ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση για τον ήρωα έφεδρο λοχία που έπεσε μαχόμενος τους Ναζί

Λοχίας Δημ. Ίτσιος, έπεσε ως άλλος Λεωνίδας με τους τριακόσιους του, για το δίκαιο της Πατρίδας, πολεμώντας το ναζισμό, που στις 6 Απριλίου, το 1941, επιτέθηκε στη μικρή Ελλάδα.
 
Εκδήλωση για τον ήρωα έφεδρο λοχία που έπεσε μαχόμενος τους Ναζί
Απονομή τιμητικής πλακέτας από το Υπ. Άμυνας Πάνο Καμμένο, στο γιο του ήρωα.

Τελετή προς προς τιμήν του ήρωα έφεδρου λοχία (ΠΖ) Δημήτρη Ίτσιου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πολυβολείο Π8 στο όρος Μπέλες, εκεί που ο έφεδρος λοχίας έπεσε μαχόμενος κατά των ναζιστικών δυνάμεων εισβολής, τον Απρίλιο του 1941.



«Η εκδήλωση αυτή αποδίδει την οφειλόμενη τιμή όχι μόνο στον λοχία Ίτσιο, αλλά και σε όλους όσοι διαχρονικά όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν σκληρό αγώνα στη μάχη για τα ανώτερα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση τιμής.

«Η φήμη του όρους Μπέλες ξεπερνά τα σύνορα της πατρίδας μας, καθώς μόλις πριν από δύο ημέρες ο λοχίας Δημήτριος Ίτσιος τιμήθηκε από το Ίδρυμα για την Ημέρα του "Όχι" (Washington Oxi Day Foundation) στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής», συνέχισε.

Ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι προχωρούν οι διαδικασίες, ώστε η πατρίδα να αποδώσει τις οφειλόμενες τιμές στον παριστάμενο στρατιώτη Ιωάννη Κοζάρτση, έναν από τους τέσσερις υπερασπιστές του πολυβολείου Π8.

«Η θυσία του λοχία Ίτσιου, αλλά και ο ηρωικός αγώνας που έδωσε μέσα από το πολυβολείο μαζί με τους τρεις συμπολεμιστές του -μεταξύ αυτών και ο ήρωας που σήμερα έχουμε την ύψιστη τιμή να βρίσκεται κοντά μας- δείχνει το μεγαλείο και τη δύναμη της ελληνικής ψυχής, την πίστη στα ιδανικά που γαλούχησαν γενιές και γενιές σε αυτό τον τόπο από την αρχαιότητα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν.

Το ισχυρότερο όπλο που έχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο άνθρωπος. Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες, οι εθνοφύλακες και οι έφεδροι, που είναι έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ίτσιου και των συμπολεμιστών του, να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Αυτό το όπλο δεν μπορεί κανείς να το υπερνικήσει, είναι το όπλο της εθνικής ψυχής», επισήμανε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο γιος και η εγγονή του έφεδρου λοχία Ίτσιου.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος παρακολούθησε βολή εθνοφυλάκων που πραγματοποιήθηκε στο Σιδηρόκαστρο. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δημιουργία γραμματείας βετεράνων η οποία θα ασχολείται με τους εφέδρους και τους εθνοφύλακες.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

kam2kam3kam4kam5kam6kam7kam8kam9
 
Πηγή: newsbeast.grTο διαβάσαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: