ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Υπέρ των Συρίων, αλλά να μην πατήσουν πατραϊκό χώμα!


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την σημερινή συνάντηση στο Δημαρχείο Πατρέων.



Συνάντηση Πελετίδη με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Νικόλαο Γκουσίδη, ο οποίος ενημέρωσε για την προσωρινή εγκατάσταση, στο Πόρτο Ρίο, προσφύγων από τη Συρία!


Η δημοτική αρχή Πατρέων «είναι κάθετα αντίθετη με την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων, που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα το μαζικό εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα» και ειδικότερα στην Πάτρα. 

Οπότε θα τους φιλοξενήσουμε να πάρουν ένα κομμάτι ψωμί και έξω από την πόρτα. Μην ζητάτε να διαθέσουμε χώρους για κέντρα φιλοξενίας.

Αντιθέτως ζητούμε «την απευθείας μεταφορά τους, με σύντομες διαδικασίες, από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα στις χώρες του τελικού προορισμού τους»! 

Τούτα γνωρίζει -άλλωστε δεν είναι μυστικά, έχουν δημοσιευθεί οι θέσεις της δημοτικής αρχής Πατρέων- και προφανώς γι αυτό ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας που συναντήθηκε σήμερα μαζί της έσπευσε να διευκρινίσει ότι η παραμονή των οικογενειών Συρίων προσφύγων στην Πάτρα είναι εντελώς προσωρινή!

Σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο του Δήμου Πατρέων αναφέρεται ότι:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη,  με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Νικόλαο Γκουσίδη, ο οποίος ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή για την προσωρινή εγκατάσταση, σε ξενοδοχειακή μονάδα του Ρίου, προσφύγων από τη Συρία, που είναι οικογένειες με παιδιά και βρέφη, και που το επόμενο διάστημα πρόκειται να μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ή Ύπατη Αρμοστεία.

Ενημέρωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει άλλη δομή προσωρινής φιλοξενίας στην πόλη μας.

Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της τόνισε στον εκπρόσωπο της ύπατης αρμοστείας ότι θα συνεχίσει, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, να είναι αλληλέγγυα και να στηρίζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή. 

Ότι είναι κάθετα αντίθετη με την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων, που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα το μαζικό εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα».

Η Δημοτική Αρχή απαιτεί την απευθείας μεταφορά τους, με σύντομες διαδικασίες, από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα στις χώρες του τελικού προορισμού τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: