ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Βλυχάδα - Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα τεκμηριώνουν

Από την διαπίστωση της Αστυνομίας Θήρας, στον τόπο της κατασκευής, συνοδευόμενη από τους ενεργούς πολίτες Θήρας!.


Διαπίστωσε  χθες η Αστυνομία Θήρας, ενώ μόλις είχαν ρίξει τσιμέντο στο υπόσκαφο υπερπολυτελές ξενοδοχείο στη Βλυχάδα νότιας Σαντορίνης

Αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα, συνέχεια στη χθεσινή ανάρτηση του Istologiou G. Mosxou για το περιβαλλοντικό έγκλημα τσιμεντοποίησης που συντελείται στην Βλυχάδα Σαντορίνης με την ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, με μπαλκόνι στην προστατευόμενη παραλία και που επί μήνες έμενε στην αφάνεια! Δεύτερη κρούση των ενεργών πολιτών Θήρας δίνει νέα διάσταση στο διαδίκτυο.
«Ένα απίστευτο" έγκλημα " έχει γίνει στη καταπληκτική περιοχή της Βλυχάδας.... θα το αφήσουμε να προχωρήσει; Πόσο πια θα καταστρέψουμε αυτό το όμορφο νησί?
Σήμερα μαζευτήκαμε και πήγαμε με την έγκριση του Δημάρχου και της Αστυνομίας να το σταματήσουμε. Προς έκπληξη μας το τσιμέντο ήταν ακόμα φρέσκο και οι μπετονιέρες έφευγαν πριν προλάβει να φτάσει η Αστυνομία. Τυχαίο άραγε;;;».
Με τα παραπάνω, που συμπεριλαμβάνονται σε χθεσινή (17-10-2016) ανάρτηση στην προσωπική σελίδα fb μέλους της επιτροπής που έχουν συγκροτήσει ευαισθητοποιημένοι «Πολίτες Θήρας», το πρόβλημα παίρνει τον δρόμο της δημοσιότητας στο διαδίκτυο.
Στη χθεσινή ανάρτηση στο Istologio G. Mosxou, γράφαμε: 
Το τσιμέντο ακόμη είναι υγρό. Η μπετονιέρα απούσα.
«Με δεδομένο  τον πρόσφατο Νόμο του Υπ. Περιβάλλοντος του κ. Νικ. Σηφουνάκη, (ΦΕΚ 114-30-4-2012, σελ. 1456) που απαγορεύει το κτίσιμο σε ζώνη πλάτους μικρότερη των 150 μ. από την ακτή και τον Νόμο 3937/του 2011 περί προστασίας της Βιοποικιλότητας, τίθεται ερώτημα ποιος εξέδωσε εάν εξέδωσε τέτοια άδεια.
Το θέμα είναι γνωστό στους παροικούντες την… Ιερουσαλήμ από τον Μάιο 2016, αλλά όλοι καμώνονται τον ανήξερο και ή κρύβονται αποφεύγοντες να λάβουν θέση ή ενεργούν υπό τον φόβο της δημοσιοποίησης, που πάντως δεν θέλουν να τους αγγίξει.
 «Τα κάστανα από τη φωτιά» τα βγάζει συλλογικότητα ενεργών πολιτών του νησιού, που επιμένει: «Έχουμε ενημερώσει τους πάντες, από τον Δήμαρχο κ. Ζώρζο Αναστάσιο-Νικόλαο έως την Πολεοδομία και θέλουμε  να παρέμβουν και ελπίζουμε στην συμβολή του συμπολίτη μας βουλευτή Συρμαλένιου, του ΣΥΡΙΖΑ».    
«Έτσι με τον υπαρκτό κίνδυνο να καταρρεύσει η άσπα, ειδική σύσταση υλικών που αποτελούν τον αμμώδη γκρεμό, με την ιδιαίτερη ομορφιά, αλλά και την κακοποίηση της πρόσοψής του, από την διάνοιξη τούνελ, προκειμένου ο κατασκευαστής να αποκτήσει πρόσβαση στην ακτή, 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης και άλλα εκατό άνω της επιφάνειας θαλάσσης, ενεργοί πολίτες της Σαντορίνης, ευαισθητοποιούμενοι  απευθύνουν έκκληση να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες  της Θήρας και του Υπουργείου με πρώτο τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Συρμαλένιο και να δοθεί η δέουσα λύση».

 


 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες και, ως λάτρης αυτού του νησιού αν και μη ντόπιος, σας ευχαριστώ που ενδιαφέρεστε και αναδεικνύετε αυτό το έγκλημα. Συνεχίστε σας παρακαλώ κι ό,τι χρειαστεί καλέστε δημοσίως ώστε να στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε όσοι βρισκόμαστε μακριά απ' το πανέμορφο αυτό νησί!!!