ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Σιδεροκέφαλος κε Πελετίδη στο νέο σου αξίωμα!


Απαλλαγή τελών οδηγεί σε εκμαυλισμό συνειδήσεων κατοίκων της Ξερόλακκας!



Η Δημοτική Αρχή επιστρέφει τα εισπραχθέντα δημοτικά τέλη στους κατοίκους της Ξερόλακκας και του Βιολογικού Καθαρισμού
-Σύντομα η έναρξη της κατασκευής του δρόμου που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης - πολύχρονο αίτημα των αρχαιολόγων


Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η επιστροφή των εισπραχθέντων δημοτικών τελών του έτους 2016, στους κατοίκους της Ξερόλακκας και του Βιολογικού Καθαρισμού.

Η επιστροφή των ποσών γίνεται στους πρώτους κατοίκους που έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ότι  με πρόταση της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 305 οικογένειες που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές, λόγω της επιβάρυνσης που προκαλούν στην καθημερινή ζωή τους, η εγκατάσταση και λειτουργία των συγκεκριμένων υποδομών.

Και αυτό προφανώς σε ένδειξη... βελτίωσης της υγείας τους! Οικονομικής ή Υγειονομικής είναι ένα άλλο ερώτημα. Που φυσικά κάποια στιγμή πρέπει να απαντηθεί στους διαφωνούντες πολίτες με τον τρόπο που επιλέγεται για τον εκμαυλισμό τους.

Ωστόσο επειδή πρακτικές προνομίων συνηθίζονται σε τόπους όπου εγκαθίστανται πάρκα βιολογικών καθαρισμών, αυτές δεν αφορούν παρά κατασκευή πλατειών πάρκων πρασίνου και ότι ωθεί την ζωή τους στα βέλτιστα. Αντιθέτως επιλέγεται ο εκμαυλισμός συνειδήσεων εν μέσω κρίσεως με την απαλλαγή τελών, δηλαδή με το οικονομικό κομμάτι, λες και θα αρθούν οι συνέπειες από την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από μία Ξερόλακκα που έχει καταντήσει ΧΑΔΑ από ΧΥΤΑ!

Επιπροσθέτως αφαιρούνται πόροι οικονομικοί από το ταμείο του Δήμου Πατρέων, ο οποίος διαμαρτύρεται προς το Υπ. Εσωτερικών για εγκατάλειψη, ενώ από την άλλη πλευρά ζητά την ενίσχυσή του μέσω ΔΕΥΑΠ και άλλων νομικών προσόπων!

Εν τω μεταξύ, με άλλη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε την μελέτη για την κατασκευή του  δρόμου, από την είσοδο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, έως τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, προϋπολογισμού 113.000 ευρώ.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, ήταν δέσμευση της Δημοτικής Αρχής προς τους κατοίκους, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την σταδιακή απεμπλοκή, το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, που θα διαρκέσει τουλάχιστον όσο η θητεία της σημερινής αρχής, όπως η ίδια έχει πει και βλέπουμε για την αποκατάσταση της έκτασης με την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης.

Ταυτόχρονα πολύχρονο αίτημα των αρχαιολόγων αφού η ολοκλήρωση κατασκευής του έργου, θα αναδείξει τον πανέμορφο αυτό χώρο με τους μυκηναϊκούς τάφους και θα διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων.

Ε, τώρα μπορούμε να μην ευχηθούμε «σιδεροκέφαλος»  στον κύριο Πελετίδη, που αναλαμβάνει και χρέη προστάτη αρχαιολόγων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: