ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η... κουκουναροφιλία δέσποσε στη δημοτική συνεδρίαση




Με γελοία επιχειρήματα, επιχείρησε η πλειοψηφία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων να πείσει για την πρόθεσή της ότι προάγει το γενικό συμφέρον εγκληματώντας κατά του περιβάλλοντος.


Με φύτευση τέτοιων δέντρων προσπαθούν να σκεπάσουν το οικολογικό έγκλημα - Βολεύεται τους κομματικούς σας με ξυλεία από τα δέντρα  κατήγγειλε η Ουρανία Μπίρμπα! Άλαλα τα χείλη των συντρόφων...

Με ψήφους 6 υπέρ, 3 αποχές (Πατούχας, Καυκάς, Μπακαλάρος), 1 κατά (Ου. Μπίρμπα) επί 10 παρόντων, τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με εισήγηση του αντιδημάρχου Παύλου Στάμου κατά προτροπή του Δημάρχου Κ. Πελετίδη, αποφάσισαν την «σφαγή» της κουκουναριάς της οδού Αρόης 5. Την οποία η Επιτροπή θα εισηγηθεί στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, με την έναρξη της νέας σαιζόν λειτουργίας στα τέλη του Αυγούστου 2016.

Με γελοία επιχειρήματα, του τύπου «δεν ευσταθεί η πρόταση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για κατασκευή ράμπας», «δεν υπάρχουν χρήματα για να απαλλοτριώσουμε» λίγα μέτρα από το κατά την άνοδο όμορο άχτιστο οικόπεδο, «εμποδίζει η πολυκατοικία», που όμως είναι αρκετά μακριά από την κουκουναριά, και «δεν μπορούμε να διανοίξουμε την λωρίδα του δρόμου», ή «ενοχλείται ο  γείτονας», ο οποίος όμως εξέφρασε την έκπληξή του για την πρόθεση του Δήμου να κόψει το σπάνιο είδος δένδρου και πολλά άλλα  αίολα, επιχείρησε η πλειοψηφία να πείσει για την πρόθεσή της ότι προάγει το γενικό συμφέρον εγκληματώντας κατά του περιβάλλοντος.

Ακόμη και από μικρό μέρος της αντιπολίτευσης αμφισβητήθηκε η ανάγκη διατήρησης της κουκουναριάς, με το αστήριχτο επιχείρημα του κινδύνου να «διατρηθούν οι σωλήνες της αποχέτευσης από τις ρίζες», που όμως βρίσκονται σε βάθος τουλάχιστον 10 μέτρων, αυτές οι σωλήνες.

Άλλο επιχείρημα ήταν πως «η ράμπα θα κρατάει τα νερά της καθόδου». Κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα όπως αυτό (Χρ. Πατούχας) του ότι «το δέντρο δεν είναι  τοπόσημο, αφού εκεί ήταν ρέμα και δεν περνούσε δρόμος, πριν το 1995»!  

Δεν παρέλειψαν μάλιστα, από την πλειοψηφία να επιδοθούν σε... κουκουναροφιλία, για να σκεπάσουν το οικολογικό έγκλημα κατά της κουκουναριάς-σύμβολο!

Είκοσι κουκουναριές εν μέσω καύσωνος, κατά παράβαση κάθε λογικής, φυτεύτηκαν στο νότιο πάρκο, σαράντα δέντρα κουκουναριάς θα φυτευτούν στην άνοδο της οδού Αρόης, (κατά δήλωση Στάμου) όταν δεξιά υπάρχουν αδιαμόρφωτα πεζοδρόμια και αριστερά, από την μέση και πάνω το πεζοδρόμιο πνιγμένο στα νερά από τις αναβλύζουσες πηγές Πανταζάτου δεν υπερβαίνει το μισό μέτρο πλάτος.

Και προς επίρρωσιν των παραπάνω, αποφασίστηκε τη μετατροπή πλατείας σε πάρκιν στο Βλατερό! Χάριν συντρόφων!


Που πάει η ξυλεία από την κοπή δέντρων;


Είναι αξιοπρόσεχτος ο χαρακτηρισμός της δημ. συμβούλου Ουρανίας Μπίρμπα της παράταξης ΡΑΠ, που τόνισε για την πλατεία στο Βλατερό ότι «μας καλείται να γίνουμε ρόμπες» και επισήμανε για την κουκουναριά: «Σας διακατέχει μία μανία κοπής δέντρων εκ μέρους της παράταξής  σας, του κ. Πελετίδη».

Απευθυνόμενος δε, στον αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο, του είπε ευθέως ότι προχωρείτε σε κοπή δέντρων χωρίς να εξετάζετε περίπτωση  εναλλακτικής διατήρησής τους και έχω την υποψία ότι αυτή η τακτική βολεύει κολλητούς της δημοτικής αρχής, με την ξυλεία που βγαίνει!

Αυτή η αιχμή προκάλεσε την αντίδραση του αντιδημάρχου κ. Μελλά, που διαμαρτυρόμενος της ζήτησε να στηρίξει τα λεγόμενά της.

Κι από εκεί και πέρα εκτοξεύθηκε το αναπάντεχο από την δημοτική σύμβουλο:

Επειδή με προκαλείτε, σας λέω είδα ποιος πήρε τα ξύλα δύο ευκαλύπτων στην περιοχή μου, που μετά την κοπή κατέληξαν στο τζάκι κομματικού σας. Τα πήρε ο γιος προέδρου!

Αυτό προκάλεσε δυσφορία στην πλειοψηφία που έτρεξε να καλύψει το... φάουλ καθώς δεν πρόβλεψε το εύστοχο... σουτ της κας Μπίρμπας.

Μα τι λέτε, τα ευκάλυπτα δεν κάνουν για τζάκι!

Ξέρω ότι δεν είναι άριστα ξύλα, αλλά, άμα τα έχεις δωρεάν, κάνουν και παρακάνουν, ήταν η απάντηση.

Τα λέτε εσείς που φέρατε τα μνημόνια την προκάλεσε ο επόμενος.

Και γιαυτό σείς δίνετε τα ξύλα στους κολλητούς σας; τον αποστόμωσε η δημ. σύμβουλος.


Παρεμβάσεις ΟΙΚΙΠΑ και πολιτών


Από την πλευρά της ΟΙΚΙΠΑ σε παρέμβαση που άσκησε ο Οδυσέας Ξερριζωτής, τόνισε ότι  «για άλλη μία φορά βρισκόμαστε στην ανάγκη να δηλώσουνε δημόσια ότι δέντρα τοπόσημα, συνδεδεμένα με την ταυτότητα συνοικιών πρέπει να διασώζονται, πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια λύσης πριν εξετασθούν αιτήματα κοπής τους από ενδιαφερομένους». Και ζήτησε να εξετασθεί σοβαρά η πρόταση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

«Το δένδρο σύμβολο της Αρόης μπορεί και πρέπει, για μια ακόμη φορά να σωθεί».



Παρέμβαση Περικλή Γέραλη


Εκ μέρους των συνοίκων ο Περικλής Γέραλης, στην παρέμβασή του ενημέρωσε πως οι κάτοικοι θα συνέλθουν τον Σεπτέμβριο και σε συνέλευση των συλλόγων θα αποφασίσουν για την κουκουναριά, καθώς δεν έχουν ερωτηθεί από κανένα όργανο του Δήμου.

Ακόμη, πολίτης της περιοχής επιδίδοντας εκτυπωμένο σύνολο σελίδων στον  αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο, παρεμβαίνοντας του υπενθύμισε:

«Επειδή είμαστε άνθρωποι με κάποια ηλικία και ξεχνάμε, σας παρέδωσα την απόφασή σας του 2015, πέρυσι στις 20 Μαΐου, όπου, διαβάζω:

"Πρόκειται για υγιή, μεγάλη κουκουναριά που φύεται επί ρομβοειδούς νησίδας στο μέσο του οδοστρώματος της οδού Αρόης 5, που λόγω της ηλικίας, της ιδιαίτερης εμφάνισής της και της θέσης της αποτελεί χαρακτηριστικό δέντρο της περιοχής".

Αυτά κύριε Στάμο σας υπενθυμίζω, αποτελούν απόφασή σας. Θα πρέπει να εξετάσει η Επιτροπή σας την πρόταση για απαλλοτρίωση ολίγων μέτρων από το οικόπεδο δίπλα από την κουκουναριά για διαπλάτυνση του δρόμου. Και απορώ πως εσείς, αντιδήμαρχος πρασίνου δεν αντιλαμβάνεστε την χαώδη διαφορά μεταξύ πεύκου και κουκουναριάς, ενός σπάνιου είδους κωνοφόρου»!     

Πάντως η τροπή που πήρε η συζήτηση κατά την αντιπαράθεση συνολικά, φαίνεται πως επηρέασε προς το αυταρχικότερο τον κ. Στάμο, που απείλησε με κλείσιμο μικροφώνου του ομιλητού!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: