ Φλόκα και το φράγμα Πείρου-Παραπείρου


«Η προσέγγιση του γγ υποδομών κ. Δέδε ήταν πολύ καλή. Άκουσε τις προτάσεις μας και θα τις μεταφέρει στην πολιτεία και στις επόμενες συναντήσεις μας θα καταλήξουμε στο πως θα δημιουργηθεί αυτός ο φορέας που θα πρέπει να λειτουργήσει και άμεσα» είπε ο Χρ. νικολάου για το Φράγμα του Πείρου.


Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7»

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» σχολιάζοντας τόσο το τοπίο που έχει δημιουργηθεί για το ΧΥΤΑ Φλόκα, όσο και για τις εξελίξεις στο φράγμα Πέιρου – Παραπείρου.

Ως προς το ΧΥΤΑ Φλόκα ο κ. Νικολάου, ξεκαθάρισε, «με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν γίνει συμφωνίες και αυτές τις τιμάμε. Είχε αποφασιστεί στο ΧΥΤΑ Φλόκα να γίνει εργοστάσιο επεξεργασίας 150.000 τόνων. Ενόψει όμως του νέου εθνικού σχεδιασμού και σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της τοπικής κοινωνίας, συλλόγων, φορέων κατατέθηκε ένα πρόγραμμα, το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων όπου στο ΧΥΤΑ Φλόκα να δημιουργηθεί μια μικρή μονάδα επεξεργασίας 50.000 τόνων. Θα πρέπει η μονάδα που θα δημιουργηθεί να είναι βιώσιμη. Οι ΧΥΤΑ θα πρέπει να μετατραπούν άμεσα σε ΧΥΤΥ. Βαρύτητα θα δώσουμε στην ανακύκλωση, στους οικιακούς κομποστοποιητές, ώστε η ποσότητα που θα πηγαίνει στο ΧΥΤΥ Φλόκα να είναι όσο μπορούμε λιγότερη».
 
Για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου και τη διαχείριση του ο κ. Νικολάου τόνισε, «είναι ένα πολύ μεγάλο έργο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Δεν μπορούν οι δήμοι από μόνοι τους να σηκώσουν αυτό το πολύ μεγάλο φορτίο. Ήδη για να λειτουργήσει το έργο θέλει 4,5 εκ. Δεν αρνούμαστε την ευθύνη που μας αναλογεί και γι’ αυτό προτείνουμε να είναι δημόσιος ο χαρακτήρας σ’ αυτόν το φορέα, να συμμετέχει το κράτος, οι δήμοι, η περιφέρεια για να μπορέσουμε να σηκώσουμε το βάρος της διαχείρισης. 

Οι δήμοι αυτή τη στιγμή καταρρέουν. Δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε από πόρους, ούτε από υποδομές και βέβαια λείπει και η τεχνογνωσία. Δεν αρνούμαστε να συμμετέχουμε στο φορέα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει η πολιτεία να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος για να μπορέσει αυτό το έργο να λειτουργήσει και από τη στιγμή που λειτουργήσει και δούμε ότι όλα πάνε καλά, να δούμε και τότε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε επιπρόσθετα.
 

Η προσέγγιση του γγ υποδομών κ. Δέδε ήταν πολύ καλή. Άκουσε τις προτάσεις μας και θα το μεταφέρει στην πολιτεία και στις επόμενες συναντήσεις μας θα καταλήξουμε στο πως θα δημιουργηθεί αυτός ο φορέας που θα πρέπει να λειτουργήσει και άμεσα».  
 

Τέλος, σε συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες της Μυρσίνης προχωρά ο δήμος Δυτικής Αχαΐας, με το δήμαρχο κ. Νικολάου να δηλώνει «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», «Είναι αρκετές φορές που συγκεντρώνουμε τρόφιμα για να βοηθήσουμε ευπαθείς ομάδες. Στη συγκεκριμένη στιγμή, αυτό γίνεται για να βοηθήσουμε το δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τους πρόσφυγες που φιλοξενεί στη Μυρσίνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: