ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΕΑΣΠ - ΙΚΑ, Δημοκρατική Πρωτοβουλία

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΕΝΩΤΙΚΗ AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Υπερασπιζόμενοι τις «νίκες» μας (από το σταμάτημα της αξιολόγησης με ποσόστωση «αχρήστων» και επαναπρόσληψη 9Κ-διαθεσίμων μέχρι πειθαρχικό
δίκαιο και δυνατότητα επιλογής ωραρίου).



Συνεχίζουμε τους αγώνες μας


• Για Ανατροπή των Μνημονίων και των Πολιτικών της Λιτότητας
• Για Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση
• Για Υπεράσπιση Εργασιακών Δικαιωμάτων


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι


Πέρασαν δύο χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές για υπηρεσιακό συμβούλιο.


Δυο χρόνια πρωτόγνωρων αλλά και πυκνών πολιτικών εξελίξεων που συγκλόνισαν την Ελληνική Κοινωνία και είχαν άμεσο αντίκτυπο στις ζωές όλων μας.
Μετά τις εκλογές του Γενάρη του 2015 που έφεραν μια ελπίδα και μια αισιοδοξία, λόγω της ανακοπής της νεοφιλελεύθερης επέλασης που βιώναμε με απολύσεις, αξιολόγηση, συρρίκνωση δημόσιων δομών, ήρθε το καλοκαίρι του 2015 με τις γνωστές εξελίξεις.


Μέσα σε πολιτικές συνθήκες πιέσεων και εκβιασμών και μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο που είχαν διαμορφώσει Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. -οι δανειστές μας- η Κυβέρνηση υπέγραψε ένα 3ο Μνημόνιο συνεχίζοντας την πολιτική λιτότητας και περικοπών
που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με το 1ο και 2ο Μνημόνιο προσφεύγοντας στη συνέχεα σε νέες Βουλευτικές εκλογές.


Από τότε και μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι και η κοινωνία παρακολουθούν αμήχανοι τις εξελίξεις μετατρέποντας προς το παρόν, την οργή και την απογοήτευσή τους, σε αναμονή και παθητικότητα.


Ειδικά στο ΙΚΑ εκτός από την τεράστια συρρίκνωση του προσωπικού (συνάδελφοι που είχαν τις προϋποθέσεις άρον-άρον υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησης) είχαμε και τις εξελίξεις με τον ΕΦΚΑ για τον οποίο μέχρι στιγμής συγκεκριμένη και σαφή εικόνα δεν έχει κανείς μας, τόσο από άποψη περιεχομένου, όσο και τήρησης χρονοδιαγραμμάτων για την εφαρμογή του, χρονοδι-
αγραμμάτων που ο κάθε συνάδελφος στο ΙΚΑ γνωρίζει ότι είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και πρακτικά ανεφάρμοστα.


Οι όποιες ενημερωτικές ημερίδες, τόσο από την πλευρά της Διοίκησης του ΙΚΑ, όσο και από την πλευρά του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων αντί να ξεκαθαρίζουν το τοπίο δημιουργούν νέα ερωτήματα τόσο σε σχέση με την εφαρμογή αυτού του τεράστιου εγχειρήματος (της συνένωσης όλων των
Ασφαλιστικών Ταμείων σε ένα) όσο και του χρόνου υλοποίησης.


Η ιδέα βέβαια του συμμαζέματος των πολυάριθμων Ασφαλιστικών Ταμείων (κύριων και επικουρικών), η ενοποίησή τους στη βάση ίσων παροχών για ίσες εισφορές, η καταγραφή και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ, το σταμάτημα της αιμορραγίας των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων (κυρίως του ΙΚΑ) για άτοκα θαλασσοδάνεια για «επενδύσεις», πολλές φορές φούσκες, και άλλες παρόμοιες καταστάσεις (που αποτελούν σε μεγάλο
βαθμό και τις αιτίες της κατάντιας του συστήματος της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης) ήταν άλλωστε και αιτήματα του Συνδικαλιστικού μας κινήματος.
 

Οι μειώσεις των συντάξεων από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν κανένα πρόβλημα όταν η ανεργία έχει φτάσει στο 1,5 εκατομμύριο του ενεργού πληθυσμού, όταν η μαύρη εργασία ζει και βασιλεύει (και μάλιστα σε συνθήκες ζούγκλας και ανασφάλειας), όταν τα ποσοστά των ελαστικά εργαζόμενων όσο πάνε και αυξάνονται, όταν η αναλογία εργαζομένων-συνταξιούχων έχει ανατραπεί πλήρως (και μάλιστα περιστασιακά εργαζόμενων λόγω της ανακυκλούμενης ανεργίας), όταν τα παιδιά μας λόγω έλλειψης προοπτικής για δουλειά παρά τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά τους οδεύουν για μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό με ότι αυτό συνεπάγεται από κάθε κοινωνική άποψη.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο που περιγράφτηκε με αδρές γραμμές καλούμαστε να ψηφίσουμε για Υπηρεσιακό Συμβούλιο.


Προφανώς η ανάδειξη των 2 αιρετών μας δεν μπορεί να είναι μια τυπική γραφειοκρατική διαδικασία δημοσιοϋπαλληλικής διεκπεραίωσης.
Θα πρέπει να εκλέξουμε αιρετούς που δεν θα αποτελούν τον μαϊντανό ή τις γλάστρες στην σύνθεση του υπηρεσιακού συμβουλίου ούτε βέβαια και τον ιμάντα διαχείρισης των υπηρεσιακών μεταβολών των συναδέλφων με πελατειακές και ρουσφετολογικές λογικές.


Για εμάς η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η αντίθεση σε οτιδήποτε υποβαθμίζει τον ρόλο και τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων αποτελεί τον πυρήνα της λογικής μας και εκεί αποσκοπεί η παρέμβασή μας σε αυτές τις εκλογές.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σήμερα πια έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε το πελατειακό σύστημα που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο τσαλάκωνε κάθε έννοια αξιοπρέπειας των συναδέλφων εξωθώντας τους σε υποτιμητικές συναλλαγές μπορεί και
πρέπει να αποτελέσει ένα θλιβερό παρελθόν.


Σε αυτήν την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε χωρίς να εφησυχάζουμε αφού γνωρίζουμε ότι λογικές και νοοτροπίες χρόνων συνεχίζουν να υπάρχουν και δεν είναι απλή υπόθεση το να ξεριζωθούν. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει.
 

Ας κάνουμε ΤΩΡΑ την ΑΡΧΗ
στηρίζοντας-ψηφίζοντας ΕΑΣΠ-ΔΗΜ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Επιλέγουμε τους αιρετούς που:


• Θα βρίσκονται διπλά στους συναδέλφους με σκοπό να προλαβαί-
νουν αδικίες και αυθαιρεσίες της Διοίκησης.
• Θα αρνούνται την υλοποίηση και την εφαρμογή θέσεων της Διοίκησης ή του Υπουργείου που έρχονται σε αντίθεση με τις συλλογικές θέσεις του κλάδου.
• Θα λειτουργούν με διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αμεροληψία.
• Δεν θα συνδιαχειρίζονται με την Διοίκηση αλλά θα ελέγχουν, θα
αποκαλύπτουν και θα καταγγέλλουν αν χρειαστεί κάθε παρατυπία, αδιαφάνεια και αυθαιρεσία.
• Θα συμπορεύονται με τα Συνδικάτα ενημερώνοντας και προωθώντας τις θέσεις του Συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
• Για εμάς η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων των συναδέλφων δεν είναι «χάρη» ή «ευνοϊκή μεταχείριση» αλλά απαράγραπτο εργασιακό δικαίωμα. Γιατί τα δικαιώματά μας δεν είναι «εξυπηρετήσεις».
 

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ

...ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ


 

TO ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ

ΕΑΣΠ - (ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


1 ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ ΜΑΡΘΑ ΔΑΦΝΗΣ
2 ΒΕΡΓΗ ΗΛΙΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
3 ΒΕΡΙΓΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ
4 ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΡ/ΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
5 ΓΕΡΟΝΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
6 ΔΑΒΑΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΧΝ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
7 ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
8 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΕΡ/ΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
9 ΖΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
10 ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
11 ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΑΓΑΘΗ ΚΕΑΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
12 ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΡ/ΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
13 ΚΟΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
14 ΚΤΕΝΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
15 ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ
16 ΛΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
17 ΛΙΑΡΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΑΛΑΤΣΙ
18 ΜΑΛΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΥΠΕΑ
19 ΜΑΝΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Β ΚΕΑΟ
20 ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
21 ΜΠΑΜΠΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΔΑΦΝΗΣ
22 ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΦΝΗΣ
23 ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙΑΤΟ
24 ΜΠΟΤΩΝΗ ΑΘΗΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
25 ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
26 ΝΤΑΦΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗ
27 ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
28 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
29 ΠΑΛΕΓΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
30 ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ Π. ΑΞΙΟΥ
31 ΠΑΤΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΟΣ
32 ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΑΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
33 ΠΛΥΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑ
34 ΡΑΣΟΥΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
35 ΣΑΜΟΛΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
36 ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
37 ΣΙΔΕΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΕΡ/ΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
38 ΣΤΡΙΤΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
39 ΤΟΛΑΝΟΥΔΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
40 ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΠΕΑ
41 ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΑΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
42 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ


ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ χρειάζεται Ταυτότητα ή Βιβλιάριο ασθενείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: