ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ανάθεση «σκάνδαλο» στην ανακύκλωση Ζακύνθου


Φωτογραφία αρχείου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Ζακυνθινής Αναγέννησης» ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν νομιμοποιήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση!

 

Σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που κατατέθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από το Δήμο κατέθεσε η Δημοτική Κίνηση «Ζακυνθινή Αναγέννηση», θέτοντας παράλληλα κρίσιμα ερωτήματα για την διαχείριση των απορριμμάτων και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής. 

Ο επικεφαλής της δημοτική παράταξης «Ζακυνθινή Αναγέννηση» Αντώνης Κασσιμάτης μιλώντας στο «Κόκκινο Πάτρας 107,7» έκανε λόγο για διαγωνισμό «σκάνδαλο» για την ανάθεση της ανακύκλωσης:

«Σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά, που υπήρξε από μια κοινοπραξία εταιρειών, κατακύρωσε τις υπηρεσίες λειτουργίας του κέντρου διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών στην Ζάκυνθο, ένα από τα μοναδικά ΚΔΑΗ στην Ελλάδα, που δεν είναι ιδιωτικοποιημένα. Και τους είπε, θα μου δώσετε 55.000 ευρώ και πάρτε τις υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα θα πάρετε και όλο το ανακυκλώσιμο υλικό.  
 
Ήρθε η εταιρεία και είπε εγώ δεν θέλω λεφτά, έκπτωση 100%. Προφανώς, διότι αυτό, το οποίο θα βάλει στην τσέπη, από τα χρήματα της ανακύκλωσης, ξεκινά από 200.000 ευρώ σήμερα και μπορεί να φτάσει και το 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, όταν η ανακύκλωση θα γίνει σε πλήρης ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Ζακυνθινής Αναγέννησης» ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν νομιμοποιήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και η τελευταία τους κάλεσε, όπως ανέφερε ο κ. Κασσιμάτης, να επανέλθουν, λαμβάνοντας υπόψη τον νέο διαγωνισμό για τις δημόσιες συμβάσεις:
 
«Έκαναν το εξής καταπληκτικό. Προχώρησαν σε απευθείας ανάθεση στους ίδιους και τους έδωσαν ένα ακόμη χρόνο να λειτουργήσουν το έργο και να εκμεταλλευτούν το ανακυκλώσιμο υλικό. Αυτό είναι σκάνδαλο. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό το ξεπούλημα.»

Παράλληλα, ο κ. Κασσιμάτης φέρνει εκ νέου στη δημοσιότητα τη διάνοιξη δασικού δρόμου στην προστατευόμενη ορεινή έκταση του Λίβα, με τον ίδιο να δηλώνει ότι η δημοτική αρχή , μπροστά στο πρόβλημα, που έχει αυτή την στιγμή, που δεν ξέρει, που να πάει τα απορρίμματα, προσπαθεί άρον-άρον να τα μεταφέρει στην νέα περιοχή, που έχει αδειοδοτηθεί. Μια περιοχή, που όπως καταγγέλλει, είναι προστατευόμενη και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας:

«Η Δημοτική Αρχή έχει εγκαταλείψει  όλες τις ενέργειες της ολοκληρωμένης διαχείρισης, χωρίς να έχει κάνει τίποτε για μια λύση, που όλοι μαζί είχαμε συμφωνήσει στο δημοτικό συμβούλιο. Μια ενδιάμεση μεταβατική λύση, μέσα από την προμήθεια ενός εξοπλισμού, μιας κινητής μονάδας κομποστοποίησης επεξεργασίας αποβλήτων. 
 
Το μηχάνημα χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια, αγοράστηκε και έρχεται, όμως αυτή η λύση δεν έχει χωροθετηθεί. Προσπαθεί να κάνει επικίνδυνες ακροβασίες στα όρια εκτός νομιμότητας και εκτός προδιαγραφών».
 
Η  Δημοτική Κίνηση «Ζακυνθινή Αναγέννηση» έχει ενημερώσει σχετικά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ετοιμάζεται για προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: